Ούτε μπορείτε να φανταστείτε ποιον πολιτικό θαυμάζει ο Ευ. Τσακαλώτος (φωτογραφία). Μόνο θαυμάζει; Δοξάζει κιόλας! Δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη! Τόσο πολύ του άρεσε η ομιλία του στη ΔΕΘ, που λέει ότι σκοπεύει να ξοδέψει μερικά ευρώ και να αγοράσει αυτοκόλλητα που θα γράφουν… «save Mitsotakis» και να τα κολλήσει στα παρμπρίζ όσων αυτοκινήτων βλέπει μπροστά του. Πάση θυσία, εξηγεί, θα πρέπει να διατηρηθεί ο κ. Μητσοτάκης στην ηγεσία της ΝΔ, γιατί με τέτοια ομιλία που έκανε απομάκρυνε ψηφοφόρους της ΝΔ και επιπλέον έκανε πολλούς που ήθελαν να ψηφίσουν ΝΔ να το ξανασκεφθούν. Ακούστηκε μάλιστα να λέει ότι καλύτερη για τον ΣΥΡΙΖΑ ομιλία δεν μπορούσε να κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα είπε όλα αυτά σε «πηγαδάκι» συνεργατών του και πήγε κατευθείαν στη Βουλή, όπου γινόταν συζήτηση για το Ελληνικό και είπε στους έκπληκτους νεοδημοκράτες: «Πήρατε πολύ θάρρος τις τελευταίες ημέρες από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και λέτε ότι η κυβέρνηση καταρρέει…». Και μετά, ορισμένοι λένε ότι ο Τσακαλώτος κομματικά βρίσκεται σε… ύφεση.
Ρωτήστε τον Παππά

Βαρύ είναι το κλίμα για τον Ν. Παππά στη Βουλή. Το όνομά του ακούγεται ίσως πιο συχνά από κάθε άλλο όνομα όταν γίνεται συζήτηση στο θέμα Χρ. Καλογρίτσα. Και καλά, θα πείτε, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν κάθε λόγο να κάνουν αναφορά. Οι βουλευτές όμως του ΣΥΡΙΖΑ; Ε, λοιπόν, δεν μένουν ούτε αυτοί (πλέον) σιωπηλοί. Εάν ρωτήσεις τη γνώμη τους για όλα όσα συνέβησαν και αποκαλύφθηκαν για τον κ. Καλογρίτσα («πόθεν έσχες», τηλεοπτικές άδειες, βοσκοτόπια, Τράπεζα Αττικής) μία και μόνον απάντηση εισπράττεις από τους βουλευτές της πλειοψηφίας: «Ρωτήστε τον Παππά, αυτός ξέρει». Κάνα-δύο συμπληρώνουν: «Αν δεν βρείτε τον Παππά, ρωτήστε τον Κρέτσο, κι αυτός ξέρει από τον Παππά». Αλλά δεν υπάρχει λόγος να ρωτήσεις τον Παππά ή τον Κρέτσο (σάμπως θα σου δώσουν απάντηση;). Και οι δύο θα δώσουν (δεν θα το αποφύγουν) τις εξηγήσεις τους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (όπου έχουν ήδη κληθεί).
Ο Φρόιντ, ο Μαρξ και ο Μπαλτάς

Η συζήτηση για την επένδυση του Ελληνικού στην Ολομέλεια της Βουλής έμοιαζε με το μαρτύριο της σταγόνας για τους άλλοτε θεματοφύλακες του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής. Ηταν τότε, βλέπετε, οι εποχές των εύκολων λόγων και υποσχέσεων, των βερμπαλιστικών δεσμεύσεων και των δίχως κόστος εξαγγελιών. Ηταν τότε που ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε ότι «για εμάς το Ελληνικό δεν είναι πρότζεκτ, είναι κατάθεση ψυχής»! Πραγματικά, δεν πρέπει κανείς κυβερνητικός βουλευτής να αισθανόταν άνετα. Οταν μάλιστα ακούς και τον υπουργό Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά να λέει ότι η σύμβαση για το Ελληνικό που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά έναν συμβιβασμό που απαιτούσε η ήττα που υπέστη η κυβέρνηση (λέγε με τρίτο Μνημόνιο), στο πλαίσιο πάντα του αγώνα που διεξάγει για να ανοίξει ο δρόμος προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό(!), τότε καταλαβαίνεις ότι εδώ τα πράγματα αποκτούν πλέον και κωμικοτραγική διάσταση.
nnn
Αν μάλιστα τα πιστεύουν κάποιοι ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά, τότε πολύ φοβούμαι ότι υπάρχει και μια άλλη διάσταση – η ψυχολογική. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο «θεωρητικός» του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλτάς ανέτρεξε όχι μόνον στον Μαρξ (για να πει στον Αδ. Γεωργιάδη, παραφράζοντας τον γερμανό φιλόσοφο, ότι… ένα φάντασμα πλανάται στη ΝΔ – το φάντασμα της ηγεμονίας της Αριστεράς!..) αλλά και στον πατέρα της ψυχανάλυσης Φρόιντ για να πείσει τον κ. Γεωργιάδη ότι… τον κατατρέχει η ηγεμονία της Αριστεράς και για αυτό έχει τέτοιο μένος κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια πέρα από τη θεωρητική «μπουρδολογία» του κ. Μπαλτά, αυτό που έμεινε είναι η διαβεβαίωσή του ότι «θα τιμήσουμε τις υπογραφές μας και θα διευκολύνουμε τους επενδυτές». Ολα τα άλλα ήταν περιττά…


Σταθάκης μαινόμενος

Παράπονα στον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη θα κάνει μαθαίνω ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Ο υπουργός δεν έχει προσωπικά με τον ίδιο τον δήμαρχο αλλά με τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία χθες τους επιφύλαξε μεγάλο χουνέρι. Ο κ. Σταθάκης είχε πάει να δει την Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Αμερικής. Ωστόσο, τόσο ο οδηγός του βουλευτικού του οχήματος όσο και οι συνοδοί αστυνομικοί του δεν φρόντισαν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στο υπόγειο γκαράζ της τράπεζας, αλλά προτίμησαν να τα παρκάρουν επί της οδού Αμερικής, ακριβώς απέναντι από τη Στοά Σπυροµήλιου. Νόμιζαν ότι μπορούσαν να παρκάρουν το υπουργικό αυτοκίνητο όπου θέλουν. Ποιος θα τολμήσει να το πειράξει; Η Δημοτική Αστυνομία όμως, η οποία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του Απριλίου 2014 στην οδό Αμερικής τη φυλάσσει με περισσό ζήλο και κάνει τακτικές περιπολίες, έπραξε το αυτονόητο. Αφαίρεσε τις πινακίδες τόσο από το βουλευτικό του αυτοκίνητο όσο και από το αυτοκίνητο της ασφάλειας του κ. Σταθάκη καθώς δεν γνώριζαν σε ποιους ανήκαν. Εξερχόμενη της συνάντησης η ασφάλεια του υπουργού διαπίστωσε πως τα οχήματά τους δεν έφεραν πινακίδες και αντί να αναγνωρίσουν το λάθος τους, να ζητήσουν συγγνώμη και να φερθούν πολιτισμένα (ως ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς) φέρονται να κατηγόρησαν τους δημοτικούς αστυνομικούς ότι δεν πρόσεξαν τα διακριτικά των οχημάτων τους.

Ο Μάκης των… 90s


Θυμάστε τον Μάκη Σαπουντζόγλου που τον προόριζαν για πρόεδρο της Attica Bank; Ο κ. Σαπουντζόγλου τη δεκαετία του 90’ επί Κ. Σημίτη είχε διατελέσει πρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ). Όπως μαθαίνω η θητεία αυτή δεν ήταν «ανέφελη», καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο προχώρησε σε καταλογιστέες πράξεις κατά της τότε ηγεσίας του ΟΕΕΚ. Το θέμα αυτό μετά από 20 χρόνια, τελεί ακόμη σε εκκρεμότητα! Αυτό δεν το γνώριζε το ΤΣΜΕΔΕ που πρότεινε τον κ. Σαπουντζόγλου για πρόεδρο της Attica Bank, αλλά φαίνεται πως το γνώριζαν κάποιοι στην Τράπεζα της Ελλάδος….

HeliosPlus