Προσερχόμενος στον Πρόεδρο, ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε ότι είναι «εθνική κόκκινη γραμμή η υπεράσπιση της θέσης της χώρας στην καρδιά της Ευρωπης», λέγοντας πως υπεράσπιση αυτής της θέσης «βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο».

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι η θέση στην Ευρώπη «είναι μία θέση που πραγματικά στηρίζει την ύπαρξη της Ελλάδας». Γνωρίζω ότι συμφωνείτε, όμως οφείλω να σας πως ότι η υπεράσπιση αυτής της θέσης γέινται ολο και πιο δυσκολη και η θέση της υπεράσπισης αυτής βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος ανέφερε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εκτιμώ την πρωτοβουλία και την ευαισθησία σας».

«Από τη μία πλευρά, η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη πρέπει να μείνει αδιατάρακτη όσο και ότι αυτό δεν πορει να γινει μέσα από την κοινή προσπάθεια όλων. Αυτή την ώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ.

«Ενοψει της επικαιροτητας να επισημάνω ότι ο λαός γνωρίζει το διακύβευμα και έχω εμπιστοσύνη ότι την άλλη κυριακή θα αποδείξεο ότι στις κρίσιμες ώρεες θα δείξει ωριμότητα και αποφασιστικότητα» κατέληξε ο Πρόεδρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Κυριακής θα υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το προεδρικό διάταγμα για το δημοψήφισμα και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για σύντμηση των ημερομηνιών σχετικά με τη διεξαγωγή του.