Ευρεία σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη 1 μετά το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19.00, εν όψει και των τελευταίων διαβουλεύσεων με την τρόικα.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου δήλωσε: «Εγινε ένας πολύωρος συντονισμός, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης. Όπως ξέρετε, πρέπει να κατατεθεί πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, πρέπει να κατατεθεί προϋπολογισμός για να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης γύρω στα μέσα Νοέμβρη. Δεν γνωρίζουμε ακόμα για ενδεχόμενο έκτακτου Eurogroup την Παρασκευή. Γίνεται διαπραγμάτευση για τα εργασιακά. Θα φανεί τις επόμενες δύο ημέρες».

Το απόγευμα της Κυριακής αποχωρώντας από τη συνάντηση ο κ. Βρούτσης, δήλωσε: «Είχαμε συζητήσεις για τα εκκρεμή θέματα. Είμαστε πολύ κοντά στην τελική συμφωνία και σε πολύ καλό δρόμο με τα εργασιακά ζητήματα. Η συμβολή των κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλου είναι πολύ σημαντική».

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις τριετίες θα ισχύει ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα ενώ για το θέμα των αποζημιώσεων η εξέλιξη της σύσκεψης έδειχνε ότι κινούνταν σε θετικό δρόμο σύμφωνα και με την εισήγηση του υπουργού κ. Βρούτση.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσουν άμεσα όλα τα ζητήματα

Στην κυβέρνηση επιδιώκουν να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα με τους εκπροσώπους των δανειστών, για να προχωρήσει η αξιολόγηση της τρόικας, η οποία θα πρέπει να παραδώσει την έκθεση της προκειμένου στο Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός προτίθεται να περάσει τα μέτρα από την Βουλή σε δύο νομοσχέδια με την διαδικασία του κατεπείγοντος παράλληλα και με την ψήφιση του προϋπολογισμού.