Στρατηγική έντασης και κλιμακωτής σύγκρουσης με το ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει από εδώ και στο εξής το Μέγαρο Μαξίμου, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποδυναμώσει την αξιωματική αντιπολίτευση και θα πλήξει τον αρχηγό τηςΑλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε στις τάξεις του υπουργικού συμβουλίου και σε τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. η επιλογή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει ο υπουργός ΥγείαςΜάκης Βορίδηςνα σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης στη Βουλή με το ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Η κίνηση να κάνει την εισαγωγική τοποθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Βορίδης το απόγευμα της Τετάρτης, μόνο τυχαία δεν ήταν, αλλά έχει ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες: επιλέχθηκε ένα πρόσωπο που απευθύνεται στο σκληρό ακροατήριο της δεξιάς παράταξης και όχι κάποιο άλλο πρόσωπο με πιο ήπιο πολιτικό λόγο.
Η μετωπική επίθεση της Ν.Δ. προς το ΣΥΡΙΖΑ έχει την έγκριση του Πρωθυπουργού, ο οποίος και έδωσε την εκκίνηση της σύγκρουσης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα όσα είπε στις δυο εκδηλώσεις της Ν.Δ. για την επέτειο των 40 ετών, τόσο στη Χαλκιδική όσο και το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.
Το πιο κατάλληλο πρόσωπο για να ξεκινήσει αυτή την επιθετική εκστρατεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται για τον Πρωθυπουργό ο κ. Βορίδης, ο οποίος, αναμφισβήτητα, πέρα από τις διαφορές που μπορεί να έχει κανείς μαζί του, διαθέτει ρητορικά χαρίσματα και μπορεί να όσο λίγοι να κάνει συγκρουστεί με άνεση με το ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση έχει δυο επιδιώξεις από την τριήμερη μάχη στη Βουλή. Εκτός από την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου προς την δικομματική κυβέρνηση (154 θεωρούνται δεδομένοι, ενώ ενδέχεται σύμφωνα με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη να υπάρξουν ίσως και άλλοι δύο ή τρεις ανεξάρτητοι που θα δώσουν ψήφο), θα προβληθούν οι έως σήμερα κινήσεις του δικομματικού συνασπισμού και η πορεία από εδώ και πέρα με επίκεντρο το επιχείρημα περί εξόδου από το μνημόνιο και φυγής της τρόικας από την Ελλάδα, αλλά και η αποδόμηση της επιχειρηματολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά τις αντίθετες φωνές που υπάρχουν εντός του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός επιλέγει την οδό της σύγκρουσης, θέλοντας να δείξει ότι έχει στόχο και την πολιτική αποδυνάμωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να υπάρξει και περιορισμός των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό τη σκιά των δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τη ΝΔ να υπολείπεται του ΣΥΡΙΖΑ, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει ότι η μόνη λύση πλέον είναι η πολεμική σύγκρουση. Γι’ αυτό και η ΝΔ συνεχώς θα επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν αφήνει καμία δήλωση ή κίνηση ασχολίαστη, ενισχύοντας την άποψη που υπήρχε εδώ και καιρό, ότι αυτές οι επιθέσεις ήταν προϊόν πολλών συζητήσεων στο εσωτερικό της πρωθυπουργικής ομάδας.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευάλωτος και θεωρούν ότι υπάρχουν πολλές αντιφάσεις που πρέπει να αναδειχθούν, ενώ ο στόχος είναι κυρίως ο κ. Τσίπρας. Και αυτό διότι στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι στην προσωπική αναμέτρηση, ο Πρωθυπουργός υπερτερεί.
Πάντως ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, αν και έχει επιλέξει την οδό της σύγκρουσης με τον κ. Τσίπρα, αποφεύγει στις δημόσιες εμφανίσεις του να αναφέρει το όνομα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης – προφανώς με διάθεση μη αναγνώρισης του θεσμικού του ρόλου – και δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του η ονομασία ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός που θα μεταβεί την Τετάρτη αυθημερόν, στο Μιλάνο, όπου οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συμμετάσχουν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. για την απασχόληση, την οποία ζήτησε η ιταλική προεδρία, ετοιμάζεται για την Παρασκευή, οπότε και θα κλείσει την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, με μια ομιλία που θα έχει πολλά μηνύματα και ευθεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του.