Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές, δεν υπάρχουν ομόφυλα άτομα, όπως κατά κόρον άκουσα να λέτε στις εισηγήσεις σας στην επεισοδιακή συζήτηση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης. Υπάρχουν μόνον ομόφυλα ζευγάρια. Ετσι, για να ξέρετε για ποιο πράγμα μιλάτε, τι υπερασπίζεστε ή τι πολεμάτε… Εκτός εάν λέγεστε Κώστας Ζουράρις (φωτογραφία), ο οποίος ως γλωσσοπλάστης χρησιμοποιούσε τη λέξη «φιλομόφυλος», μια λέξη, όπως λέει, ελληνικότατη, την οποία άκουσε να χρησιμοποιεί ο πατέρας του.


Αριστερά και φιλελευθερισμός

Εναν νέο πολιτικό όρο προέβαλε ο Ευκλ. Τσακαλώτος στη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης. Ο υπουργός Οικονομικών εκτός του ότι λάνσαρε στη Βουλή το δικό του στυλ φορώντας κονκάρδα με τα χρώματα των ομοφυλοφίλων, επιχείρησε να συνδυάσει τις πάγιες θέσεις των κινημάτων της ριζοσπαστικής Αριστεράς με τον πολιτικό φιλελευθερισμό, τη δράση του… Πάνου Λάμπρου και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. «Εχω ακούσει απαξιωτικές κριτικές για τον Πάνο Λάμπρου γιατί υπερασπίζεται φιλελεύθερες αρχές, αλλά ο σύντροφος Λάμπρου και οι άλλοι του δικτύου έσωσαν την πατρίδα όταν οι φιλελεύθεροι σφύριζαν αδιάφορα» είπε από το βήμα της Βουλής για τον σύντροφό του και μέλος της ομάδας των «53» Πάνο Λάμπρου. Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην Αριστερά και στις αρχές του φιλελευθερισμού». Τι άλλο άραγε θα ακούσουμε από τους συντρόφους της αριστερής κυβέρνησης;


Ο Ζουράρις και η νοηματική
Μια και έγινε αναφορά στον Κώστα Ζουράρι, σας πληροφορώ ότι με την ψήφο του και κυρίως υπέρ του συμφώνου συμβίωσης δεν χρησιμοποίησε αυτή τη φορά ούτε μία πανάγνωστη αρχαιοελληνική λέξη, άφησε κατά μέρος τον στόμφο, τους εξυπνακισμούς και την προσπάθεια εντυπωσιασμού. Ισως αυτός να ήταν λόγος που βγαίνοντας από τη Βουλή οι συγκεντρωθέντες έξω τον αποθέωσαν. Τον σήκωσαν στα χέρια και τον χειροκροτούσαν, τόσο που ο ίδιος αιφνιδιάστηκε. Οχι τόσο επειδή ψήφισε υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, όσο επειδή είπε ξερά, χωρίς μελό τρεις σύντομες ιστορίες από τη ζωή του και κυρίως από τον πατέρα του. Και ξέρετε τι άλλο έκανε ο κ. Ζουράρις (ιδρυτής της Πυρίκαυστου Ελλάδος που κατά καιρούς είχε περιγραφεί ως νεο-ορθόδοξος θρησκόληπτος εθνικιστής); Πρόσεξε ότι κάθε φορά που εμφανιζόταν στο βήμα της Βουλής, οι κυρίες που μετέδιδαν την ομιλία στη νοηματική εξαφανίζονταν. Ορισμένοι υπέθεσαν ότι δεν γνώριζαν πώς να μεταφέρουν τα ευφυολογήματα του, αλλά δεν είναι έτσι. Ο κ. Ζουράρις συνάντησε τις κυρίες αυτές, που είναι φιλόλογοι, και του είπαν ότι έχουν έναν κώδικα συνεννόησης καλά δεμένο και ότι μπορούν να αποδίδουν τα πάντα, όσο δύσκολα κι είναι. Ετσι αποφάσισε να τις τιμήσει. Πρόκειται να δωρίσει στις κυρίες της νοηματικής τα βιβλία του.


Είδε φως και ανέβηκε

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον Π. Καμμένο που πήρε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο και προσγειώθηκε στο Αγιον Ορος, χωρίς να ζητήσει άδεια, χωρίς να συναντήσει κανέναν άλλον, παρά μόνον τον ηγούμενο Εφραίμ. Την ώρα που η Ιερά Κοινότητα εμφανίζεται οργισμένη από τη συμπεριφορά του υπουργού, οι συνεργάτες του διέρρεαν ότι ο κ. Καμμένος βρισκόταν εκείνη την ημέρα σε άσκηση, πετούσε στην περιοχή και είπε να πάει να δει και να συνομιλήσει με τον Εφραίμ. Μα χωρίς άδεια από κανέναν; ρωτήθηκαν. Και ιδού τι απάντησαν: «Θα είπε σε κάποιους να ζητήσουν άδεια και αυτοί το ξέχασαν».


Χριστουγεννιάτικος μποναμάς 3 εκατ. για πολιτικό

Μαύρα Χριστούγεννα πρόκειται να κάνει πολιτικός της προηγούμενης κυβέρνησης. Βρήκε το πρωί της Τετάρτης θυροκολλημένο στο σπίτι του σημείωμα της Εφορίας και των οικονομικών ελεγκτικών αρχών ότι θα πρέπει να καταβάλει 3 εκατ. ευρώ ως πρόστιμο για να κλείσει μία υπόθεσή του για την οποία, να θυμίσω, ότι όταν έσκασε προκλήθηκε μεγάλος πολιτικός ντόρος. Τα μαύρα μαντάτα που έλαβε με τη θυροκόλληση ο εν λόγω πολιτικός έγιναν ακόμα πιο μαύρα με τη σημείωση των ελεγκτικών αρχών ότι εάν δεν πληρώσει τα 3 εκατ., τότε θα ασκηθεί ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το οποίο οι πάντες γνωρίζουν ότι είναι αδίκημα που δεν παραγράφεται.


Τα «περιβάλλοντα» αλληλοδιαψεύδονται
Καμιά φορά λόγω υπερβάλλοντος ζήλου και για να φανούν τα αυτοαποκαλούμενα «περιβάλλοντα»… αρχηγών αλληλοδιαψεύδονται. Θέλετε ένα παράδειγμα; Το «περιβάλλον Νο 1» του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή διέρρεε ότι ο πρόεδρος μετά την ψηφοφορία για την εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα αναχώρησε για ολιγοήμερες διακοπές στην Ιταλία μαζί με την οικογένειά του. Ερχεται όμως το «περιβάλλον Νο 2», επίσης του Καραμανλή, για να διαψεύσει το «περιβάλλον Νο 1». «Ποια Ιταλία; Ο πρόεδρος βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του στη Σερβία» λένε και δίνουν και λεπτομέρειες: «Πήγε στη Σερβία οδικώς, οδηγώντας ο ίδιος, για σκι, το είχε τάξει στα παιδιά του». Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για αυτά που διαρρέουν και για να δικαιολογήσουν την απουσία του πρώην πρωθυπουργό από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, συμπληρώνουν: «Βρίσκεται στη Σερβία, πήγε μαζί με τον «κολλητό» του στη Θεσσαλονίκη Βάκη Φραντζή». Τώρα προφανώς θα μου πείτε και ποιος είναι αυτός ο κ. Φραντζής. Και ποιον ενδιαφέρει; Είναι πρώην πρόεδρος της ΔΕ της ΝΔ Θεσσαλονίκης, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι τα περισσότερα λάθη που έγιναν επί κυβερνήσεως Καραμανλή, έγιναν στην περίφημη επανίδρυση του κράτους.

HeliosPlus