Αισιόδοξος για την καταβολή της 6ης δόσης δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, προαναγγέλλοντας την κοινοποίηση της επιστολής που ο ίδιος θα στείλει στην ΕΕ μέσω της εβδομαδιαίας εφημερίδας του κόμματός του.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο κ. Παπαδήμος με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του.

«Αύριο στο κομματικό όργανο, την εφημερίδα Α1, θα υπάρχει μία ανοικτή επιστολή στον ελληνικό λαό που θα περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να μην υπάρξει άλλοθι για την μη εκχώρηση της 6ης δόσης. Θα κοινοποιήσω την επιστολή μου στον ελληνικό λαό όπως έχω συμφωνήσει με την Τρόικα την προηγούμενη Κυριακή».

Σε ερώτηση για το αν στην επιστολή του θα δεσμεύεται για το πρόγραμμα ή θα κρατήσει αποστάσεις για την αποτελεσματικότητά του, ο Γ. Καρατζαφέρης απάντησε:

«Η Ευρώπη είναι σαν το τζάκι. Πολύ μακριά κρυώνεις, πολύ κοντά καίγεσαι».

Ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ακόμα ότι η ημερομηνία των εκλογών θα πρέπει να συνοδεύεται από την ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Μίλησε τέλος, με πολύ θερμά λόγια για τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας: «τέτοιες ώρες θα έπρεπε να τον επινοήσουμε. Έχει μια πάρα πολύ καλή γνώση, άποψη και συνεργασία με την Ευρώπη, κάτι που χρειαζόμαστε εξαιρετικά πολύ αυτήν την περίοδο».

Την Πέμπτη, σε κομματική συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση «να δείξουν σοβαρότητα και συνέπεια» και να μην παραμείνουν στις αγκυλώσεις του χθες, όπως είπε.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η πρόκληση του σήμερα για ένα διαφορετικό αύριο, περνά μέσα από την αναγνώριση λαθών, αλλά και την προσπάθεια για διαρθρωτικές αλλαγές «που ήταν ναρκοθετημένες και ναρκωμένες».