Καθώς ξεπέρασα –ελπίζω –την τελευταία περιπέτεια υγείας, επανέρχομαι στην τακτική αρθρογραφία μου με προσφορά ιλαρότητας. Τι προσφορότερο θα ήταν από την αναγγελία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης από την τρόικα; Ομως, καθώς ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποτολμά πια να την προαναγγέλλει συνεχώς χωρίς να επέρχεται, βάσκανος μοίρα τον παρέσυρε στο πιο ιλαροτραγικό του ολίσθημα: έμπλεος χαράς και αισιοδοξίας ανάγγειλε θριαμβευτικά στο έκθαμβο υπουργικό του συμβούλιο ότι επήλθε επιτέλους το τέλος της λιτότητας και οι αναπτυξιακοί μας ρυθμοί είναι οι υψηλότεροι της ευρωζώνης. Ομως η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) –καθώς είναι πια απόλυτα ανεξάρτητη αρχή –δεν δίστασε να ανακοινώσει την ίδια ημέρα και ώρα ότι τελικά το 2016 έκλεισε όχι με το από πολλού προεξοφλούμενο θετικό πρόσημο αλλά, αντίθετα, και με μία μονάδα ύφεσης. Ιλαροτραγική στιγμή για τον κ. Τσίπρα, που ενδέχεται να στοιχίσει τη θέση σε κάποιον από τους συμβούλους του.
Και ενώ όλα τα ΜΜΕ έσπευσαν να αναλωθούν σε αριστοφάνειας ωμότητας ειρωνικά σχόλια, τη δική μου αδιάκριτη προσοχή προσέλκυσε το συναρπαστικότερο κεφάλαιο από την εποποιία του «τρισεκατομμυριούχου» κ. Σώρρα όπως την απαθανάτισε έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας της 17ης Φεβρουαρίου και το αποκάλυψε η αδιάκριτη πένα του συναδέλφου Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα» της 26ης Φεβρουαρίου 2017. Το αξεπέραστης φαιδρότητας έγγραφο αυτό της ΕΛ.ΑΣ. ζητεί (αντιγράφω) «την εντατικοποίηση στο έπακρο του μέτρου της αυστηρής και ουσιαστικής επιτήρησης των κτιρίων όπου στεγάζονται τα γραφεία του πολιτικού φορέα Ελλήνων Συνέλευση (σ.σ.: πρόκειται για την υπό την προστασία του Δία νεοσύστατη οργάνωση του «τρισεκατομμυριούχου» κ. Σώρρα), καθημερινά και σε εικοσιτετράωρη βάση με τις διατασσόμενες περιπολίες προς πρόληψη και αποτροπή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος προσώπων ή και πραγμάτων. Το ανωτέρω μέτρο προστασίας» συνεχίζει το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. «να εκδηλώνεται με ιδιαίτερη ένταση και προσοχή, ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες, από όλες τις διατιθέμενες για τον σκοπό αυτό αστυνομικές δυνάμεις. Οι ως άνω εντολές –οδηγίες της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. –οφείλουν να επικεντρωθούν στον τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων των διατιθέμενων αστυνομικών (διαρκής ετοιμότητα – επαγρύπνηση – έγκαιρη κατόπτευση χώρων, κ.λπ.) ως και την υποχρέωση να αναφέρουν άμεσα κάθε γεγονός που υποπίπτει στην αντίληψή τους και στρέφεται κατά της ασφάλειας των εν λόγω κτιρίων» (της παρέας του κ. Σώρρα).
Θεώρησα το ανωτέρω δημοσίευμα πρόωρο πρωταπριλιάτικο αστείο. Ομως η επακολουθήσασα σιωπή, αντί μιας οργισμένης διάψευσης, με έπεισε να θεωρήσω πραγματικό και συνεπώς αξιομνημόνευτο το γεγονός, και σπεύδω να συγχαρώ την καταφανώς παροπλισμένη ΕΛ.ΑΣ. για την ευρηματικότητά της. Ανακάλυψε τομέα ενδεχόμενης παραβατικότητας, όπου δεν της απαγορεύεται να επεμβαίνει και προληπτικά και κατασταλτικά, όπως, π.χ., συμβαίνει προκειμένου περί κουκουλοφόρων, μπαχαλάκηδων, Ρουβίκωνα, καταληψιών πανεπιστημιακών κτιρίων, εκτοξευόντων βόμβες μολότοφ ή καιόντων τρόλεϊ και λεωφορεία κ.ο.κ.
Διερωτώμαι όμως έμπλεος απελπισίας: Καλά, δεν ενοχλήθηκε κανείς, ούτε κόμματα, ούτε ΜΜΕ, ούτε ιστοσελίδες (όσες παρακολουθώ), από αυτή την υπερπροστασία προς τον κ. Σώρρα; Βρε, μπας και διαθέτει πράγματι εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και συνεπώς του παρέχεται κάθε προστασία με την προσδοκία ότι θα εξοφλήσει εκείνος τα υπέρογκα χρέη κάποιων κομμάτων και ΜΜΕ;

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ