από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ της απλής αναλογικής

Ο ΣΥΡΙΖΑ της απλής αναλογικής
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Μπορεί ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης (φωτογραφία) να στέλνει επιστολές στα κόμματα ζητώντας να αρχίσει ο διάλογος σχετικά με την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών της χώρας, όπως για παράδειγμα η Β' Αθηνών, αλλά ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλος. Θέλει να επαναφέρει την απλή αναλογική με στόχο να ισχύσει από τις προσεχείς εκλογές (και όχι από τις επόμενες, όπως έχει ήδη ψηφιστεί). Και επειδή υπήρξε ένα είδος ανταπόκρισης από τον Κ. Μητσοτάκη, ότι δηλαδή είναι διατεθειμένος, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», να συζητήσει το θέμα της κατάτμησης των περιφερειών, φτάνει η κυβέρνηση να καθιερώσει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού (που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους), οι Συριζαίοι τώρα εξετάζουν πώς θα το κάνουν αυτό. Γιατί πιστεύουν ότι εάν ψηφίσουν και οι Ελληνες του εξωτερικού, τότε ίσως ο Μητσοτάκης θα συναινέσει και στην απλή αναλογική για να δείξει ότι δεν φοβάται τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν και με όποιο εκλογικό σύστημα.

Αλ. Τσίπρας: ο αξιόπιστος των Αμερικανών

Εν μέσω οργιώδους παρασκηνίου στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας -  Σκοπίων φαίνεται πως μια κάποια λύση βρίσκεται προ των πυλών. Και σε αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα δύο παράγοντες: ο αμερικανικός και ο Αλέξης Τσίπρας. Μαθαίνω ότι το τελευταίο διάστημα οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν καταλυτική επίδραση στην αλλαγή του σκηνικού και στη διαμόρφωση ενός πλαισίου πιθανής λύσης η οποία θα έχει μεταβατική περίοδο ενός ή δύο ετών έως ότου εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία. Και ο δεύτερος παράγοντας είναι ο ίδιος ο  Αλέξης Τσίπρας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...

nnn

Πρώτα απ' όλα είναι η ανακοίνωση του μεσολαβητή του ΟΗΕ (Αμερικανού) Μάθιου Νίμιτς ότι οι Τσίπρας και Ζάεφ θα συναντηθούν την Πέμπτη στη Σόφια. Εδώ θα πρέπει να σημειωθούν και οι συχνές επισκέψεις που πραγματοποιεί ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ στον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη. Ποιος άραγε ο λόγος να θέλει να τον συναντά τόσες φορές; Δεν συνομιλούν μόνον για την αναβάθμιση των F-16, όπως επισήμως ανακοινώνεται. Προφανώς θα συνομιλούν και για το Σκοπιανό. Οι συχνές συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ με τον αμερικανό πρεσβευτή έχουν αναγάγει τον κ. Μητσοτάκη σε προνομιακό συνομιλητή τους.

nnn

Αλλά οι Αμερικανοί, και η Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς και το ΝΑΤΟ  θεωρούν, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο Σκοπιανό, και τον Πρωθυπουργό... «φερέγγυο και αξιόπιστο συνομιλητή». Οπως πληροφορούμαι, οι αμερικανοί πρεσβευτές σε Αθήνα και Σκόπια παρενέβησαν το τελευταίο διάστημα πολλές φορές για την αποδοχή της όποιας συμφωνίας, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο είχαν ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Οι... rock stars της πολιτικής

Τελευταίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος συμπεριφέρεται σαν... σταρ της πολιτικής (έτσι ακριβώς μου το περιέγραψαν, και μάλιστα νεοδημοκράτες). Τι σημαίνει αυτό; Συνήθισε ή μάλλον εξοικειώθηκε με τον ρόλο του και άρχισε να προσεγγίζει τον κόσμο. Δεν είναι λίγες οι φορές (συνέβη στο Ναύπλιο, χθες στην Αλεξανδρούπολη και τελευταίως σε όποια πόλη επισκέπτεται) που έσπασε το πρωτόκολλο της Προεδρίας και αναμείχθηκε με τον κόσμο, ήπιε καφέ μαζί τους, ρώτησε για τα προβλήματά τους. Μάλιστα σε μια φάση, μόλις επιθεώρησε το τιμητικό άγημα, αντί να κατευθυνθεί στον χώρο της ομιλίας του, πήγε στον κόσμο που τον περίμενε για να συνομιλήσει μαζί τους. Τώρα θα πείτε γιατί το κάνει αυτό; Δεν θέλω να πιστέψω ότι πλησιάζει τον κόσμο επειδή στο νέο Σύνταγμα (όταν και όποτε αναθεωρηθεί) προβλέπεται η άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η θητεία της κυβέρνησης Τσίπρα λήγει το 2019, ενώ η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020.

nnn

Αλλά και ο Κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται (σύμφωνα με συνεργάτη του) ως... rock star της πολιτικής. Δηλαδή; Ρώτησα. Και ιδού τι μου απάντησαν: «Τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές και οι περισσότεροι γνωρίζουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, ο κόσμος έρχεται προς τον Μητσοτάκη. Παλαιότερα ο Μητσοτάκης πήγαινε προς αυτούς. Τώρα αυτοί έρχονται προς αυτόν».

Η πόρτα του Στουρνάρα

Η σιδερένια πόρτα της Τράπεζας της Ελλάδος (επί της οδού Πανεπιστημίου, όπου ήταν η είσοδος του κοινού) έκλεισε την 1η Ιουνίου του 2012 μετά από σοβαρά επεισόδια (από Αγανακτισμένους) που σημειώθηκαν. Η πόρτα ξανάνοιξε τη Δευτέρα το μεσημέρι (μετά από οκτώ χρόνια) και ο πρώτος που τη διάβηκε ήταν ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας. Με μία διαφορά. Η κεντρική είσοδος αναβαθμίστηκε, προστέθηκαν σε αυτήν διπλές πόρτες και αλεξίσφαιρα τζάμια, ενώ υπήρξε και ανακαίνιση των μαρμάρων της εισόδου που είχαν καταστραφεί από τους Αγανακτισμένους (με  αυτά πετροβολούσαν τα τότε... δεξιά ΜΑΤ).

Η θεριακλού κυρία Δημάρχου

Ο Γιώργος Πατούλης, εκτός από πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, είναι και γιατρός. Επομένως, λογικό είναι να προωθεί την αντικαπνιστική εκστρατεία. Φευ, όταν στο ίδιο σου το... σπίτι παραβιάζεται ο νόμος, τι να περιμένει κανείς; Και εξηγούμαι. Υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες επεισοδίου στο ξενοδοχείο «Caravel» με πρωταγωνίστρια τη σύζυγο του δημάρχου, τη Μαρίνα Πατούλη. Παρά τις εκκλήσεις των υπευθύνων του ξενοδοχείου ότι δεν πρέπει να ανάψει τσιγάρο μέσα σε κλειστό χώρο και πρέπει να μεταβεί στην πισίνα, η κυρία Πατούλη τους αγνόησε και έκανε το δικό της...

Για μια θέση στην υποτροφία


Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη την περασμένη Κυριακή σε ένα από τα πιο φημισμένα ιδιωτικά σχολεία της Αττικής, το οποίο είχε εξετάσεις. Προσέξτε έδιναν μικρά τα παιδιά που ήθελαν να εγγραφούν στο Γυμνάσιο αλλά και όσα ήθελαν να πάρουν μια υποτροφία. Ξέρετε τι έγινε στην Ελλάδα της κρίσης; Ο χαμός και διαβάστε νούμερα: Αιτήσεις συμμετοχής κατέθεσαν περισσότεροι από 2.100 μαθητές. Την Κυριακή παρουσιάστηκαν περί τους 1.000 από τους οποίους οι μισοί διεκδικούσαν μια από τις 35 υποτροφίες. Κι όπως μου λένε, στην Αγία Παρασκευή έγινε χαμός από χιλιάδες γονείς. Γέμισαν τα καταστήματα μέχρι την πλατεία.


HeliosPlus
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (16)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ο υπερθετικός βαθμός των όρων "ψεύτης" και "πολιτικός απατεώνας" ταυτίζονται... | 16/05/2018 06:57
  Η κλιμάκωση είναι ε εξής: ψεύτης, αρχιψεύταρος, τσίπρας και πολιτικός απατεώνας, πολιτικός αρχιαπατεώνας, τσίπρας. Προφανώς πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο για το οποίο: "... οι Αμερικανοί, και η Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς και το ΝΑΤΟ θεωρούν, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο Σκοπιανό, και τον Πρωθυπουργό... «φερέγγυο και αξιόπιστο συνομιλητή»..."
  Πολίτης
  απάντηση32
   
   
  Ιδού τα στοιχεία... | 15/05/2018 17:25
  Ο σχολιαστής "Αλιεύς ενδιαφερόντων άρθρων" ανάρτησς σε δύο, (2), μέρη ένα άρθρο με τίτλο: "Ιδού η αριστερά...". Πρόκειται για άρθρο του αριστερού δημοσιογράφου Ξενοφώντα Μπρουντζάκη, με τίτλο: "Η αριστερά χωρίς φαντασιακό ένδυμα", το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο της αριστερότατης εβδομαδιαίας εφημερίδα: "Το Ποντίκι"¨.
  Γνώστης
  απάντηση21
   
   
  Ε , όχι και σταρ . και μάλιστα της Πολιτικής ! | 15/05/2018 14:49
  Ο κύριος Παυλόπουλος δεν " συμπεριφέρεται σαν σταρ της Πολιτικής " . Αλλά ως ακραιφνής Εθνικολαϊκιστής . Άλλωστε ποτέ δεν ήταν , όπως και πολλοί άλλοι , Πολιτικός . Οι καθημερινοί " Δεκάρικοι" Λόγοι του κανέναν δεν πείθουν , ούτε συγκινούν . Το αντίθετο . Συναισθήματα οίκτου προκαλούν , μάλλον . Πώς συνειρμικά να μην πάει η σκέψη μας στον Κωστή Στεφανόπουλο , τον στην ουσία αείμνηστο και όχι κατά σύμβαση ! Και μην με κατηγορήσει κανείς για ...ιεροσυλία !
  Έκτωρ
  απάντηση201
   
   
  Ιδού η αριστερά... (Μέρος 2ο). | 15/05/2018 14:10
  Ο ΣΥΡΙΖΑ που εξέφραζε την ανανεωτική πλευρά της κομμουνιστογενούς Αριστεράς, έχοντας ως παρακαταθήκη την μεταπολιτευτική χαλαρή κι ανεύθυνη αποδοχή της κοινωνίας σε αριστερούς ακκισμούς, εκμεταλλεύτηκε το γενικευμένο αντιμνημονιακό περιβάλλον και δίχως να το καταλάβει, θηλύκωσε στην εξουσία. Η συνέχεια είναι γνωστή και σ’ αυτούς που δείχνουν ότι το καταλαβαίνουν και σ’ εκείνους που κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν. Η αριστερή μυθολογία βιώνει την πλήρη απαξίωσή της, ωστόσο, με μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό κόστος. Υποχωρώντας για μιαν ακόμη φορά, αφήνει έρημη χώρα πίσω της, καμένη γη, αλλά αυτή τη φορά ως τραγικό επίλογο της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Η Αριστερά, για πρώτη φορά έμεινε γυμνή στη θέα όλων και αυτό αρκεί και χρεώνεται στον Τσίπρα και την παρέα του ως το μόνο θετικό της διακυβέρνησής τους. Η ιστορική περίοδος της μεταπολίτευσης θα ολοκληρωθεί με την πτώση του εγχώριου διχαστικού τείχους της Αριστεράς. ΥΓ. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό από τους αριστερούς διαχειριστές της εξουσίας που έντρομοι ζητούν διαφυγή και σανίδα σωτηρίας προς την «διεφθαρμένη» σοσιαλδημοκρατία!
  Αλιεύς ενδιαφερόντων άρθρων
  απάντηση321
   
   
  Ιδού η αριστερά... (Μέρος 1ο). | 15/05/2018 14:08
  Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, η Αριστερά πήγαινε με όλα – κάτι σαν την κόκα κόλα. Όλοι, λίγο ως πολύ, ήταν αριστεροί. Άλλος στις κομματικές προτιμήσεις, άλλος στην καρδιά, άλλος στην συνείδηση, άλλος στα όνειρά του. Πάντως, ολίγη Αριστερά διέθεταν όλοι στο ιδεολογικό τους βεστιάριο. Ήταν ένα απαραίτητο ιδεολογικό αξεσουάρ που ταίριαζε σε κάθε περίπτωση, σε κάθε προφίλ. Κάτι σαν το αλάτι που νοστιμεύει το φαγητό. Κάθε οικογένεια διέθετε εκτός από τα απαραίτητα και τα περίσσια και μια ανάλογη δόση Αριστεράς. Ήταν το δωρεάν εισιτήριο στον επίγειο παράδεισο των εξιδανικεύσεων. Είχε μια πειστική απάντηση σε όλα τα φυσικά και μεταφυσικά προβλήματα. Η νεολαία, πριν ακόμα μάθει να δένει τα κορδόνια των παπουτσιών, κατείχε τις μεγάλες αλήθειες που θα σώσουν τον κόσμο. Ήταν αριστερόπνευστη. Απαντούσε με χαρακτηριστική άνεση και ευκολία στα θεμελιώδη ερωτήματα που ταλάνιζαν την ανθρωπότητα. Ρουφούσε θορυβωδώς τον φραπέ στα καφενεία και αγόρευε μεγάλες αλήθειες. Με δυο λόγια, μεταπολιτευτικά καταναλώσαμε αμάσητα δωρεάν τεράστιες ποσότητες Αριστεράς, όπως το απαιτούσε η μόδα ή αν θέλετε η ανέμελη τρέλα της εποχής, για να βαρυστομαχιάσουμε αναδρομικά και επικίνδυνα στις μέρες μας που βιώνουμε τους οραματισμούς και τις μεγαλοστομίες της πρώτης κυβερνητικής εκδοχής της.
  Αλιεύς ενδιαφερόντων άρθρων
  απάντηση240
   
   
  Εκλογές τώρα,να σώσουμε ότι απόμεινε!. | 15/05/2018 09:00
  Με σύστημα διακυβέρνησης "βλέποντας και κάνοντας" ο Τσίπρας πορεύεται στο άγνωστο και μείς στη δυστυχία.Η συνειδητή εξαθλίωση του λαού και η καταρράκωση της αξιοπρέπειάς του,είναι η ελπίδα του για να έχει απέναντι ικέτες και όχι περίφανους πολίτες να διεκδικούν τα αυτονόητα,"ψωμί παιδία ελευθερία"!.
  Volos
  απάντηση632
   
   
  Η λυση ειχε βρεθει προ πολλου. | 15/05/2018 07:42
  Η λυση για το Σκοπιανο εχει βρεθει εδω και χρονια, απο τοτε που ο Νιμιτς πηγαινοερχονταν με τις ευλογιες του ΕΛΙΑΜΕΠ του Αμερικανικου κολλεγιου της Θεσσαλονικης κ.τ.λ., κ.τ.λ.. Απο τοτε που ο Ευαγγελος Κωφος εγραφε κατεβατα για την διαιρεση του Κοσσοβου, απο τοτε που το ΚΕΜΙΤ παρεδωσε τα απορρητα αρχεια στους Εγγλεζους για να γραψουν για δηθεν "Βιαιες μετακινησεις πληθυσμων στην Μακεδονια" (πληθυσμων ΜΗ ελληνικων κατ΄αυτους). Τιποτα το καινουργιο λοιπον, το ασχημο ειναι οτι αυτοι που θα μπορουσαν να κανουν ΚΑΤΙ ειτε δεν καταλαβαν το "ζητημα" ειτε δεν ηθελαν να κανουν κατι. Δεν πειραζει, ο χρονος θα αποδειξει εαν η τοπολαλια των Μακεδονων ειναι Σλαυικης καταβολης, η ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ.
  Γιωργος Τσαπανος
  απάντηση190
   
   
  Κατάμαυρο και δαγκωτό παντού, στον Σύριζα, σε 158 ημέρες, ή σε 375 ημέρες από σήμερα!!! | 15/05/2018 07:17
  Τα πράγματα είναι απλούστατα. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν την Κυριακή, 21-10-2018, (δηλαδή σε εκατόν πεν'ηντα οκτώ, (158), ημέρες από σήμερα), ή την Κυριακή, 26-05-2019, (δηλαδή σε τριακόσιες εβδομήντα πέντε, (375), ημέρες από σήμερα, (15-05-2018), ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές). Όποτε και να γίνουν, ο ελληνικός λαός θα το ρίξει κατάμαυρο και δαγκωτό παντού στον Σύριζα, (το κόμμα των άθλιων ψευτών, των αχρείων απατεώνων, των ποταπών σκευωρών, των άπληστων λεχριτών και των κουμπουροφόρων αλητών).
  Πέτρος
  απάντηση412
   
   
  Ο υπερθετικός βαθμός των όρων "ψεύτης" και "πολιτικός απατεώνας" ταυτίζονται... | 15/05/2018 07:15
  Η κλιμάκωση είναι ε εξής: ψεύτης, αρχιψεύταρος, τσίπρας και πολιτικός απατεώνας, πολιτικός αρχιαπατεώνας, τσίπρας. Προφανώς πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο για το οποίο: "... οι Αμερικανοί, και η Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς και το ΝΑΤΟ θεωρούν, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο Σκοπιανό, και τον Πρωθυπουργό... «φερέγγυο και αξιόπιστο συνομιλητή»..."
  Πολίτης
  απάντηση312
   
   
  Προς είπραξη επικών διαστάσεων "εκλογικού αγγουριού"... Απλά και αναλογικά. | 15/05/2018 07:11
  Ορίζοντας ως "εκλογικό αγγούρι" τη διαφορά των ποσοστών ψήφου μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος, είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο σύριζα πρόκειται να εισπράξει "εκλογικό αγγούρι" επικών διαστάσεων στις επόμενες εθνικές εκλογές, απλά και αναλογικά!!! Με την ψήφο μου στη Νέα Δημοκρατία, θα συντελέσω και εγώ στη μεγέθυνση του "εκλογικού αγγουριού" αυτού!!!
  Ψηφοφόρος
  απάντηση251
   
   
  Χοντρό κάλο στον εγκέφαλο, χοντρό κάλο και στον κ@λο!!! | 15/05/2018 07:08
  "Είναι πλέον πασίγνωστο, (με βάση την ασκούμενη πολιτική), ότι οι συριζαίοι έχουν χοντρό κάλο στον εγκέφαλο. Μετά τις εθνικές εκλογές και την κλωτσιά την οποία θα τους δώσει ο ελληνικός λαός, θα αποκτήσουν χοντρό κάλο και στον κ@λο!!!"
  Ειρωνευόμενος
  απάντηση251
   
   
  Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα είναι ήδη 15,892 %... | 15/05/2018 07:06
  Την 19-04-2018 δημοσιεύθηκε δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis για τον ενημερωτικό ιστότοπο tvxs, (του συριζαίου ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου...). Τα ευρήματά της είναι: για το αρχικό μέγεθος "πρόθεση ψήφου": Νέα Δημοκρατία 20,8 %, Σύριζα 11,9 %, Κίνημα Αλλαγής 5,2 %, ΚΚΕ 5,2 % και Χρυσή Αυγή 5 %. Επειδή στις εκλογές λαμβάνονται υπόψη μόνον τα έγκυρα ψηφοδέλτια, (δηλαδή δεν προσμετράται η αποχή και όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άκυρο/λευκό), τα ευρήματά για το ενδιάμεσο μέγεθος "πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ψηφοδελτίων" είναι: Νέα Δημοκρατία 24,67 %, Σύριζα 14,116 %, Κίνημα Αλλαγής 6,168 %, ΚΚΕ 6,168 % % και Χρυσή Αυγή 5,93 %. Τα ευρήματα για το τελικό μέγεθος, "εκτίμηση ψήφου με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων", (δηλαδή, το παγκόσμια ανακοινούμενο μέγεθος, (το οποίο οι συγκεκριμένοι δημοσκόποι αποκρύπτουν...)) είναι: Νέα Δημοκρατία 37,141 %, Σύριζα 21,249 %, Κίνημα Αλλαγής 9,285 %, ΚΚΕ 9,285 % και Χρυσή Αυγή 8,926 %. Σε αριθμό βουλευτών: Νέα Δημοκρατία 158, Σύριζα 62, Κίνημα Αλλαγής 27, ΚΚΕ 27 και Χρυσή Αυγή 26. Συμπέρασμα: προκύπτει πεντακομματική Βουλή, με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μπορεί εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατία συνεργαζόμενη είτε με το Κίνημα Αλλαγής, είτε με τη Χρυσή Αυγή.
  Αλιεύς ενδιαφερόντων σχολίων
  απάντηση212
   
   
  Για να μη το κουράζουμε άσκοπα... | 15/05/2018 07:05
  ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ αριστερά.
  Νικήτας
  απάντηση333
   
   
  Οι εκλογές πλησιάζουν λεχρίτες... | 15/05/2018 07:03
  Το πράγμα είναι ηλίου φαεινότερον. Το μόνο διακύβευμα των αμέσως επόμενων εκλογών είναι το μέγεθος της αυτοδυναμίας το οποίο θα επιτύχει η Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος θα την ψηφίσω για να απαλλαγώ από τους ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ!
  Πολίτης
  απάντηση271
   
   
  ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ σας απομένει ένα, (1), έτος και δέκα, (10), ημέρες... | 15/05/2018 07:01
  Θεωρώντας ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, την Κυριακή 26-05-2019, απομένει στους ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ ένα, (1), έτος και δέκα, (10), ημέρες, έως ότου εισπράξουν μεγαλοπρεπέστατα, τη σβουριχτή και περιποιημένη κλωτσιά την οποία τους ετοιμάζει ο ελληνικός λαός!!!
  Δημήτρης
  απάντηση231
   
   
  Σημερα θα ηθελα να αναφερθω στην καπνιστρια κ.Πατουλη, | 15/05/2018 06:23
  γιατι εχω το γιατρικο. Οι επιλογες ειναι δυο.Η' θα κοψετε Κυρια μου το τσιγαρο στους κλειστους χωρους,η' θα κοψετε το μακιγιαζ σε ολους τους χωρους. ΥΓ.Πιστεψτε με, αυτο το γιατρικο ειναι αποτελεσματικοτατο.
  eva b.
  απάντηση360