Ηταν μια θερμή χειραψία αυτή που έγινε στην Ολυμπία ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Ο τέως με το μπαστουνάκι του (δεν πάει πουθενά χωρίς αυτό, ακόμα και στο σπίτι του το χρησιμοποιεί) πλησίασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον χαιρέτησε και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία». Αλλά δεν ήταν οι μοναδικές συναντήσεις που έχει τέως βασιλιάς, στην τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στην οποία παρέστη και ως Ολυμπιονίκης και ως «αθάνατος». Είχε συνομιλία με του υπουργό Εσωτερικών Ευ. Κουρουμπλή στο δείπνο που παρέθεσε ο δήμαρχος της πόλης προς τιμή του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ. Είχε επίσης συνομιλία με τον υφυπουργό Αθλητισμού Στ. Κοντονή, αλλά και με το ζεύγος Ισίδωρα Κούβελου και Ντόρας Μπακογιάννη: «Τι συζητήσατε με τον τέως;» ρωτήθηκε η Ντόρα. Και ιδού η απάντηση: «Με τον Κωνσταντίνο έχουμε συχνές συναντήσεις, δεν αποτελεί είδηση τι λέμε».

Και ολυμπιακό ρουσφέτι

Αλλά μη νομίζετε ότι στη σεμνή αυτή τελετή δεν υπήρξαν απρόοπτα: Πρώτον οι δεκάδες… σέλφις που έβγαλαν οι παρευρισκόμενοι με τον τέως. Δεύτερον οι θερμές ευχαριστίες του κ. Μπαχ προς τον κ. Κούβελο για την συνεισφορά της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (που φιλοξένησε και τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής). Τρίτον οι «αψιμαχίες» που είχε η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Ευ. Κουρουμπλή. Ηταν η στιγμή που η Ντόρα συνομιλούσε με τον ΠτΔ και ο κ. Κουρουμπλής της είπε: «Βιάζεσαι, να γίνεις κυβέρνηση και άρχισες τις επαφές..». Τι ήθελε να το πει; Η Ντόρα (που ως γνωστόν λέει, πως δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω) απάντησε: «Εσύ που είσαι τόσα χρόνια κυβέρνηση, τολμάς και μιλάς;». Τέταρτον. Οταν πήγε να χαιρετήσει τον τέως ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός, Κ. Τζαβάρας, κάποιος πετάχτηκε και είπε: «Γνωρίζεστε με τον κ. Τζαβάρα;». Και ο τέως είπε ότι όχι μόνον τον γνωρίζει αλλά διαβάζει και τα άρθρα του. Τον παρακολουθεί, είπε και στην τηλεόραση από τις ομιλίες του στη Βουλή. Και το τελευταίο (ίσως το καλύτερο). Ο κ. Κοντονής εκ Ζακύνθου κανόνισε να περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα όχι μόνον από την εκλογική του περιφέρεια, αλλά και να διανυκτερεύει εκεί. Εξωφρενική απόφαση είπε ο κ. Τζαβάρας, ο οποίος θυμήθηκε το λόγια του Κ. Ζουράρη ότι ένα από τα ηθικά πλεονεκτήματα της Αριστεράς είναι το… ρουσφέτι.

Το μυστήριο με την Porsche

Θυμάστε τον Δημήτρη Καβαδέλλα, τον βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων με την Porsche (φωτογραφία), ο οποίος κυκλοφορεί στο Κοινοβούλιο με γυαλιά-καθρέφτες και με αυτοκίνητο κάμπριο ακόμη και όταν βρέχει; Θυμάστε που πάρκαρε το πολυτελές αυτοκίνητό του στο πρώτο υπόγειο του γκαράζ της Βουλής γιατί ήθελε να το πουλήσει επειδή έχανε λάδια; Θυμάστε τέλος ότι μόλις έγινε ντόρος γύρω από το όνομά του και γύρω από το αυτοκίνητό του βγήκε στις μεσημεριάτικες τηλεοπτικές εκπομπές και δήλωσε ότι το ξεφορτώθηκε, ότι δηλαδή το πούλησε σε καλή τιμή σε έναν γαιοκτήμονα φίλο του κόμματός του; Ε λοιπόν σας πληροφορώ ότι τίποτε από αυτά δεν συνέβη. Η Porsche απλώς άλλαξε θέση και από το πρώτο υπόγειο του γκαράζ κρύφτηκε στο πέμπτο υπόγειο, εκεί όπου σπανίως πάει κανείς, παρκαρισμένη δίπλα σε μια μαύρη SLK. Τι έγινε; Γιατί ο βουλευτής να πει ψέματα ότι πούλησε την Porsche; Ιδού πώς δικαιολογείται ο ίδιος: Πράγματι την πούλησε στον γαιοκτήμονα, δηλαδή δεν την πούλησε ακριβώς, απλώς έδωσαν τα χέρια. Ο αγοραστής όμως το μετάνιωσε. Και τότε γιατί ανακοίνωσε ότι την πούλησε; Γεγονός είναι όμως ότι επιδεικνύει ένα χαρτί από ένα συνεργείο αυτοκινήτων το οποίο τού ζητεί 5.240 ευρώ για επισκευές. Το ζήτημα απασχόλησε και τον Β. Λεβέντη, που ζήτησε εξηγήσεις. Και μάλλον ο ταλαντούχος βουλευτής τον έπεισε όταν του είπε ότι τελικά θα το αγοράσει ο ιδιοκτήτης του συνεργείου. Ωσπου να γίνει αυτό, το γκαράζ της Βουλής έχει καταντήσει χώρος παρκαρίσματος πολυτελών αυτοκινήτων προς πώληση.


Ενας ροφός 19 κιλών στη Βουλή

Μια φωτογραφία κυκλοφορούσε από κινητό σε κινητό σε επιλεγμένους βουλευτές την ώρα της συζήτησης στη Βουλή για την ασφάλεια, τη στιγμή που γινόταν λόγος για τη μικρή διαφορά μεταξύ βαριοπούλας και Καλάσνικοφ. Ηταν μια φωτογραφία που απεικόνιζε τον υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο να κρατά με καμάρι έναν τεράστιο ροφό, βάρους 19 κιλών. Και μάλιστα όχι απλώς να τον κρατά αλλά και να του ανοίγει το στόμα, όπως βλέπουμε καμιά φορά σε ταινίες με καρχαρίες. Οι πιο μυημένοι φίλοι του υπουργού ελάμβαναν εξτρά ενημέρωση ότι η φωτογράφιση και συνεπώς το ψάρεμα έγινε την προηγούμενη ημέρα. Το θέμα του ψαρέματος και η απόπειρα της κυβέρνησης να φορολογήσει τους ερασιτέχνες αλιείς φαίνεται πως εκνεύρισαν τον κ. Καμμένο, ο οποίος φρόντισε προτού εισέλθει στην αίθουσα της Ολομέλειας να το συζητήσει με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος δεν ήθελε και πολύ να εκνευριστεί με την απόπειρα αυτή και έδινε συγχαρητήρια στον υπουργό Αμυνας γιατί οι βουλευτές των ΑΝΕΛ στάθηκαν εμπόδιο να ψηφιστεί αυτή η τροπολογία. Α, να μην το ξεχάσω. Οι «τυχεροί» που πήραν στα κινητά τους τη φωτογραφία με τον ροφό είχαν εντολή να μην την αφήσουν να διαρρεύσει. Να μην τη στείλουν δηλαδή σε δημοσιογράφους. Ορισμένοι δεν κατάλαβαν καλά την εντολή και την έδειχναν ακόμη και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.


Μην τολμήσεις και με κάνεις υπουργό(!)

Δεν ήθελε να γίνει υπουργός και έτσι δεν θα τον πολυνοιάξει αν φύγει από την κυβέρνηση ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας. Αυτό έλεγε σε συναδέλφους στη Βουλή, με την επισήμανση ότι μετά τις εκλογές είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να μην τον συμπεριλάβει στο υπουργικό σχήμα: «Μην τολμήσεις και με κάνεις υπουργό» του είπε, πλην όμως ο κ. Τσίπρας τον έκανε (μάλλον για να τον… τιμωρήσει –όπως είπε κάποιος). Ο κ. Δρίτσας θεωρεί ότι κάποιοι τον έχουν στοχοποιήσει, ότι παρερμηνεύουν τις θέσεις του για την πώληση του Λιμανιού και για την COSCO. Εκανε λόγο ακόμη και για τους «53», λέγοντας ότι δεν αποτελούν εσωκομματική αντιπολίτευση, όπως μερικοί θέλουν να τους παρουσιάσουν, απλώς είναι μια ομάδα προβληματισμού, την οποία επιδιώκει να έχει και ο κ. Τσίπρας. Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μέτρησε περί τους 20 (από την ομάδα των «53»). Εκείνο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι επικεφαλής της ομάδας αυτής είναι ο Ευ. Τσακαλώτος, για τον οποίο κυκλοφορεί ευρέως το ανέκδοτο ότι διαθέτει το σπάνιο προσόν το πρωί να βάζει φόρους και το βράδυ να κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του.


Πρώτο θέμα εκλογές

Την αρχή έκαναν οι γαλάζιοι βουλευτές. Μαζεύονταν δυο-δυο (ή περισσότεροι) και ρωτούσαν ο ένας τον άλλον αν πάμε σε εκλογές. Και επειδή εύκολη απάντηση σε αυτή τη δύσκολη ερώτηση ήταν αδύνατο να λάβουν ως βουλευτές της αντιπολίτευσης, αποφάσισαν να ρωτήσουν μέλη της κυβέρνησης μήπως γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Το δύσκολο έργο συνεννόησης με συριζαίο υπουργό ανάλαβε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος βρήκε τον Ν. Φίλη σε… περισυλλογή να κυκλοφορεί έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, τον πλησίασε και τον ρώτησε. Αλλά πώς τον ρώτησε; Αν η λίστα σε περίπτωση εκλογών προτού συμπληρωθεί το 18μηνο ισχύει. Ο κ. Φίλης έπιασε κουβέντα για τις λίστες και κατ’ επέκταση για τις εκλογές, οπότε μαζεύτηκαν και άλλοι βουλευτές (ανάμεσά τους και ο Ν. Δένδιας). Και αμέσως μετά ετέθη άλλο συνταγματικό ερώτημα: Πότε λογίζεται το 18μηνο; Από την ημερομηνία των τελευταίων εκλογών ή από την ημερομηνία των τελευταίων εκλογών με σταυρό; Υπήρξε συζήτηση και κατατέθηκαν συνταγματικές απόψεις.

Η νυχτερινή έξοδος του Ν. Παππά

Την ώρα που οι Ευ. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης «ζορίζονταν» στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών για το «πακέτο» της έμμεσης φορολογίας ύψους 1,8 δισ. ευρώ, λίγα μόλις μέτρα από το Hilton, στο εστιατόριο Agora το Νο2 της κυβέρνησης το έριχνε έξω ( τρόπος του λέγειν). Ηταν γύρω στις 11 το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο Νίκος Παππάς αποφάσισε να δειπνήσει με τον καλό του φίλο Κώστα Αρβανίτη (του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο»). Εισήλθαν στο εστιατόριο χαμογελαστοί, έκαναν τις αναγκαίες χαιρετούρες με τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ηθοποιό Θοδωρή Αθερίδη, κάθησαν σ΄ένα τραπέζι και πριν προλάβουν να παραγγείλουν, νάσου εμφανίζεται στο τραπέζι τους ο Στέφανος Τζουμάκας. Ηταν όλοι τους μέσα στην πολλή χαρά, αλλά ο κ. Τζουμάκας δεν έμεινε για ώρα μαζί τους. Πήγε να συναντήσει τον κ. Αθερίδη με τον οποίο συζητούσε (ποιός ξέρει τι;) στα… όρθια. Εδώ να σημειώσω ότι πρώτον ο κ. Παππάς συνοδευόταν από μία κυρία (μάλλον θα πρέπει να είναι η σύζυγός του) και δεύτερον λίγα τραπέζια πιο κάτω βρισκόταν η Ζωή Λάσκαρη, την οποία οι Παππάς και Αρβανίτης ήταν τόσο απορροφημένοι στη συζήτησή τους που ούτε καν την πρόσεξαν. Η κυρία Λάσκαρη χαιρέτησε κάποιες κυρίες και δείπνησε μαζί μ΄έναν φίλο της.

HeliosPlus