Δήλωση «βόμβα» έκανε πριν από λίγο ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σ. Χατζηγάκης υπεραμυνόμενος της συνεννόησης μεταξύ των δυο κομμάτων εξουσίας, προκαλώντας αναστάτωση στην ηγετική ομάδα.

Ο «αβεφωρικός» βουλευτής, ζήτησε από τη Ν.Δ. και τη σημερινή της ηγεσία να «βάλει πλάτη» και να στηρίξει την κυβέρνηση για να βγει η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με την κεντρική στρατηγική του κ. Αντ. Σαμαρά.

«Σε μια χρονική στιγμή που δοκιμάζεται η χώρα και η ηθική της υπόσταση στο εξωτερικό, θεωρώ ότι όλοι, και η Ν.Δ. κυρίως, θα πρέπει να βάλουμε πλάτη για να βγούμε από το εθνικό αδιέξοδο που μας οδήγησε η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση του ΠαΣοΚ» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, προκαλώντας αίσθηση.

Στην ηγεσία της Ν.Δ. ενοχλήθηκαν από την παρέμβαση του κ. Χατζηγάκη –και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις- καθώς έγινε μια ημέρα μετά την δημόσια προτροπή του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη που ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση, και όχι συγκυβέρνηση, μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, ο γραμματέας συνδικαλισμού της Ν.Δ. κ. Ι. Μανώλης, μίλησε (Ρ/Σ ΝΕΤ) για «οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα» που, όπως είπε, «πιέζουν και τον πρόεδρο της Ν.Δ.» να συμφωνήσει σε μια συγκυβέρνηση.