Ενα άρθρο του επικοινωνιολόγου Λευτέρη Κουσούλη στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» επικαλέσθηκε στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης στην αντιπαράθεσή του με τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στη θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο κ. Μητσοτάκης προς το τέλος της ομιλίας του, παραλείποντας όμως να αναφερθεί στην πηγή, δηλαδή στο «Βήμα», έκανε λόγο για τις συμπτώσεις που κρύβει η Ιστορία όταν το 1810 ο Ναπολέων θέλησε να ασχοληθεί ο ίδιος με τον έλεγχο του Τύπου. Εδωσε άδεια μόνον για μία εφημερίδα κατά γεωγραφικό διαμέρισμα και στο Παρίσι έδωσε εντολή να κυκλοφορούν τέσσερις εφημερίδες υπό τον κρατικό έλεγχο με σκοπό να υμνούν και να υπηρετούν τον αυτοκράτορα. Ηταν στο σημείο αυτό και τα περισσότερα χειροκροτήματα που απέσπασε ο κ. Μητσοτάκης στη δεύτερη από την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ αντιπαράθεσή του με τον κ. Τσίπρα στη Βουλή.

Ο Ν. Παππάς που μίλησε αμέσως μετά επιχείρησε να διαψεύσει τον κ. Μητσοτάκη αλλά και την… Ιστορία, και απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είπε πως διαστρεβλώνει την γαλλική επανάσταση, προκαλώντας βεβαίως γέλιο στα έδρανα της ΝΔ. Και ο Στ. Θεοδωράκης έκανε κάποιες αναφορές στην γαλλική επανάσταση και το θέμα μεταφέρθηκε στο καφενείο της Βουλής (όπου συχνάζουν κυρίως οι Συριζαίοι βουλευτές και υπουργοί) και στο Εντευκτήριο βουλευτών (όπου συχνάζουν οι νεοδημοκράτες και οι του ΠαΣοΚ). Οι μεν Συριζαίοι ταυτίζονταν με την άποψη που διατύπωσε ο κ. Παππάς ότι υπήρξε διαστρέβλωση της γαλλικής επανάστασης (χωρίς μάλλον να είχαν καταλάβει τι ακριβώς έκανε ο Ναπολέων), οι δε μερικοί γαλάζιοι από τα κινητά τους διάβαζαν το σχετικό άρθρο του Βήματος, συζητώντας για τον κρατικό έλεγχο που επιχειρήθηκε δια μέσου των αιώνων στον τύπο.
Η συζήτηση στη Βουλή έγινε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους με αλληλοκατηγορίες περί διαπλοκής. Ακούστηκαν ακόμα και δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη (τις διάβασε ο κ. Θεοδωράκης) με τις οποίες ο επικεφαλής της ΛΑΕ κατηγορούσε τον Αλ. Τσίπρα ότι με τη ρύθμιση που εισάγει για τις τηλεοπτικές άδειες, «κτίζει τη δική του διαπλοκή». Τις εντυπώσεις πάντως κέρδισε ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος πρώτος, μόλις άρχισε η συζήτηση, έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας αιφνιδιάζοντας τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που ακολούθησαν αμέσως μετά να θέτουν και αυτά θέμα αντισυνταγματικότητας. Ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε «δεν θα πάτε πουθενά, οδηγείστε απλώς σε ένα διπλό εκβιασμό». Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αιφνιδιάσει ζητώντας να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία, προτού κάνει αυτό η ΝΔ. Ετσι συγκεντρώθηκαν πρώτα οι υπογραφές για ονομαστική ψηφοφορία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία της ΝΔ, τις οποίες εξήγγειλε μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα της στελέχωσης του ΕΣΡ.
Και ενώ στην αίθουσα της Ολομέλειας υπήρχε ένταση δεν συνέβαινε το ίδιο στους διαδρόμους και στο καφενείο της Βουλής, όπου για άλλη μια φορά τα πατατάκια, το ουίσκι και οι ξηροί καρποί έκαναν θραύση.
Μάλιστα υπήρξε και ένα «πηγαδάκι» ανάμεσα στους Ευ. Μεϊμαράκη, Αλ.Φλαμπουράρη και Μάκη Βορίδη στο οποίο έγινε συζήτηση για τα Ηοτ Spots, αλλά και για τους αγρότες που εκείνη την ώρα ξεκινούσαν από την Κρήτη. Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα η αρμόδια για τον Τουρισμό υπουργός Ελενα Κουντουρά, η οποία διαφήμιζε το προσεχές ταξίδι της στην Τεχεράνη λέγοντας ότι «θα πάω στο Ιράν που έχει δέκα εκατομμύρια πλούσιους», ενώ λίγη ώρα αργότερα παραπονέθηκε για το αλαλούμ που επικρατεί στις σφραγίδες με το εθνόσημο στα υπουργεία, λέγοντας ότι σχεδόν όλες είναι διαφορετικές. Μια μεγάλη παρέα γαλάζιων είχε συγκεντρωθεί στο Εντευκτήριο Βουλευτών και συζητούσαν τις εξελίξεις έχοντας κοντά τους την Κατερίνα Μάρκου του Ποταμιού.

Στο θέμα των 4 εφημερίδων του Ναπολέοντα, που επικαλέστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε και ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης για να επιχειρήσει μια μάλλον ατυχή «ακροβασία». Όπως είπε το εν λόγω θέμα δημοσιεύθηκε «από ένα συγκρότημα που μας αγαπάει πολύ». «Είναι από το ΒΗΜΑ», είπε, ο κ. Σπίρτζης, για να συμπληρώσει: «Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση ή ταύτιση»…