Η αποκάλυψη της γιάφκας των φονικών τρομοδεμάτων φανέρωσε μείζονα απειλή για τη χώρα και τους πολίτες της.

Ένας νοσηρός κύκλος, παρ’ ότι καταδικασμένος στη συνείδηση των πολιτών, συνεχίζει κινείται στη ζώνη της βίας, να απειλεί και να σκοτώνει, να προπαγανδίζει διά των όπλων, να στρατολογεί και να εκπαιδεύει νέους και να προπαρασκευάζει αιματηρά επεισόδια βίας, χωρίς να νοιάζεται για τίποτε και βεβαίως χωρίς καμιά αίσθηση της Ιστορίας.
Τα όπλα, τα σύγχρονα εκρηκτικά, τα εργαλεία, οι τεχνικές κατασκευής βομβών, τα παράνομα σπίτια, όλη η σκοτεινή προετοιμασία φανερώνουν αρχέγονο μίσος, ιδεολογικό πρωτογονισμό και δολοφονική διάθεση, που ουδόλως ταιριάζουν στην εποχή μας και σίγουρα δεν συνάδουν με την ελευθερία και την ανεκτικότητα που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη ελληνική Δημοκρατία.
Εκεί έξω δυστυχώς κυκλοφορούν πρόσωπα και δυνάμεις που δεν αντιλαμβάνονται το περιβάλλον στο οποίο ζουν, δεν αναγνωρίζουν καν τα αγαθά της ελευθερίας και τα δικαιώματα που πηγάζουν από την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη και είναι έτοιμοι να αφαιρέσουν ζωές ανά πάσα στιγμή, σχεδόν αδιακρίτως, όπως μαρτυρά ο κίνδυνος που αναλαμβάνουν διατηρώντας ευαίσθητα εκρηκτικά ακόμη και σε διαμερίσματα πολυκατοικιών.
Ας μην έχουν αυταπάτες όσοι προσπερνούν τις γιάφκες και όσοι με περισσή ευκολία μιλούν για στρακαστρούκες που θέλουν απλώς να φοβίσουν.
Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ένα πρόσωπο ξεχωριστό, πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών σήμερα, που απολαμβάνει καθολικής εκτίμησης και σε διεθνές επίπεδο, ζει από θαύμα, επειδή ο υποτιθέμενος εξειδικευμένος κατασκευαστής βομβών έκανε ένα λάθος η επειδή απλά εκείνος βασανιζόταν από την πρεσβυωπία και απομάκρυνε τον φάκελο από το πρόσωπό του μήπως και διακρίνει τα στοιχεία του αποστολέα ή το ακριβές περιεχόμενό του.
Η τρομοκρατία δεν μπορεί να είναι ανεκτή κατάσταση στη Δημοκρατία μας. Πολύ περισσότερο όταν στοχεύει όχι μόνο εντός της χώρας,αλλά και εκτός αυτής.
Μπορεί να φανταστεί κανείς τις συνέπειες θα είχε για τη χώρα ενδεχόμενη έκρηξη ενός τρομοδέματος στα χέρια ενός ξένου ηγέτη
Δεν χωρούν πλέον ούτε ανοχές,ούτε συμβιβασμοί,ούτε πολύ περισσότερο ανόητοι, αβάσιμοι και αστήρικτοι συμψηφισμοί.
Η πολιτεία, οι αρχές, τα κόμματα, οι πάντες οφείλουν ευθεία καταδίκη και επιμονή στην εξάρθρωση των όποιων δικτύων τρομοκρατίας και ένοπλης βίας.
Η πατρίδα μας έχει μετρήσει βαρύ φόρο αίματος και πολλά χρόνια καθυστέρησης εξατίας της ασυγχώρητης προπαγάνδας των όπλων.
Είναι καιρός να τελειώσουμε μια και καλή με τους θιασώτες της πολιτικής βίας και των όπλων.
Η κυβέρνηση έχει τώρα την ευκαιρία.
Ας δράσει με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, χωρίς ενδοιασμούς και επιφυλάξεις.

ΤΟ ΒΗΜΑ