Δεν έχω τρόπους και λόγια να ευχαριστήσω για το περιβάλλον που βρήκα τον Φεβρουάριο φέτος στην Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ-«Τσαγκάρη» το ξέρουμε εμείς. Χρειάστηκε να υποβληθώ σε μια δύσκολη, ανάλογα και με την ηλικία μου, χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο και εν επιγνώσει μου θέλησα να νοσηλευθώ εδώ ακολουθώντας την πορεία παλαιότερα ενός προσφιλούς μου προσώπου.

Η νοσηλεία μου αυτή υπερέβη κάθε προσδοκία. Ήταν άριστη από κάθε άποψη, γιατί η χειρουργική κλινική του «Αμαλία Φλέμιγκ» έχει αποκτήσει όνομα και κάθε φορά το αποδεικνύει υπό την αληθώς αρχοντική καθοδήγηση του Δρος Ιωάννου Καλαϊτζόπουλου και το συνεχές ενδιαφέρον και παρουσία των εξαίρετων επιμελητών, γιατρών και των ειδικευόμενων. Έχει δημιουργηθεί όχι απλώς ένα ασφαλές επιστημονικό καταφύγιο εμπιστοσύνης, αλλά λόγω και του μικρού μεγέθους της, αυτό το καταφύγιο σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε συγγενικό αν όχι οικογενειακό κλίμα.

Η προθυμία, η ευγένεια, η φροντίδα όλου του νοσηλευτικού προσωπικού είναι διαρκής ακούραστη και απίστευτη και είναι κρίμα που δεν μπορεί να κάνει κανείς λόγο για όλο το προσωπικό ονομαστικά για τον καθένα, δηλ. για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το λοιπό προσωπικό και μάλιστα όλων των τμημάτων και ειδικοτήτων που εμπλέκονται.

Ευχαριστώ από καρδίας όλον ανεξαιρέτως τον κόσμο του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ, γιατί κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες δεν έχει χάσει την ανθρωπιά του και το άμεσο ενδιαφέρον συνδρομής για κάθε πάσχοντα ή ασθενή. Με το παράδειγμα και την ανιδιοτέλεια τέτοιων συνανθρώπων μας μπορούμε ακόμη να ελπίζουμε, κ. Διευθυντά.

Με τιμή