«Εχουμε πόλεμο και δεν κάνουμε εκπτώσεις» είπε ο Π. Καμμένος και έσπευσε να διαγράψει με συνοπτικές διαδικασίες έναν βουλευτή του, τον Κ. Δαμαβολίτη, δάσκαλο του καράτε, ο οποίος τάχθηκε εναντίον του δημοψηφίσματος, με την ελπίδα να σταματήσει το κόμμα του να φυλλορροεί. Αλλοι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι Δ. Κόκκαλης, Δ. Καμμένος και Β. Μαυραγάνης, με δημόσιες δηλώσεις τους ανέφεραν ότι δεν έχουν εντολή για κλείσιμο των τραπεζών και κούρεμα καταθέσεων και θα ψηφίσουν «Ναι». Ενας πέμπτος βουλευτής, ο Αθ. Παπαχριστόπουλος (Β’ Αθηνών), τάχθηκε υπέρ της ακύρωσης του δημοψηφίσματος, αλλά ο κ. Καμμένος δεν προχώρησε σε άλλες διαγραφές. Δεν μπορεί, όπως ειπώθηκε, να διαγράψει το μισό του κόμμα και να βάλει σε περιδίνηση τη συμπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μερικές ώρες πριν από το δημοψήφισμα.
Πολλά στελέχη των ΑΝΕΛ άρχισαν μέσω Διαδικτύου να καλούν τους ψηφοφόρους τους σε αποχή από το δημοψήφισμα, το οποίο χαρακτηρίζουν… νόθο. Και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από το ΣΔΟΕ που κάλεσε την σύζυγο ενός από τους βουλευτές του κόμματος να δώσει εξηγήσεις για χρήματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Να σημειωθεί ότι τον κατάλογο με τις χορηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ (πάνω από 200 εκατ. ευρώ) αποκάλυψε στη Βουλή ο ίδιος ο κ. Καμμένος λέγοντας πως είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της δεκαετίας. Ο βουλευτής που η σύζυγός του αναφέρεται στον κατάλογο ζητεί τώρα εξηγήσεις από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που διαφωνούν έπαψαν να συνομιλούν με τον πρόεδρό τους και απευθύνονται πλέον είτε στον Πρωθυπουργό είτε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Κόκκαλης, για παράδειγμα, πρότεινε στον κ. Τσίπρα να ακυρώσει το δημοψήφισμα και έκανε έκκληση στον Πρ. Παυλόπουλο να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, επειδή το δημοψήφισμα το μόνον που θα προσφέρει είναι τον διχασμό του ελληνικού λαού.
Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό ο κ. Καμμένος προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα στο Πεντάγωνο και είπε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα της χώρας στο εσωτερικό προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων για ανάμειξη των Ενόπλων Δυνάμεων στα εσωτερικά της χώρας. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε να τον διορθώσει, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΝΔ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ