Σαφείς αιχμές για τη δημιουργία εντυπώσεων και σκοπιμότητες από δικαστικούς λειτουργούς άφησε χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας με αφορμή την αποστολή δικογραφίας η οποία σχηματίστηκε για την υπόθεση των άγονων γραμμών της αεροπλοΐας στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτει το ενδεχόμενο ευθυνών του υπουργού στον χειρισμό της υπόθεσης.

Η Προκαταρκτική Εξέταση διενεργήθηκε με αφορμή καταγγελία του επιχειρηματία κ. Α. Βγενόπουλου τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με την οποία ενώ η Οlympic Αir είχε καταθέσει στον διαγωνισμό συμφέρουσα πρόταση για 16 από τις συνολικά 24 γραμμές, τελικά οι 15 δόθηκαν σε άλλες εταιρείες, χωρίς να ληφθούν – όπως υποστήριζε- υπόψη ποιοτικά κριτήρια και άλλες προδιαγραφές.

Σε δήλωσή του ο κ. Ρέππας αναφέρει ότι πληροφορήθηκε την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή από δημοσιογράφους. Ωστόσο μιλώντας με τον Πρόεδρο της Βουλής τον ενημέρωσε ότι δεν είχε φθάσει ακόμη στη Βουλή σχετικό έγγραφο. «Αρα η όποια πληροφόρηση υπάρχει περί τούτου, προέρχεται από τον χώρο της Δικαιοσύνης» σημειώνει ο υπουργός.