Τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τις αλλαγές στην παιδεία τόσο σε επίπεδο Λυκείου, όσο και στον τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, σχολίασε η Ένωση Κεντρώων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι κυβερνητικές προτάσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από τη φράση: «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν».

«Η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και η κοινωνία στο σύνολό της περίμεναν κάτι αρτιότερο, αποτελεσματικότερο, επωφελέστερο για τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς. Και βέβαια, ναι μεν το πείραμα αποτελεί μέθοδο διδασκαλίας αλλά, επιτέλους, ας μην είναι τα παιδιά τα πειραματόζωα» σημειώνει η Ένωση Κεντρώων.

«Για την Ένωση Κεντρώων η Παιδεία αποτελεί τον πλέον στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας. Όλα τα κόμματα –και πρωτίστως αυτά που ασκούν την εξουσία– οφείλουν επιτέλους κάποτε με διακομματική συνεργασία, αλληλοσεβασμό των απόψεων, καλόπιστη συμμετοχή να διαμορφώσουν ένα καθαρό τοπίο εκπαιδευτικής πολιτικής με μακρόπνοο σχεδιασμό. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Το αξίζουν τα παιδιά, το αξίζουν οι συμπολίτες μας» καταλήγει το κόμμα της αντιπολίτευσης.