Η αναγκαία ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου εξελίσσεται σε Βατερλό για την κυβέρνηση.Οι κατά συρροήν αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της για να ελέγξουν την ενημέρωση προκάλεσαν ,όπως ήταν λογική και αναμενόμενο ,τη συσπείρωση όλης της αντιπολίτευσης,αλλά και της κοινής γνώμης. Το ποτήρι ξεχείλισε με τις παρακρατικές μεθόδους επηρεασμού της Δικαιοσύνης και την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων με τη μαύρη τροπολογία του υπερκαναλάρχη υπουργού.

Το πρώτο ηχηρό ράπισμα σε αυτές τις μεθοδεύσεις από την ολομέλεια του ΣτΕ ,έβγαλε στο φως και τις εσωτερικές αντιθέσεις και ανέδειξε την προβληματική στρατηγική τους. Με αποτέλεσμα η εκ τω υστέρων προσπάθεια τους για την συγκρότηση του ΕΣΡ ,με στόχο να νομιμοποιήσουν τις αντισυνταγματικές πρακτικές τους και να διασώσουν ότι μπορούν να πέσει στο κενό.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση δεν προσφέρονται συνένοχοι στο έγκλημα.Οι αμήχανες δηλώσεις και τα αντιφατικά επιχειρήματα με την οποία αντέδρασαν τα κυβερνητικά στελέχη στην καταρχήν απόφαση του ΣτΕ ,δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο περιέρχονται.Με δεδομένο ότι η στοχοποίηση και οι διαρκείς επιθέσεις κατά των μέσων ενημέρωσης αποτελεί κεντρική στρατηγική του μεγάρου Μαξίμου ,η αποδόμηση της σε συνδυασμό με τη δημοσκοπική – και ουσιαστική -κατάρρευση της ανοίγουν αναπόφευκτα το δρόμο σε πολιτικές εξελίξεις.
Με την κοινωνία απογοητευμένη και οργισμένη από τη διάψευση των προσδοκιών που είχε οικοδομήσει ο κ.Τσίπρας,με ανοιχτή τη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση και με εξαιρετικά αμφίβολες τις προσδοκίες για ρύθμιση του χρέους ,μια κατάρρευση του σκηνικού με τις τηλεοπτικές άδειες οδηγεί σε ένα εκρηκτικό σκηνικό για την κυβέρνηση.
Ένα σκηνικό που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες εξελίξεις.Μπορεί στη δημοκρατία να μην υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά είναι προφανές ότι η χώρα, η οικονομία και κυρίως οι πολίτες που υποφέρουν δεν αντέχουν άλλους τυχοδιωκτισμούς.Και δυστυχώς η κυβέρνηση του Σύριζα έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι δεν δίστασε να παίξει κορώνα γράμματα το μέλλον της χώρας με βαρύτατο κόστος.Ας ελπίσουμε ότι έχει πάρει τουλάχιστον αυτό το μάθημα της…

ΤΟ ΒΗΜΑ