Συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησε το ΚΚΕ με κεντρική ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα.

Σε συγκέντρωση που διοργανώνεται από τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος καλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι τα μεσάνυχτα θα γίνει στη Βουλή η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

* Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. λόγω των συγκεντρώσεων κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στον Ευαγγελισμό.

Η Αλέκα Παπαρήγα απέρριψε κατηγορηματικά κάθε πρόταση για μεταβατική κυβέρνηση ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και απευθυνόμενη τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ ότι «δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ψηφίσετε πρώτα τη δανειακή σύμβαση και μετά να πάτε σε εκλογές».

«Υπάρχουν σήμερα και οι νοσταλγοί του Μανιαδιάκη και του Μεταξά αλλά σήμερα υπάρχει και η σύγχρονη τρομοκρατία», επέμεινε η κ. Παπαρήγα και ζήτησε «υπηρεσιακή κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών και τίποτε άλλο».

Η δανειακή σύμβαση πρέπει να καταψηφιστεί, είπε η κ. Παπαρήγα, εκτιμώντας ότι «ήγγικεν η ώρα, οι ευρωπαϊκές καπιταλιστικές δυνάμεις να βγάλουν χώρες έξω από την ευρωζώνη», αλλά, όπως τόνισε, «εμείς πρέπει να φύγουμε με τη θέληση μας και ο εγχώριος πλούτος να περάσει στα χέρια του λαού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη σειρά, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Παρασκευής τονίζει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα. Να ανατραπούν οι αντεργατικές πολιτικές και όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις στηρίζουν».