Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη θα ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά της στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αφού ανεπισήμως την έχει ήδη προαναγγείλει παραιτούμενη από τη σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής.

Τις δύο τελευταίες ημέρες έχει διαδοχικές επαφές με βουλευτές, κομματικά στελέχη και ομάδες των εγγεγραμμένων συνέδρων, ενώ, όπως αποκάλυψε χθες «Το Βήμα», κυκλοφορεί ήδη στο παρασκήνιο κείμενο υποστήριξής της με κεντρικό σύνθημα στην αλλαγή της ιδεολογίας του κόμματος τον «ριζοσπαστικό εκσυγχρονισμό».

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, εκτός από τη συνάντηση που είχε με τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη , δέχθηκε στο γραφείο της τους βουλευτές κ. Γερ. Γιακουμάτο , κ. Γ. Βλάχο, κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη , κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη , κυρία Βίβιαν Μπουτζάλη, τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλο και τους δημάρχους Υδρας, Βούλας, Αρτέμιδος και Βύρωνα. Είχε επίσης συναντήσεις με συνδικαλιστές και περιφερειακά στελέχη, ενώ προγραμματίζει και μαζικές συναντήσεις με στελέχη από την ερχόμενη εβδομάδα.

Στελέχη που πρόσκεινται εξάλλου στην κυρία Μπακογιάννη σχολίαζαν χθες την πρωτοβουλία του κ. Αβραμόπουλου να επισκεφθεί τον κ. Μιλτ. Εβερτ, τονίζοντας ότι τακτική επαφή με την πρώην υπουργό έχουν η κυρία Αλεξία Εβερτ, αλλά και ο κ. Π. Δούκας.