Το ποδόσφαιρο μπήκε για τα καλά στην πολιτική σκηνή της χώρας τις τελευταίες ημέρες. Την αρχή έκανε (ποιος άλλος;) ο Αλέξης Τσίπρας στην περιβόητη τηλεοπτική του συνέντευξη όταν επικαλέστηκε την Μπαρτσελόνα για να αναφερθεί στο φλέγον ζήτημα της διαπραγμάτευσης που μπαίνει στην τελική της στροφή. Ανέφερε, όπως ενθυμείσθε, πως η δική του «ομάδα» τα πήγε καλύτερα σε σχέση με το πώς θα τα πήγαινε μια ομάδα σαν τον Πανελευσινιακό αν αντιμετώπιζε τη σημερινή Μπαρτσελόνα. Εν συνεχεία τη σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος μετά από ερώτηση για το πώς βλέπει τον Ολυμπιακό και όταν του ζητήθηκε ένα σχόλιο που ο «Τράκης (σ.σ.: το υποκοριστικό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που βγαίνει από το «Δημητράκης») επέβαλε την τιμωρία στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού να επιστρέψει με πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη» κάτι θέλησε να πει, ως γνωστός οπαδός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, αλλά το μετάνιωσε λέγοντας «αφήστε να μην πω κάτι και μας παραλάβουν τα sites». Αλλά αυτό το Μπαρτσελόνα – Πανελευσινιακός (του κ. Τσίπρα) το θυμήθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ στη συζήτηση της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής και δεν το άφησαν ασχολίαστο (ούτε άνευ ειρωνείας).

nnn
Ο εκ των αντιπροέδρων της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης είπε από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως προς τον Πρωθυπουργό: «Λέτε ότι στην τελευταία διαπραγμάτευση χάσατε, αλλά τουλάχιστον όχι με σκορ Μπαρτσελόνα – Πανελευσινιακού. Η αλήθεια είναι ότι και στη διαπραγμάτευση, όπως και σε αυτό το νομοσχέδιο, ακολουθήσατε τακτική Βραδυποριακού με αποτέλεσμα Ταλαιπωριακού! Και για τη χώρα και για τους πολίτες!».

nnn
Τελευταίως όμως μαθαίνω ότι η αγάπη και η προσήλωση ορισμένων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης προς τις αγαπημένες τους ομάδες εξαντλείται σε πιπεράτες δηλώσεις από τηλοψίας. Γιατί στο γήπεδο δεν τολμούν ούτε να εμφανιστούν. Οπως την «πάτησε» τις προάλλες ένας υφυπουργός στο «Καραϊσκάκης» που άκουσε τα εξ αμάξης από τους φιλάθλους. Συνεπώς αυτό που λένε ότι εάν θέλεις να εκλεγείς με σιγουριά στη Βουλή πρέπει συνάμα να είσαι οπαδός (τι οπαδός, σχεδόν χούλιγκαν) ποδοσφαιρικής ομάδας αρχίζει πλέον και ξεθωριάζει. Ισως ακόμα να αντιστέκεται ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Μην ξεχνάτε ότι Ευ. Τσακαλώτος και Εφη Αχτσιόγλου αφήνουν τις έγνοιες της διαπραγμάτευσης και πετάγονται έως την Τούμπα στη σουίτα του ελληνο-ρώσου Ιβάν Σαββίδη για να παρακολουθήσουν κάποιον αγώνα και να φωτογραφηθούν μαζί με τον κ. Σαββίδη.


Ο Ρέμος στην αντίσταση

Ενώ στη ΝΔ αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν συζητούν με τον Σάκη Ρουβά για να είναι υποψήφιος βουλευτής, ένας άλλος τραγουδιστής αρχίζει να κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του στην πολιτική. Πρόκειται για τον Αντώνη Ρέμο ο οποίος, να θυμίσω, είχε συναντηθεί πριν από μερικούς μήνες με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να του εκφράσει τους προβληματισμούς του για την οικονομική κρίση και να του πει πόσο επηρεάζουν η κρίση και τα μνημόνια τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα του λαού (αλλά και τους τραγουδιστές). Εν συνεχεία όμως ορκιζόταν πως δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική και πολύ περισσότερο να είναι υποψήφιος. Εκείνο όμως που βλέπω είναι ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής μπορεί να μετέχει σε ριάλιτι διαγωνισμών τραγουδιού, μπορεί να αναπολεί τα θυελλώδη πάρτι στο «Nammos» της Μυκόνου με τις πεντάλιτρες σαμπάνιες αλλά δεν αφήνει και την πολιτική. Για να ακριβολογώ, την αντίσταση κατά της κυβέρνησης. Εκεί φέρ’ ειπείν που ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτικό κανάλι για να μιλήσει για τα 40 χρόνια του λαϊκού βάρδου Βασίλη Καρρά βρέθηκε ξαφνικά να μας εξηγεί γιατί οι Ελληνες δεν σηκώνονται από τον καναπέ. Και ιδού η ανάλυσή του: «Βολεύει να αποχαυνωνόμαστε. Βολεύει την κατάσταση την πολιτική, την επικαιρότητα» είπε και εν συνεχεία αναφέρθηκε σε γνωστό ριάλιτι (που σκίζει σε νούμερα τηλεθέασης) για να πει ότι κρατά τους Ελληνες στα σπίτια και δεν βγαίνουν στους δρόμους να σκίζουν μνημόνια. «Αν η τηλεόραση είναι αποχαύνωση, τα ριάλιτι είναι το άκρον άωτον της αποχαύνωσης. Είναι η κορυφή, η ναυαρχίδα της αποχαύνωσης. Εγώ για αυτό στεναχωριέμαι» ανέφερε.


Το κικ μπόξινγκ στη Βουλή

Και μια και έγινε αναφορά σε celebrities, όλο και περισσότερο ψιθυρίζεται ανάμεσα σε βουλευτές της ΝΔ ότι είναι πολύ πιθανόν να είναι υποψήφιος (και μάλιστα στην Α’ ή Β’ Πειραιώς) ο πρωταθλητής του κικ μπόξινγκ Μιχάλης Ζαμπίδης (φωτογραφία). Αλλωστε είναι 16 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και του έχει δοθεί το προσωνύμιο «Iron Mike» Σιδερένιος Μιχάλης»). Στο ενεργητικό του έχει 154 νίκες, 22 ήττες και μια επική νίκη εναντίον ενός τούρκου πρωταθλητή που ώσπου να συναντήσει τον Ζαμπίδη ήταν… αήττητος. Επισήμως από τη ΝΔ τηρούν σιγή ιχθύος, αλλά αυτή είναι η πολιτική του κόμματος: τους υποψηφίους θα τους ανακοινώσουν στην ώρα τους.

HeliosPlus