Ναζιστικό χαιρετισμός απηύθυνε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίνης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου του κόμματος στην περιφέρεια Κρήτης.

«Θα μου επιτρέψετε να σας χαιρέτησε με τον χαιρετισμό της τιμής της ανατάσεως και της νίκης» δήλωσε κατά την έναρξη της ομιλίας του με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους χειροκροτούν και να ανταποδίδουν τον χαιρετισμό.

«Ζήτω η Χρυσή Αυγή» φώναξε ο βουλευτής του κόμματος εν μέσω χειροκροτημάτων.

Παρόντες στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Ηλίας Παναγιώταρος και η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

Επικεφαλής του σχήματος, ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Κρήτης τέθηκε ο Γιώργος Σπυρόπουλος εν ενεργεία αστυνομικός με καταγωγή από τα Σφακιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την ΕΛ.ΑΣ.

Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες είναι για το Ηράκλειο ο εποχικός πυροσβέστης Οδυσσέας Πατεράκης, για τα Χανιά ο γεωπόνος Δημήτρης Σταθάκης, για το Ρέθυμνο η Νομική Σύμβουλος του κόμματος Ελένη Παχουλάκη και για το Λασίθι ο Κωνσταντίνος Βλατάκης.