Αξιολόγηση
Από τον «πάγκο» των θεσμών περνάνε την Κυριακή το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο γενικός γραμματέας εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. Τα θέματα που χειρίζονται είναι πολλά: από τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων μέχρι τον έλεγχο των εισπράξεων ΦΠΑ. Να δούμε πώς θα τους βαθμολογήσουν, γιατί ακολουθεί και ανασχηματισμός…

Παράταση…
Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Πληροφορίες θέλουν να δόθηκε και νέα παράταση μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, όμως οι συνεχείς αναβολές ούτε την τράπεζα ωφελούν ούτε το τραπεζικό σύστημα γενικότερα.
***
Τα απανωτά ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι απορρίπτονται: το ένα δεν κάνει στο ΤΧΣ, το άλλο στον SSM, το τρίτο στα funds κ.ο.κ. Στην αγορά λένε ότι η Πειραιώς έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη λύση, η οποία να προέρχεται είτε μέσα από την τράπεζα είτε εκτός συστήματος. Διότι η ανακύκλωση προσώπων με τη μετακίνηση στελεχών από τη μία τράπεζα στην άλλη μπορεί να κλείνει μια «τρύπα», ανοίγει όμως μια άλλη.

…και ατύχημα
Αυτό που έχει ανάγκη το σύστημα, λένε, δεν είναι οι προδιαγραφές του SSM ή τα καπρίτσια των funds, αλλά να στελεχωθούν οι διοικήσεις των τραπεζών με πρόσωπα που θα είναι σε θέση να παίρνουν αποφάσεις, να αναλαμβάνουν ευθύνες και να υπογράφουν ρυθμίσεις και διαγραφές κόκκινων δανείων, μέσω των οποίων θα εξυγιανθούν οι τράπεζες και η αγορά.
***
Πάντως, όσο πλησιάζουμε στο τέλος της προθεσμίας, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να συμβεί το ατύχημα, από το οποίο όλοι θα χάσουν…

Επίσκεψη…
Ο εσωστρεφής μέχρι χθες όμιλος Viohalco οργάνωσε εν όψει της τριπλής συγχώνευσης των Cenergy, Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια επίσκεψη θεσμικών επενδυτών και χρηματιστών στη μονάδα παραγωγής σωλήνων για ενεργειακά δίκτυα στη Θίσβη και στο εργοστάσιο παραγωγής καλωδίων της Fulgor στην Κόρινθο.
***
Στόχος του νέου σχήματος είναι να παίξει σημαντικό ρόλο στα δίκτυα και στη μεταφορά ενέργειας και εκτός Ελλάδος εκμεταλλευόμενο τις μεγάλες επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από τον όμιλο.

…και παράπονο
Οι άνθρωποι της Viohalco κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είπαν και τον καημό τους: Τα Σωληνουργεία Κορίνθου έχουν κεφαλαιοποίηση 77 εκατ. ευρώ, όσο κοστίζει μια πρέσα για την κατασκευή υποθαλάσσιας σωλήνας και τα Ελληνικά Καλώδια 34 εκατ. ευρώ, όταν για τη γραμμή παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων δαπανήθηκαν 70 εκατ. ευρώ!

Παραπομπή
Με το «Buy this domain» (αγοράστε αυτή τη διαδικτυακή διεύθυνση) έρχονται αντιμέτωποι όσοι πληκτρολογήσουν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.my-greece.gr. Αυτό θα μπορούσε να είναι έως και αδιάφορο. Οχι όμως όταν το my-greece.gr περιλαμβάνεται στις βασικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, ως παραπομπή στη θεματική μπροσούρα τους για τη γαστρονομία. Και πόσω μάλλον όταν αυτή η μπροσούρα μοιράστηκε σε όλους όσοι συμμετείχαν στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό, στη Σαντορίνη, την περασμένη εβδομάδα!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ