«Δεν θα χαριστούμε ούτε στη μάνα μας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης στην Βουλή απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις που έχει δεχθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση για την υπόθεση Καλογρίτσα και την Τράπεζα Αττικής. Όπως είπε μάλιστα ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ολοκληρωθεί, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ καταλογίζοντάς της ότι κάνει σχέσεις διαπλοκής με τους καναλάρχες. «Εσείς είστε οι εκλεκτοί των καναλαρχών», είπε, προσθέτοντας ότι «είστε πρόθυμοι να ρίξετε την κυβέρνηση για να μην πληρώσουν οι καναλάρχες».

Νωρίτερα, απάντησε στα πυρά του Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει «λαμόγιο» και «αρχιλαμόγιο», λέγοντας ότι «εμείς δεν ξέρουμε για τη διαβάθμιση των λαμογιών». «Όποιος έχει ασχοληθεί μπορεί να λέει», είπε ο υπουργός Υποδομών, χαρακτηρίζοντας πόλεμο λάσπης εναντίον του «αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ όλο το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία με συγκεκριμένα κανάλια και συγκεκριμένους επιχειρηματίες, και στο πρόσωπό μου και στην κυβέρνηση και σε άλλα πρόσωπα του υπουργικού Συμβουλίου».

Αναφερθείς στην Τράπεζα Αττικής είπε ότι όταν ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ «πήραμε συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου» και ότι «ο κ. Στουρνάρας, που ήταν υπουργός τότε και στη συνέχεια έγινε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, πίεζε τότε το Ταμείο να μην μπει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, να δοθεί η Τράπεζα σε ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί». Όσον αφορά τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, είπε ότι «το υπουργείο Υποδομών μέχρι στιγμής, η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα δεν έχει πάρει ένα έργο, όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ». «Ο κ. Καλογρίτσας έχει και με σας επαφές», είπε απευθυνόμενος προς τη ΝΔ, σημειώνοντας πως «ο συνέταιρός του είναι το δεξί χέρι του προέδρου σας και κουμπάρος του».

Γεωργιάδης: Είστε για κλάματα

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε εκ νέου στον υπουργό Υποδομών λέγοντας ότι «η εικόνα σας –στον λόγο της τιμής μου- ήταν για κλάματα». «Τρέματε σαν το ψάρι. Σας πιάσαμε “με τη γίδα στην πλάτη”», είπε, προσθέτοντας πως «το όνομα Καλογρίτσας θα σας κυνηγάει για πάρα πολύ καιρό». «Και ξέρετε γιατί θα σας κυνηγάει; Γιατί η τράπεζα των ανθρώπων που σας εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους και τα πήγατε εσείς ως Πρόεδρος στο ΤΕΕ -και πάντα ο καπετάνιος έχει την ευθύνη και δεν γυρνάει γύρω – γύρω στο πλήρωμα για να τη ρίξει-, εσείς τα πήγατε και έχουν χάσει σήμερα το 92% της αξίας τους». Ενώ διερωτήθηκε: «Γιατί πήρε το δάνειο ο κ. Καλογρίτσας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ; Έχει καμία σημασία ότι ερχόταν στις προεκλογικές ομιλίες του κ. Παππά;».