από metereologos.gr
Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
 

«Δεν θα αυτοπυροβοληθούμε»

Τέλος στα τοκογλυφικά παιχνίδια με το ελληνικό χρέος θέτει η κυβέρνηση λέγοντας «όχι» στο γαλλικό σχέδιο και σε κάθε λύση που θα δεσμεύσει τη χώρα με εξοντωτικά επιτόκια για πολλές δεκαετίες- «Συνολική λύση» αναζητείται στο αυριανό Εurogroup
«Δεν θα αυτοπυροβοληθούμε»
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΤΕΛΟΣ στα τοκογλυφικά παιχνίδια με το ελληνικό χρέος θέτει η κυβέρνηση με την αντίθεσή της στο γαλλικό σχέδιο και σε κάθε άλλη εκδοχή λύσης που θα μπορούσε να δεσμεύσει τη χώρα με εξοντωτικά επιτόκια για πολλές δεκαετίες. «Δεν θα αυτοπυροβοληθούμε» μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας ότι η Ελλάδα ζητεί επιτόκια κάτω του 4%. Κατά τα άλλα, ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει με βεβαιότητα αν στο αυριανό Εurogroup θα ανακοινωθεί η «συνολική λύση» που θα προσφέρουν στην Ελλάδα οι εταίροι της για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας για την επόμενη τριετία. Σύμφωνα με επίσημες πηγές, οι εκκρεμότητες παραμένουν και το ραντεβού της λύσης θα ανανεωθεί για τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πηγές του «Βήματος της Κυριακής», ωστόσο, η «συνολική λύση» έχει εν πολλοίς ολοκληρωθεί και το περίγραμμά της είναι πιθανόν να αποκαλυφθεί αύριο στο Εurogroup προκειμένου να σηματοδοτήσει το «τέλος της αρχής» της ελληνικής κρίσης χρέους και να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής πίεση των αγορών σε ολόκληρη την περιφέρεια της ευρωζώνης που τα τελευταία 24ωρα δείχνει να αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις.

Πίσω από το πέπλο μυστικότητας που απλώνουν οι «επίσημες πηγές» ενημέρωσης μεταδίδοντας ότι οι πιστωτές δεν συμφωνούν, ότι όλες οι πιθανές λύσεις είναι ατελείς και ότι οι τελικές αποφάσεις θα μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο επικρατεί η πεποίθηση ότι οι αγορές δεν μπορούν να περιμένουν ως τότε. Τα ασφάλιστρα κινδύνου για το χρέος της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας ανήλθαν την Παρασκευή σε ύψη-ρεκόρ, ενώ οι διαφορές απόδοσης (spreads) των ομολόγων κρατών όπως η Ιταλία από εκείνες των γερμανικών ομολόγων διευρύνονται αγγίζοντας ρεκόρ εικοσαετίας. Κατά συνέπεια πολλοί αναμένουν ότι αμέσως μετά το αυριανό Εurogroup ενδέχεται να ανακοινωθούν τουλάχιστον οι γενικές προθέσεις της ευρωζώνης για τις πρωτοβουλίες που θα δρομολογήσουν την εκτόνωση της κρίσης χρέους.

«Οχι» στο «γαλλικό φιλί»

Το «γαλλικό φιλί» στην Ελλάδα που προβλήθηκε περίπου ως «θαυματουργό» την περασμένη εβδομάδα έχασε γρήγορα τη γοητεία του. Η γαλλική πρόταση, η οποία προσδιορίζει ότι η Ελλάδα θα «μετακυλίσει» (roll over) και θα «απλώσει» στα επόμενα 30 χρόνια μέρος των υποχρεώσεων της επόμενης τριετίας (καταβάλλοντας ετήσιο επιτόκιο ύψους σχεδόν 8%), χαρακτηρίστηκε «εκτός πραγματικότητας» τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από παράγοντες μεγάλων ξένων τραπεζών. «Αυτοί οι όροι οδηγούν μια χώρα απευθείας στη χρεοκοπία,κατά συνέπεια οι τράπεζες δεν σπεύδουμε να υιοθετήσουμε μια λύση που δεν είναι δυνατόν να υπηρετηθεί στην πράξη» εξηγεί προς «Το Βήμα της Κυριακής» στέλεχος μεγάλης επενδυτικής τράπεζας. Σήμερα η επικρατέστερη θέση είναι ότι η γαλλική πρόταση θα παραμείνει «στο τραπέζι», ωστόσο σε μια εκδοχή με αισθητά χαμηλότερο επιτόκιο. Αλλες είναι όμως οι προτάσεις - γερμανικής εμπνεύσεως- που αναμένεται να συγκροτήσουν τον «πυρήνα της λύσης».

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να συζητηθεί στο Εurogroup η βούληση της ευρωζώνης για ένα σχέδιο αντικατάστασης ομολόγων που λήγουν με νέα μικρότερης απόδοσης ή μεγαλύτερης διάρκειας που θα συνοδεύονται από τη «μερική εγγύηση» του Προσωρινού Μηχανισμού (ΕFSF). Ο Μηχανισμός θα εγγυάται την αποπληρωμή τους- είτε για ορισμένα από τα έτη ως τη λήξη τους είτε για ποσοστό της συνολικής αξίας τους. Η ελληνική πλευρά δεν έχει αντίρρηση, αρκεί τα επιτόκια να είναι χαμηλά. Πρόκειται για τη «γερμανική πρόταση» αναδιάρθρωσης του χρέους την οποία αποκάλυψε πρώτο «Το Βήμα της Κυριακής» στις 30 Ιανουαρίου 2011, κατατέθηκε δημοσίως από γερμανικές πηγές την άνοιξη, αποσύρθηκε στη συνέχεια λόγω αντιδράσεων της ΕΚΤ και επανέρχεται σήμερα. Κατ΄ ουσίαν είναι μια ευρωπαϊκή εκδοχή του αμερικανικού Βrady Ρlan για την αναδιάρθρωση των χρεών χωρών της Λατινικής Αμερικής που εφαρμόστηκε επιτυχώς στις αρχές της δεκαετίας του ΄90.

Η συμμετοχή των πιστωτών είναι εθελοντική. Αλλά οι πιστωτές της Ελλάδας παραμένουν επιφυλακτικοί. Εκ πρώτης όψεως δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο σχέδιο αφού η συμμετοχή τους ισοδυναμεί με απώλεια τμήματος της επένδυσής τους (τα νέα ομόλογα θα έχουν μικρότερη απόδοση). Ακριβώς γι΄ αυτόν τον λόγο οι οίκοι αξιολόγησης θα χαρακτηρίσουν «επιλεκτική χρεοκοπία» την κατάσταση των υποψηφίων προς ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων (αφού υπό συνθήκες Βrady ο αρχικός όρος «πλήρους αποπληρωμής» τους θα αθετηθεί). Ωστόσο, αυτή ακριβώς η πράξη των οίκων μπορεί να ωθήσει τους πιστωτές να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αφού η ανταλλαγή παλαιών ομολόγων με νέα (με «ήπια απώλεια») θα μοιάζει αίφνης προτιμότερη από τη διακράτηση παλαιών ομολόγων που θα χαρακτηρίζονται «χρεοκοπημένα» (απώλεια 100%)! Αυτός είναι ο λόγος που η ευρωζώνη ενδεχομένως διακινδυνεύσει να προκαλέσει «επιλεκτική χρεοκοπία» στην Ελλάδα. Το κρίσιμο σημείο που απορροφά τις περισσότερες ώρες των μυστικών διαπραγματεύσεων είναι να εξασφαλιστεί η αποφυγή της ενεργοποίησης των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS).

Εκπτώσεις και... στο χρέος

Η ανταλλαγή ομολόγων είναι η μία από τις δύο κύριες μεθόδους με τις οποίες θα εξασφαλιστεί η «συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα» στη χρηματοδότηση των... μεσοπρόθεσμων υποχρεώσεων της χώρας (μεγάλο μέρος των οποίων είναι η εξυπηρέτηση παλαιότερων δανείων και η πληρωμή τόκων). Η δεύτερη μέθοδος είναι να προχωρήσει ο Μηχανισμός σε «επαναγορά» (buyback) ομολόγων που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση στη λεγόμενη «δευτερογενή αγορά» και των οποίων η αξία έχει συρρικνωθεί κατά 50%. Στη συγκεκριμένη αγορά εντοπίζονται ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 70 δισ. ευρώ τα οποία μπορούν να αγοραστούν με περίπου 35 δισ. εξασφαλίζοντας μείωση του συνολικού χρέους κατά 35 δισ. Τη λύση αυτή ένθερμα προωθεί το Ιnternational Ιnstitute of Finance (ΙΙF) που εκπροσωπεί τους ιδιώτες πιστωτές. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο κ. Ευ. Βενιζέλος επίσης υποστηρίζει αυτή τη λύση στις εξ απορρήτων συζητήσεις με ομολόγους του όπως ο κ. Β. Σόιμπλε. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι αυτό θα έπρεπε να είχε απαιτήσει η ελληνική κυβέρνηση εδώ και αρκετό καιρό. Το ίδιο υποστηρίζουν πολλοί ειδικοί- μεταξύ των οποίων έλληνες ακαδημαϊκοί του εξωτερικού. «Εχει έλθει η ώρα για την ελληνική κυβέρνηση να βρει τη φωνή της έπειτα από δύο χρόνια ανεξήγητης σιωπής» λέει στο «Βήμα της Κυριακής» ο καθηγητής Διεθνών Χρηματοοικονομικών Αγορών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ κ. Αιμίλιος Αυγουλέας. «Ο Μηχανισμός οφείλει να λειτουργήσει ως μηχανισμός διαχείρισης του χρέους των χωρών της ΟΝΕ και οι αντιρρήσεις της ΕΚΤ περί του όρου μη διάσωσης κράτους στη συνθήκη της ΟΝΕ οφείλουν να σταματήσουν.Ιδιους περιορισμούς αντιμετώπιζε και η ίδια η ΕΚΤ σε σχέση με τις τράπεζες της ευρωζώνης, στις οποίες όμως διοχέτευσε από το 2008 ως το 2010 εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ εν είδει βραχυπρόθεσμων δανείων».

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ «ΒΕΛΟΥΔΙΝΗΣ» ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Σύμβουλοι του κ. Β. Σόιμπλε και άλλοι εμπειρογνώμονες των Βρυξελλών φέρεται ότι υποστηρίζουν πως η «επιλεκτική χρεοκοπία» μπορεί να αποδειχθεί ο καταλύτης που θα ωθήσει τους περισσότερους πιστωτές να συμμετάσχουν «οικειοθελώς» σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων τύπου Βrady. Εκτιμάται,δηλαδή,ότι οι «επαχθείς» οίκοι μπορούν να «αξιοποιηθούν» καταλλήλως ώστε να...«πειστούν» οι πιστωτές να συναινέσουν σε μια ήπια αναδιάρθρωση (με περικοπή) του δημοσίου χρέους,απαραίτητη για τη... μεσοπρόθεσμη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Οπως επισημαίνουν ανώτατες ελληνικές πηγές,η μέθοδος αυτή προϋποθέτει ότι η ΕΚΤ θα συμφωνήσει στην εφαρμογή έκτακτων «προστατευτικών μέτρων» για τις τράπεζες που διαθέτουν «ελληνικό χαρτί».Θα συνεχίσει, δηλαδή,να το αποδέχεται ως ενέχυρο για την παροχή ρευστότητας εξασφαλίζοντας ότι τα γκισέ των τραπεζών θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ανεξάρτητες πηγές διαβεβαιώνουν ότι, παρά τη σθεναρή δημόσια αντίθεση του κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ στη μέθοδο αυτή, σχετικά σενάρια εκτάκτου ανάγκης έχουν ολοκληρωθεί μυστικά και θα εφαρμοστούν αν χρειαστεί.Ως εκ τούτου, αν τελικώς αποφασιστεί,θα πρόκειται για μια «βελούδινη χρεοκοπία» της Ελλάδας αφού το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν θα υποστεί περισσότερες συνέπειες από όσες έχει ήδη υποστεί.Αντίθετα,η «επιλεκτική χρεοκοπία» μπορεί κατά έναν παράδοξο τρόπο να σηματοδοτήσει το «τέλος της αρχής» για την κρίση χρέους.ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (16)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Δε θα αυτοπυροβοληθούμε, | 11/07/2011 17:11
  θα αυτοφαγοθούμε! Ως τον τελευταίο! και μετά πάπαλα! Αλλά εντωμεταξύ, τόσο ωραία που περάσαμε!
  rovespiere
  απάντηση220
   
   
  Να την χαίρονται την Ένωση και το Ευρώ. | 11/07/2011 00:19
  Επιτέλους πείτε όχι στο τοκογλυφικό τους παιχνίδι .Να την χαίρονται τέτοια Ένωση και τέτοιο Ευρώ . Δεν θα πάρουμε. Αν είναι για 30 χρόνια να είμαστε στο γύψο ας χρεοκοπήσουμε καλύτερα πιο γρήγορα θα βγούμε από την κρίση. Η Συνολική λύση ή τέρμα τα ψέματα βαράμε κανόνι και οδηγούμε όλοι την Ευρώπη στον πάτο.
  Bill
  απάντηση52
   
   
  ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ, ΚΑΛΛΙΣΤΕΣ | 10/07/2011 19:27
  Λοιπον οι κυβερνωντες μοιαζουνε σαν κακοι μαθητες στα μαθηματικα που αντιγραφουν τις λυσεις απο αλλους ακομα και αν δεν τις πολυκαταλαβαινουν... Οσο για τους αλλους...αυτους της ΕΕ ΕΚΤ ΔΝΤ που κοντρολαρουν τους διεθνεις τοκογλυφους, μοιαζουν να βγαζουν απο το φακελλο λυσεις που οσο πανε γινονται και καλυτερες αναλογα με το ζορι της Ελλαδας στην τουαλεττα της οικονομιας.......Μηπως τωρα ειναι η ωρα να επιβαλλουμε την σωστη λυση που ειναι παραγραφη του χρεους και πληρωμη του απο ΕΕ, αλλιως τα μαθηματικα της παραοικονομιας και τοκογλυφιας της ΕΕ θα αποδειχθουν ΠΑΡΑΔΟΞΑ....και το ευρω χαρτι τουαλεττας....για να μην αναφερθουμε στην εξισωση των Γερμανικων επιτοκιων με τα τρεχοντα Ελληνικα......
  Τασος Μαλαισιανος
  απάντηση452
   
   
   
  Ο δυναμισμός σου ΒΕΝΙ με τρελλαίνει | 10/07/2011 17:06
  Όμως στους παπάδες φίλησες κατουρημένες ποδιές ή μάλλον κατουρημένα ράσα και μούγκα! 235.000.000 στον φετινό προυπολογισμό και δεν έχουμε να φάμε - χρεοκοπούμε και πληρώνουμε την Εκκλησία μισθούς και συντάξεις και δώρα και αυτοκίνητα και δεξιώσεις!!! Και με τέτοια και με τέτοια θέλετε από τον Ελληνικό λαο να σας συνδράμει, να κόψει με χαρά κι άλλο, να συνεισφέρει - ενώ εσείς και οι 300 στη βολή συνεχίζεται ΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ - τι κόψατε από τους υπουργούς; τι κοψατε από τους βολευτές; τι κόψατε από τον Παπούλια; τι κόψατε από τους Δ Υ; Και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο δεν το έχει καταφέρει ακόμα ΚΑΝΕΙΣ. Good luck Beni!
  ροβεσπιέρος
  απάντηση8720
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους... | 10/07/2011 15:42
  Aν η Ελλάδα κάνει αυτό που της αναλογεί, έχει κάθε δικαίωμα να απαιτήσει να το κάνουν και οι άλλοι.Απο ένα σημείο και μετά το αστείο παραχοντραίνει... Κύριοι εταίροι, play a fair game....
  Ph.J
  απάντηση263
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Η ευρωπαϊκή αδιαλλαξία εξωθεί την ελληνική | 10/07/2011 13:44
  Ένα πανάρχαιο πλοίο η Ελλάς που αρμενίζει και πορεύεται ανά τους αιώνες. Οι Κυβερνήτες του Ελλάς μετά την απελευθέρωση του ελληνικού Έθνους έως σήμερα, τα “τσιράκια” των δήθεν “φιλελληνικών” ευρωπαϊκών και μη ευρωπαϊκών κρατών. Ο μηχανισμός διοίκησης του Ελλάς, στην πλειονότητα “άβουλα όντα” των εκάστοτε εναλλασσομένων Κυβερνητών του. Οι λοιποί εν πλω …ο δύσμοιρος ελληνικός λαός στα κατώτερα καταστρώματά του. Πακτωλός χρημάτων προσφέρθηκε για την συντήρηση, ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του Ελλάς την τελευταία 35-ετία, από τα περίφημα (Μ.Ο.Π. έως και το 4ο πακέτο Ντελόρ). Ενώ στα κατώτερα καταστρώματα “έμπαζε” συνεχώς νερά και “πνίγονταν” καθημερινά αθώοι, ο πακτωλός χρημάτων μετατρέπονταν για τα ανώτερα και μεσαία καταστρώματα σε “Πάρτι”. Πάρτι, κακοδιαχείριση και κακοσυντήρηση του Ελλάς το έφεραν στην σημερινή του ημιβυθισμένη μορφή όπου προοδευτικά βυθιζόμενο με μαθηματική ακρίβεια οδεύει να αφανιστεί και μάλιστα σε ευρωπαϊκά νερά. Ο σημερινός Κυβερνήτης του Ελλάς έντρομος μεταξύ του ολικού βυθίσματος και των απαιτήσεων των δανειστών μας, ζητάει επιπλέον δανεικά που ενώ γνωρίζει πως αυτό θα βοηθήσει στην ολική βύθισή του, πάρα ταύτα επιμένει στο δανεισμό. Οι δανειστές από την πλευρά τους δεν “καίγονται” για την απώλεια των κεφαλαίων της έως σήμερα δανειοδότησης, αλλά πολύ περισσότερο για τα κεφάλαια που θα κλιθούν να χάσουν εν όψει του στοιχήματος των Τζογαδόρων. Το κατ’ επείγον στην προκειμένη αποτελεί η διάσωση του Ελλάς και του ελληνικού λαού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με το ΔΝΤ δεν βλέπω να νοιάζονται και τόσο για το Ελλάς τον ελληνικό λαό, παρά μόνο για το στοίχημα. Επειδή με την στάση των “Εταίρων” μας προβλέπω να αποτελούμαι είδος προς εξαφάνιση, μήπως πρέπει να απευθυνθούμε στην σημερινή “καπιταλιστική” Κίνα (μια και αποτελούμε ένα μικρό χωριουδάκι της) ώστε να διασφαλίσουμε την ύπαρξή μας και με την βοήθειά της να αποπληρώσουμε τα χρέη μας …κατ’ επέκταση να γελάσει το μουτράκι των Ευρωπαίων Δανειστών! …κι όσο για τους Τζογαδόρους …ας ψάξουν να βρουν άλλο θύμα!
  Χρήστος Τσοκακτσής
  απάντηση85
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  επι τέλους! | 10/07/2011 13:43
  Καιρός ήταν να αντιδράσει η Ελλάδα στην επιβολή "βοήθειας" με ληστρικά επιτόκια που μόνο αποτέλεσμα έχουν την επιτάχυνση της χρεοκοπίας. Επί τέλους σήκωσε κεφάλι ο υπουργός οικονομικών για να απαιτήσει το αυτονόητο για το οποίο φωνάζουμε μήνες τώρα...
  Απελπισ-μένος
  απάντηση313
   
   
   
  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ… | 10/07/2011 12:13
  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ… ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΣ.... ΓΙΑΤΙ??? Η αλήθεια όμως είναι, πως ίσως για πρώτη φορά στη νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου, αυτό που τρομάζει περισσότερο, δεν είναι η παρουσία του εφιάλτη της τρομοκρατίας στη ροή των τρεχουσών εξελίξεων, αλλά το πραγματικό κίνητρο και οι πραγματικές αιτίες της «θεωρητικά» ανερμήνευτης απουσίας του. του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ… ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΣ... Έτσι τουλάχιστον δείχνουν όλα τα δεδομένα. Να υποθέσουμε πως προσυπέγραψε ένα ιδιότυπο «σύμφωνο ανακωχής» με τους χορογράφους των πολιτικών διεργασιών και εξελίξεων??? Να υποθέσουμε δια της ει άτοπον απαγωγής, ότι ταυτίζεται ή ότι τουλάχιστον οι εγκέφαλοι και οργανωτές της αποτελούν μέρος ή συγκοινωνούντα δοχεία με αυτούς ακριβώς τους χορογράφους??? Το βέβαιο είναι πως σε συνθήκες γενικευμένης αντικοινωνικής και αντεθνικής επίθεσης, οι «δυναμιτάκηδες» της «επανάστασης», αφήνουν το πολιτικό σύστημα απερίσπαστο να μεγαλουργήσει. Το βέβαιο επίσης είναι, πως αν οι προθέσεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος, τότε... Εκ των πραγμάτων προκύπτει πως τα «μπαρουτοκαπνισμένα μυαλά» που επί δεκαετίες ολόκληρες σχεδίαζαν και εκτελούσαν τους «εχθρούς του λαού», ξαφνικά περιέπεσαν σε μια νιρβάνα που δεν περνά απαρατήρητη... Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/07/blog-post_6286.html
  Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
  απάντηση438
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  και μπάμ και μπούμ | 10/07/2011 11:56
  Αυτοπυροβοληθείτε όλα τα ''μπουμπούκια'' : Τραπεζίτες, πολιτικοί, επειρηματίες-παράσιτα του κράτους, καιροσκόποι ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι...Τέλως πάντων, αυτοπυροβοληθείτε όσοι ευθύνεστε για την κατάντια των Ελλήνων. Μόνο παρακαλώ στήστε τις καρκάλες σας στη σειρά, να κάνουμε και οικονομία στις σφαίρες.
  Θανάσης
  απάντηση9843
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  περι επιτοκιων | 10/07/2011 07:37
  αμφιβαλει κανεις οτι αν η χωρα εβρισκε επιτοκια περτογαλλιας η ιρλανδιας θα εβγαιναν προεδροι αντιπροεδροι και λοιποι παρατρεχαμενοι να μας πεισουν οτι πηραμε τη πολη?
  πωλινα
  απάντηση4711
   
-