Πρόταση νόμου κατέθεσε την Τρίτη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής, για την πάταξη του ρατσισμού κατά των Ελλήνων, όπως αναφέρει.

Στην πρόταση περιγράφονται οι νομικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την πάταξη της εγκληματικότητας από μετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Παράλληλα, περιέχει και μέτρα, όπως τονίζει, «για να παταχθούν οι υβριστές της ελληνικής ιστορίας».

Στην πρόταση νόμου αναφέρεται: «Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας σε βάρος Ελλήνων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή δέκα έως είκοσι χιλιάδων ευρώ».

Το σχόλιο του ΠαΣοΚ

«Η θρασεία κίνηση της Χρυσής Αυγής να καταθέσει πρόταση «αντιρατσιστικού» νόμου, αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, και πρωτίστως της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι δεν αρκεί η ομόθυμη απόκρουση των κινήσεων του ναζιστικού μορφώματος. Πρέπει να ψηφισθεί επειγόντως ένας νέος νόμος ευρύτατης αποδοχής με βάση την κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που προτάσσεται χρονικά στην κοινοβουλευτική διαδικασία.
Παράλληλα, πρέπει να εφαρμοσθεί το εθνικό σχέδιο διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, ώστε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών να ενισχυθεί με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή έννομη τάξη
».