«Είστε αυτός που έφερε την αξιοκρατία στην Αστυνομία αλλά και ο πιο κατάλληλος για αυτή τη θέση» . Αυτό ανέφερε προς τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης στην τελετή παράδοσης- παραλαβής του νέου υπουργείου.

Στην διάρκεια της χθεσινής τελετής υπήρξαν μερικές αιχμές του κ. Μαρκογιαννάκη για τον κ. Πρ. Παυλόπουλο σχετικά με τη στάση της ΕΛΑΣ. στα γεγονότα του περυσινού Δεκεμβρίου, ενώ υπήρξαν δημόσιες αναφορές για την πρόοδο που έχει παρατηρηθεί στις έρευνες για την υπόθεση της τρομοκρατίας.

Ι διαίτερη αίσθηση προκάλεσε η μη αναφορά από τον κ. Χρυσοχοΐδη του ονόματος της Αγροφυλακής ως μιας από τις υπηρεσίες που θα ανήκουν στην αρμοδιότητα του νέου υπουργείου. Πάντως επεσήμανε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών θα βρίσκεται στην αρμοδιότητα του δικού του υπουργείου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό κ. Σπ. Βούγια, έφθασε στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη στις 2 το μεσημέρι.

Στην είσοδο του κτιρίου (από το οποίο είχαν αφαιρεθεί οι ταμπέλες που ανέγραφαν «Υπουργείο Εσωτερικών») τον υποδέχθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Β. Τσιατούρας.

Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο ο κ. Χρυσοχοΐδης προτού ανταλλάξει χειραψία με τον κ. Τσιατούρα τού είπε: «Βασιλάκη, ύστερα από έξι χρόνια και τρεις μήνες είμαστε πάλι εδώ».

O κ. Χρυσοχοΐδης στη σύντομη, εκτός κειμένου, ομιλία του αναφέρθηκε στην προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο αναφέροντας ως ορόσημο την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ακόμη ως κύριους στόχους του νέου υπουργείου έθεσε τη φύλαξη των συνόρων και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.