Πολλά μπορεί να καταμαρτυρήσει κανείς στον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ωστόσο εκείνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί στον κ. Μητσοτάκη είναι η σαφήνεια της στρατηγικής και των στοχεύσεών του.
Διακρίνεται ο κ. Μητσοτάκης τόσο για την ευκρίνεια των αντιλήψεών του όσο και για την ευθύτητα των λόγων του.
Με άλλα λόγια, δεν κρύβει ούτε κρύβεται.
Πιθανώς με βάση παραδοσιακές αρχές της πολιτικής να μειονεκτεί.
Ομως στις ιδιαίτερες συνθήκες της μεγάλης κρίσης η καθαρότητα επιλογών και στοχεύσεων μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα.
Ο ελληνικός λαός έχει ακούσει τα πάντα και έχει απογοητευθεί από τα ψεύδη και τους πολιτικαντισμούς. Οσο και αν έλκεται από τις πολλές εκδοχές του λαϊκιστικού λόγου, αντιλαμβάνεται τα ψεύδη και έχει πλέον την ικανότητα να διακρίνει το ανεκπλήρωτο των εύκολων υποσχέσεων.
Στην παρούσα λοιπόν φάση ο κ. Μητσοτάκης λέει καθαρά ότι δεν περιμένει εκλογές, αλλά αντιθέτως πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας θα εξαντλήσει τις όποιες δυνατότητες παραμονής στην εξουσία.
Προβλέπει μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο, μήπως και αντιστρέψει τις αρνητικές για αυτήν συνθήκες.
Ωστόσο, πιστεύει ακράδαντα ότι δεν θα τα καταφέρει και θα εισέλθει από το φθινόπωρο σε περίοδο «μακρόσυρτου βουλιάγματος».
Ηδη εντοπίζει ότι στην κοινωνία επικρατεί κλίμα απογοήτευσης και απόλυτης καχυποψίας απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα, κυρίως λόγω της αναξιοπιστίας και της απουσίας προόδου στην οικονομία και αλλού.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει χάσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Κατ’ αυτόν η εμπιστοσύνη είναι το κρισιμότερο μέγεθος για τη μακροημέρευση στην εξουσία.
Και όπως λέει χαρακτηριστικά, εκείνος θα επιχειρήσει να κερδίσει ακριβώς την εμπιστοσύνη που έχασε ο κ. Τσίπρας.
Και δεν θα το κάνει τάζοντας και υποσχόμενος τα ανεκπλήρωτα, παρά διαμορφώνοντας ένα πλατύ μεταρρυθμιστικό μέτωπο, μια συμμαχία δύσκολων αποφάσεων και επιλογών, ικανή να πείσει την κοινωνία για το δέον γενέσθαι στη χώρα.
Οπως διακηρύσσει, δεν θα θελήσει να υποκλέψει την ψήφο των πολιτών, αλλά να τους πείσει ότι η σωτηρία δεν θα έλθει από τον ουρανό, αλλά θα είναι αποτέλεσμα σκληρής και μακράς προσπάθειας.

«Δεν είμαι ο αντι-Τσίπρας, αλλά το ακριβώς ανάποδο του Τσίπρα»
μεταδίδει με αφοπλιστική ειλικρίνεια, προσβλέποντας σε μια νέα εποχή «μετα-λαϊκισμού».
Αυτή είναι η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη. Καθαρή και ευθεία. Και με αυτή θα θελήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Εκείνος θα κρίνει, όταν έλθει η ώρα, αν θελήσει να βαδίσει μαζί του τον δύσκολο δρόμο ανασύνταξης και ανασυγκρότησης της χώρας.
Οπως είπαμε, η στρατηγική Μητσοτάκη είναι καθαρή και ευθεία. Και αυτή τον ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ