Σε παραπανίσια κιλά, ρακές και κεράσματα επικεντρώθηκε η σύντομη και απρόσμενη συνομιλία που είχαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου οι δύο πρωταγωνιστές της εκλογικής μάχης Αλ. Τσίπρας και Ευ. Μεϊμαράκης. Ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Μεϊμαράκη ότι… πάχυνε. Με τη σειρά του ο κ. Μεϊμαράκης, αφού τον ρώτησε «αν ακόμη αντέχει» (επειδή, όπως έλεγε, του φάνηκε πολύ κουρασμένος), του ανταπέδωσε το «κομπλιμέντο» περί κιλών: «Και εσύ δεν πας πίσω, Αλέξη…». Αμφότεροι δικαιολόγησαν τα παραπανίσια κιλά (και τις… κοιλίτσες) λόγω των κερασμάτων της προεκλογικής περιόδου. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «στα Ανώγεια μάς τσάκισαν στις ρακές». Οταν αρέσει κάτι φαγώσιμο ή πόσιμο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιεί πάντοτε τη φράση «το τσάκισα». Οπως συνέβη τις προάλλες όταν ο Χρ. Σταϊκούρας του πρόσφερε ένα λαχταριστό κοκορέτσι, όταν ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στα μέρη του. Τον ευχαρίστησε την επομένη με τη φράση «το τσάκισα όλο». Είναι όμως αλήθεια ότι μόνον η προεκλογική περίοδος παχαίνει;
nnn
Είναι γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έχει πάρει το τελευταίο διάστημα κάποια κιλά και ρώτησα έναν από τους πλέον στενούς και καθημερινούς συνεργάτες του μήπως μπορούσε να δώσει κάποια εξήγηση. Σας μεταφέρω τι ακριβώς είπε: «Ο Αλέξης πάχυνε γιατί δεν… τρώει. Δεν τρώει όλη την ημέρα λόγω φόρτου εργασίας, δεν προλαβαίνει να φάει, με αποτέλεσμα να τρώει μόνο τα βράδια. Και ξέρετε τι σημαίνει φαγητό μόνο το βράδυ; Οι ευθύνες της διακυβέρνησης και το άγχος τού πρόσθεσαν κιλά. Ε, μπορεί να πιει και καμιά μπίρα και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό». Τον ρώτησα αν ο κ. Τσίπρας κάνει κάποια γυμναστική ώστε να χάσει κιλά και να ξαναβρεί τη φόρμα του. Η απάντηση; «Μετά τις εκλογές όλοι θα κάνουμε γυμναστική, είτε το θέλουμε είτε όχι».
nnn
Τον πρόεδρο της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη δεν φαίνεται να τον ενοχλούν κάποια κιλά που έχει πάρει. Ούτε, τουλάχιστον ως το τέλος της προεκλογικής περιόδου, σκοπεύει να κάνει κάποια δίαιτα. Αφήστε που τον περιμένει ένα πλούσιο κρητικό γεύμα που θα του προσφέρει στο Ακρωτήρι ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης. Και οι Κρητικοί όταν παραθέτουν τέτοιου είδους γεύματα, δεν γνωρίζουν καν τη λέξη δίαιτα.


Το νέο δημοψήφισμα Τσίπρα

Εκείνο που έκανε εντύπωση ωστόσο στον κ. Μεϊμαράκη από την τυχαία συνάντηση που είχε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με τον κ. Τσίπρα, είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν εκεί σχεδόν… μόνος. Ηταν βεβαίως μαζί του η Ελένη Σταυρακάκη, διευθύντρια του γραφείου του, και δύο άλλες κυρίες, επίσης από το γραφείο του. Πού πήγαν όμως οι άλλοι; Μα, ποιοι άλλοι; Τον κ. Τσίπρα συνόδευσαν στην Κρήτη μόνον οι Π. Κουρουμπλής και Ευ. Αποστόλου. Και παρά το… δημοψήφισμα που έκανε ο κ. Τσίπρας για τον Κουρουμπλή (ρωτούσε τους κατοίκους της Κισσάμου ποιον προτιμούν για υπουργό Υγείας: τον Κουρουμπλή ή τον… Αδωνι Γεωργιάδη), ο μέχρι πρότινος υπουργός Υγείας τον εγκατέλειψε και έφυγε μαζί με τον κ. Αποστόλου με την πτήση των 8 π.μ. Και άφησαν ουσιαστικά μόνο του τον πρόεδρο να πετάξει. Και τούτο παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο βράδυ έπιναν μαζί τσικουδιές, κερασμένες από κατοίκους στα Ανώγεια. Ενώ ο κ. Μεϊμαράκης «κατέβηκε» στην Κρήτη με καμιά δεκαριά κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής.
Σιγή ασυρμάτου

Εντύπωση πάντως προκαλεί σε πολλούς η σιγή ασυρμάτου που επιβλήθηκε «μέχρι νεωτέρας» στους λεγόμενους εκλογολόγους του ΣΥΡΙΖΑ. Κομματικά στελέχη, δηλαδή, που ασχολούνται με τα εκλογικά αποτελέσματα και τις δημοσκοπήσεις. Πού άλλες εποχές που ήταν λαλίστατοι, προέβλεπαν αποτέλεσμα, έκαναν δημοσίως τις εκτιμήσεις τους; Τώρα σιωπή. Οπως μου εξήγησαν, πήραν εντολή από το κόμμα να μη μιλούν και την εντολή αυτή την τηρούν ως τώρα στο ακέραιο. Τι συμβαίνει; Τι άλλαξε; Γιατί τόση προφύλαξη; Μήπως έχουν στα χέρια τους κάποιες μετρήσεις που φέρνουν ανατροπές; Θα δείξει λίαν συντόμως, όπως επίσης μαθαίνω.


Αγωνία για το ΕΣΠΑ

Ολο το βάρος του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη πέφτει πλέον πάνω στο ΕΣΠΑ. Προσπάθειά του να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και αυτός είναι ο λόγος που την Πέμπτη παραχωρεί την πρώτη του συνέντευξη Τύπου κάνοντας έκκληση για απορρόφηση του ποσού, το οποίο είναι 2,8 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους. Και ακόμη ο υπουργός θα βρεθεί την προσεχή εβδομάδα στις Βρυξέλλες να συναντηθεί με παράγοντες της Κομισιόν, επίσης για το θέμα του ΕΣΠΑ.


Η συγγνώμη του Αλέκου στην Πρωθυπουργό

Ελαβα μια επιστολή… μετανοίας του Αλέκου Αλαβάνου προς τη Βασιλική Θάνου την οποία ευχαρίστως σας μεταφέρω ως έχει: «Με αφορμή την ανάληψη του πρωθυπουργικού αξιώματος από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, διηγήθηκα σε φίλους το περιστατικό με το κάπνισμα και τη σύλληψη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Με βάση ακριβείς πληροφορίες που μου δόθηκαν μετά τη δημοσίευση, η σημερινή Πρωθυπουργός δεν συμμετείχε στη συγκεκριμένη ομάδα δικαστών και εισαγγελέων που είχαν επισκεφτεί τότε τις Βρυξέλλες και επίσης δεν καπνίζει. Το περιστατικό υπήρξε αλλά αφορούσε άλλο πρόσωπο. Η ευθύνη για αυτήν την ανακριβή πληροφόρηση ανήκει ολοκληρωτικά σε εμένα και δεν επιβαρύνει ούτε κατ’ ελάχιστο κανέναν άλλον. Λυπάμαι ειλικρινά».

HeliosPlus