Καμάρωνε, πώς να το κάνουμε, ο Αλ. Τσίπρας (φωτογραφία) με το καινούργιο του κοστούμι, το οποίο φόρεσε κατά την επίσκεψή του στην ΔΕΘ. Και πώς να μην καμαρώνει αφού, όπως μου το περιέγραψαν οι ίδιοι συνεργάτες του, ήταν… «μοδάτο και μαρκάτο» και όχι οποιαδήποτε μάρκα, αλλά ένα Moschino, ιταλικής σχεδίασης. Κοστούμια τέτοιας μάρκας στοιχίζουν από 440 έως και 1.020 ευρώ. «Μας τρέλανες με τη μόδα, πρόεδρε» του φώναξε ο Γιάννης Αμανατίδης, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους και υποψήφιος βουλευτής στη Θεσσαλονίκη, μόλις είδε τον κ. Τσίπρα με το καινούργιο του κουστούμι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον ευχαριστήθηκε από το κομπλιμέντο για το ντύσιμο και ειδικά για το κοστούμι του που άκουσε και μάλιστα δημοσίως από έναν υφυπουργό του (ο οποίος να σημειώσω ανήκε στο παρελθόν στην Αριστερά Πλατφόρμα, αλλά άλλαξε γνώμη και έγινε και υφυπουργός). «Πιάσε ύφασμα, πιάσε να δεις το ύφασμα για να καταλάβεις» ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα, προτρέποντας τον υφυπουργό του να πιάσει το μανίκι του σακακιού του… Και τι ύφασμα; Με μαλλί 59% και με 41% πολυεστέρα, floral σχέδιο, μονόπετο, με πολλαπλές τσέπες, με δύο εσωτερικές τσέπες τζάκετ, με μανίκια με φόδρα και δύο σκισίματα πίσω. Πάνω σε αυτό το ολοκαίνουργιο κοστούμι του έβαλαν εικονικά και την κατακόκκινη γραβάτα σε ένα από τα περίπτερα που επισκέφθηκε…


Ο «Mr DHI» και η ιστοσελίδα

Είναι βεβαίως και αυτός ο επιχειρηματίας, ο Κ. Γιώτης, ο επονομαζόμενος και «Mr DHI», ο άνθρωπος με τα εμφυτεύματα μαλλιών, με τα 53 καταστήματα («κλινικές» τα ονομάζει) σε όλον τον κόσμο, με τους 120 «ασθενείς» κάθε ημέρα, με τους 210.789 «ασθενείς» παγκοσμίως, που χρεώνει 200 ευρώ το κόστος θεραπείας και 2.000 ευρώ το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών, που υπενοικίασε το σπίτι του στο Σούνιο στον κ. Τσίπρα και στην οικογένειά του, όπως πρώτοι μάθατε από αυτή τη στήλη. Ο κ. Γιώτης φαίνεται ότι δεν άντεξε στο γεγονός ότι υπενοικίασε το εξοχικό στο Σούνιο σε πρωθυπουργό, ότι τον πήγε βόλτα με το σκάφος του, ότι έπαιξε μαζί του ποδοσφαιράκι, ότι έγινε όταν το φεγγάρι ήταν γεμάτο ένα μικρό πάρτι το οποίο διοργάνωσε ο ίδιος και η Περιστέρα, και τα ανέβασε όλα στην προσωπική του ιστοσελίδα. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε κατέβηκε η ιστοσελίδα, εξαφανίστηκε… Τυχαίως; Δεν νομίζω. Αλλά και ο κ. Τσίπρας τι νόμιζε; Οτι θα έμεναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όλα αυτά; Και μάλιστα τη στιγμή που, όπως εμφανίζεται και στις φωτογραφίες, φαινόταν να το διασκέδαζε κιόλας;
Οι ευχές του κ. Ανθιμου

«Οποία έκπληξη» αναφώνησε ο Αλ. Τσίπρας βλέποντας τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο στην πρώτη σειρά (ανάμεσα στους Ι. Μπουτάρη και Απ. Τζιτζικώστα) στο Βελλίδειο στην ομιλία του προς τις παραγωγικές τάξεις. Ηταν όμως όντως έκπληξη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η παρουσία του σεβασμιότατου στην ομιλία του; Οχι βεβαίως. Ο κ. Τσίπρας γνώριζε πολύ καλά ότι θα ήταν παρών και ο Μητροπολίτης, αφού είχε φροντίσει γι’ αυτό ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών (και θεοσεβούμενος του ΣΥΡΙΖΑ) Ι. Αμαναντίδης, ο οποίος να σημειώσω ότι διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με το σύνολο της Ιεράς Συνόδου. Μάλιστα, όπως μου είπαν, έγινε ειδική μνεία στον κ. Τσίπρα να τον προσφωνήσει «Παναγιότατο» αφού, όπως ειπώθηκε, αυτή είναι η προσφώνηση του Μητροπολίτη εντός των ορίων της συμπρωτεύουσας: «Να περάσετε και από τη Μητρόπολη, να τα πούμε» ήταν η απάντηση του κ. Ανθιμου, ανταποδίδοντας τον χαιρετισμό στον κ. Τσίπρα, για να του ευχηθεί εν συνεχεία: «Καλή επιτυχία και καλή αντοχή». Και δεν σταμάτησε εκεί αλλά του συνέστησε να προσέχει την υγεία του, γιατί αυτό που κάνει «είναι πολύ κουραστικό».
nnn
Αυτός που βρήκε τον μπελά του με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης δεν είναι άλλος από τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη. Ενα ευφυολόγημα πήγε να κάνει ο άνθρωπος και ασχολήθηκε κοτζάμ Ιερά Σύνοδος μαζί του. Τώρα, μεταξύ μας, κύριε υπουργέ, ευφυολογήματα για τη φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας καλό είναι να αποφεύγονται και μάλιστα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, όσο κι αν γνωρίζεις τόσα χρόνια τους ιεράρχες (και κυρίως τον κ. Ανθιμο). Εκείνο όμως ίσως που σόκαρε περισσότερο τον υπουργό είναι όταν έμαθε ότι υπήρξε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου η οποία μάλιστα εξεδόθη Κυριακή νύχτα για το ζήτημα αυτό: «Θέλουν να με αφορίσουν κυριακάτικα για ένα αστείο που έκανα;» έλεγε με αρκετή δόση χιούμορ ο υπουργός Οικονομίας.


«Fame Story» και ΣΥΡΙΖΑ

Η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου, η οποία άρχισε την καριέρα της από το ριάλιτι σόου «Fame Story 2» το 2004, περιλαμβάνεται στη λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών. Τώρα, θα πείτε, πώς ξαφνικά έγινε αυτό; Οπως μου είπε η ίδια, είναι οργανωμένη στον ΣΥΡΙΖΑ από το 2009, στην Τοπική Οργάνωση Ηρακλείου, και την πρόταση για να είναι υποψήφια της την έκανε η Τοπική και όχι κανένας μεγαλοπαράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα προϋπόθεση για να ενταχθεί στις εκλογικές λίστες ήταν να μην είναι σε εκλόγιμη θέση: «Δεν θέλω να κόψω το ψωμί κανενός πολιτικού, εγώ έχω τη δουλειά μου» λέει και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει «ήρεμα και αθόρυβα», ό,τι κι αν συμβεί, να προσφέρει και να παλεύει.

HeliosPlus