Ε, λοιπόν, δεν έχουν τον Θεό τους στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ. Τους αρέσει να κατασκευάζουν συνεχώς εχθρούς. Ο νεότερος εχθρός τους είναι οι… «Παραιτηθείτε». Και το δηλώνουν κιόλας με τον πιο επίσημο τρόπο. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη (φωτογραφία) δήλωσε (τηλεοπτικώς, από την ΕΡΤ Ιωαννίνων) ότι η «η συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» κινείται εχθρικά στη χώρα αυτή τη στιγμή». Πάλι καλά που δεν ζήτησε γενική ή μερική επιστράτευση. Ο «εχθρός», κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο, βρίσκεται προ των πυλών. Αμ ο άλλος; Ο ταλαντούχος Ανδρέας Νεφελούδης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας (ο οποίος να σημειώσω ότι αμείβεται από τους φορολογουμένους, ως κατέχων κυβερνητική θέση), όχι μόνον υβρίζει όσους πολίτες θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη στο Σύνταγμα με τις λέξεις «ανεγκέφαλοι», «κολλαγόνα» και τους καλεί να μη σκίσουν κανένα καλσόν, αλλά προχωρεί και σε οικονομικές αναλύσεις. Καλεί (προφανώς τους οικονομικούς εισαγγελείς ή ακόμα τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Ευκλ. Τσακαλώτο) να… αναποδογυρίσει τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα για να πέσει από την τσέπη τους το μισό δημόσιο χρέος. Αντε να τους πάρεις στα σοβαρά.


Ανέκρουσαν πρύμναν

Αλλά φαντάζομαι ότι η κυρία Γεροβασίλη ευρισκόμενη στα Γιάννενα και στην Αρτα δεν είχε ακόμα πληροφορηθεί ότι το Μαξίμου άλλαξε γραμμή έναντι της συγκέντρωσης «Παραιτηθείτε». Αποφάσισαν να υποβαθμίσουν το θέμα, γιατί κατάλαβαν ότι με το να υβρίζουν μάλλον συσπειρώνουν τον κόσμο εναντίον τους. Ο Γ. Κυρίτσης, για παράδειγμα, έλεγε στη Βουλή ότι η συγκέντρωση στο Σύνταγμα αποτελεί το… 15ο θέμα που πρέπει να απασχολεί σήμερα το Μαξίμου. Ενώ ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, που άνοιξε το όλο ζήτημα, ανέκρουσε πρύμναν λέγοντας ότι σημαντικότερη ημέρα για την κυβέρνηση είναι η Πέμπτη που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στο Μουσείο της Ακρόπολης τη… «Δίκαιη Ανάπτυξη». Ολα λοιπόν για το «πανηγυράκι» της Πέμπτης.
Είμαι ο πιο… fit αρχηγός

Ο Στ. Θεοδωράκης (του Ποταμιού) αφού είδε και απόειδε ο άνθρωπος ότι οι προτάσεις του για συνεργασία και για την Κεντροαριστερά δεν εισακούονται (ή μάλλον δεν τυγχάνουν της πρέπουσας προσοχής) τι κάνει νομίζετε για να τον προσέξουν; Οχι, δεν τον φτάνει μόνο το ποδόσφαιρο που παίζει με την Εθνική Αστέγων, αλλά θέλει κάτι πιο εντυπωσιακό. Να ασχοληθεί η πολιτική ηγεσία του τόπου μαζί του. Καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σε… μονομαχία. Σε όποιο άθλημα οι ίδιοι επιλέξουν: «Τους καλώ ευθέως σε μονομαχία. Σε τι θέλουν; Στην ξιφασκία; Στην… ελληνορωμαϊκή πάλη; Στο ακόντιο; Σε όποιο αγώνισμα θέλουν. Θα τους νικήσω μέσα σε δευτερόλεπτα, θα τους βάλω κάτω γιατί είμαι ο πιο fit πολιτικός αρχηγός της χώρας». Και δήλωσε ότι μπορεί να παίξει και στα 90 λεπτά ποδόσφαιρο χωρίς αλλαγή (φτάνει να του δίνουν καλές μπαλιές τα… κορίτσια που έβαλε αναγκαστικά στην ομάδα).


Κουίζ

Από ποιον ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς να μεταφέρει δυο κουβέντες στον Κ. Καραμανλή; Τι είδους κουβέντες είναι αυτές; Να διαψεύσει δημοσίως ότι είναι φίλος και υποστηρικτής του Αλ. Τσίπρα; Διαφορετικά άλλα θα πιστεύει ο κόσμος;


Η αιμοδοσία στη ΝΔ

Αιμοδοσία υπήρξε την Τρίτη στα γραφεία της ΝΔ. Το περίεργο είναι ότι ουδείς βουλευτής (πόσω μάλλον η ηγεσία του κόμματος) προσήλθε για να δώσει αίμα για τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματική ασθένεια. Το καλό είναι ότι ανταποκρίθηκε ο κόσμος που βρέθηκε κατά δεκάδες στα γραφεία της ΝΔ για την αιμοδοσία.


Καραμανλής και διεύρυνση

Ο Κ. Αχ. Καραμανλής (βουλευτής Σερρών της ΝΔ) δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση να υπάρξει διεύρυνση του κόμματος. Αλλά, όπως λέει και μαζί του συμφωνούν πολλοί βουλευτές, «η πραγματική διεύρυνση δεν στηρίζεται στο να έρθουν στην παράταξη μερικοί παλιοί πολιτικοί, αλλά πολλοί νέοι πολίτες. Αυτό πρέπει αν κάνουμε μέρα με τη μέρα. Ολοι μας πασχίζουμε για να φέρουμε νέους πολίτες, νέα πρόσωπα, κοντά μας». Μήνυμα προς την ηγεσία της ΝΔ να μην πολυπροσπαθεί να εντάξει στελέχη, όπως οι Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Αννα Διαμαντοπούλου στις τάξεις της.
Η σχολική εκδρομή του κ. Φίλη

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εγκατέλειψε για λίγο τους «Παραιτηθείτε» και έκανε μια εκδρομούλα σε δημοτικό σχολείο στα Εξαμίλια Κορινθίας, όπου είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους πιτσιρικάδες του σχολείου αλλά και τους δασκάλους τους για τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία. Ακουσε τις προτάσεις των μαθητών και τις προτάσεις των καθηγητών (που τον υποδέχθηκαν με τα σχολικά βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς ανά χείρας) και είπε τα δικά του: Οτι η πρωινή προσευχή παύει να είναι υποχρεωτική και θα αποφασίζει η διεύθυνση του σχολείου κάθε πότε τα παιδιά θα πρέπει να προσεύχονται. Το ίδιο θα συμβαίνει και με τις παρελάσεις. Δεν πάνε να θέλουν οι μαθητές να παρελάσουν ή να προσευχηθούν; Εάν δεν το αποφασίσει η διεύθυνση παρέλαση ή προσευχή δεν έχει. Εγινε και η καθιερωμένη ερώτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών, υποσχόμενος για άλλη μια φορά ότι θα το αλλάξει. Οι καθηγητές παραπονέθηκαν ότι στο βιβλίο των Μαθηματικών της πέμπτης Δημοτικού οι ασκήσεις δεν λύνονται και αυτός τους υποσχέθηκε ότι το περιεχόμενο του βιβλίου θα το ξαναδεί τον Σεπτέμβριο. Εφυγε ευχαριστημένος παρότι οι πιτσιρικάδες ήθελαν να του τραγουδήσουν ρυθμικά το «επεράσαμε όμορφα, όμορφα».

Ο νέος σύμβουλος του Κυριάκου


Ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γ. Κοντογιάννης ανέλαβε σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη. Εκπρόσωπος τύπου παραμένει ο Γ. Κουμουτσάκος. Ο κ. Κοντογιάννης είχε την Δευτέρα συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος του πρόσφερε τη θέση του συμβούλου του επί θεμάτων επικοινωνίας.


Ο κ. Σταμάτης και τα twitter του


Ο γαλάζιος βουλευτής (και στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά) Δημ. Σταμάτης εξελίσσεται σ΄έναν… αντι- Παπαδημούλη της ΝΔ. Κάνει πολιτική και αυτός με το twitter: Αυτή τη φορά ασχολήθηκε με την παρουσίαση εκ μέρους του Αλ. Τσίπρα του προγράμματος για τη «Δίκαιη Ανάπτυξη» που θα παρουσιάσει την Πέμπτη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Εγραψε λοιπόν: 1. Το πιο σύντομο ανέκδοτο: Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο Μουσείο Ακρόπολης για ανάπτυξη!, 2.β Θυμίζω στον κ. Τσίπρα πως το Μουσείο Ακρόπολης έχει άλλον προορισμό και δεν προσφέρεται για μια ακόμη προπαγανδιστική «αυταπάτη», όπως αυτή.3. Ξέχασε φαίνεται ο κ. Τσίπρας πως το Μουσείο της Ακρόπολης το εγκαινίασε ο Σαμαράς. Πώς θα το αντέξει;

HeliosPlus