Αυτή τη φορά η θεά τύχη είχε… κέφια! Οι άριστοι των αρίστων από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας κληρώθηκαν για τις θέσεις των πέντε τακτικών μελών και των αναπληρωματικών τους στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου που θα κρίνει αν παραπεμφθεί ή όχι ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.
Έτσι από τον Άρειο Πάγο κληρώθηκε ο αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Κουτρουμάνος, ο οποίος αναμένεται να προεδρεύσει και του Δικαστικού Συμουλίου ως αρχαιότερος. Μαζί του κληρώθηκαν ως τακτικά μέλη και η κυρία Αγγελική Αλειφεροπούλου, αρεοπαγίτης και πρώην προϊσταμένη του Εφετείου στον Πειραιά, επίσης έμπειρη δικαστής. Ο κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, αρεοπαγίτης, συγκεντρώνει την εκτίμηση των συναδέλφων του και θεωρείται επίσης ως άριστος. Αναπληρωματική κληρώθηκε η νυν πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κυρία Βασιλική Θάνου και ο έμπειρος κ. Χριστόφορος Κοσμίδης.
Από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο κ. Χρήστος Ράμμος είναι επίσης εξοικειωμένος με μεγάλες υποθέσεις, καθώς και η θεωρούμενη ως άριστη κυρία Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου. Ως αναπληρωματικός είναι ο κ. Νικόλαος Ρόζος, που δίκασε και την υπόθεση της ΕΡΤ.
Στη θέση του εισαγγελέα κληρώθηκε ο γνωστός αντεισαγγελέας, επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος κ. Παναγιώτης Νικολούδης. Το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση προκειμένου να κρίνει τα των λογαριασμών και της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ. Αναπληρωματικός ο γνωστός εισαγγελέας και από την υπόθεση των ομολόγων κ. Βασίλειος Πλιώτας, έμπειρος και πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του.
Το Δικαστικό Συμβούλιο θα κρίνει κυρίως το θέμα της αποσβεστικής προθεσμίας για τον πρώην υπουργό και αν η υπόθεση έχει παραγραφεί.