Δεν ξέρω αν θα ανοίξει τα γραφεία του νεοκλασικού της Ρηγίλλης και θα ανεβεί στο μπαλκόνι, αλλά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θέλει να στείλει σήμα ότι η παράταξη επιστρέφει στις ρίζες της. Ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να επιστρέψει στο σημείο αναφοράς της ΝΔ, στο κτίριο της οδού Ρηγίλλης, αριθμ. 18! Οχι, δεν ανοίγει ακόμη τα γραφεία για να γίνει η μετακόμιση του κόμματος, όπως σας είχα αποκαλύψει πρώτος από αυτή τη στήλη, καθώς πρέπει να γίνουν πολλές εργασίες για να γίνει λειτουργικό, αλλά για… προεκλογική συγκέντρωση! Ναι, καλά διαβάσατε… Οργανώνεται μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ έξω από τα παραδοσιακά γραφεία της, όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος, που μάλιστα έδωσε και εντολή να υπάρχουν πολλές σημαίες, κόρνες και καραμούζες. Μια προεκλογική συγκέντρωση που θα θυμίζει δεκαετία του 1980!
Στη συγκέντρωση μαθαίνω ότι θα είναι και ο Κώστας Καραμανλής, που ο κ. Μεϊμαράκης θέλει, αν το δεχθεί ο πρώην πρωθυπουργός, να ανεβεί στην εξέδρα, αφού είναι σημείο αναφοράς για την παράταξη. Δεν ξέρω αν θα το κάνει, αλλά η παρουσία του είναι σίγουρη. Ο κ. Καραμανλής επιστρέφει το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα μετά τις θερινές του διακοπές και από Δευτέρα… «ανοίγει» το Πολιτικό Γραφείο του, από το οποίο αναμένεται να περάσουν πάρα πολλά στελέχη.
Εφυγε ο Αντώνης Σαμαράς από την ηγεσία της ΝΔ και η Ντόρα Μπακογιάννη έχει κάνει δεύτερο σπίτι της τα γραφεία του κόμματος. Πού τη βρίσκει, πού τη χάνει κανείς, τον περισσότερο χρόνο τον περνάει στα γραφεία της ΝΔ δίνοντας με τον τρόπο της το μήνυμα της ενότητας της παράταξης. Την Πέμπτη, π.χ., θα έμενε όλη μέρα στα γραφεία της ΝΔ αν δεν ανέβαζε ξαφνικά πυρετό (από μια ίωση που την ταλαιπωρεί) και δεν πήγαινε σπίτι της. Ετσι την «είδε» και το σπίτι της. Λέει συνεχώς ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι κιμπάρης και ντόμπρος. Εχει ζητήσει να κάνει πολλές περιοδείες και ομιλίες. «Η ενότητα πάνω απ’ όλα» λέει και σημειώνει ότι η ΝΔ έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει. Οταν της τίθεται το ερώτημα τι προβλέπει, απαντά: «Ντέρμπι».


Να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ
Ο κυριότερος λόγος που ο Ν. Χριστοδουλάκης επιστρέφει στα παλιά του τα λημέρια, έστω ως υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας (πρώην Ανάπτυξης), ήταν να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. «Δεν πρέπει να χαθούν οι εισροές από το ΕΣΠΑ, οι οποίες, να σημειώσω, τρέχουν» έλεγε. Ο κ. Χριστοδουλάκης δέχθηκε το τηλεφώνημα για να τοποθετηθεί στην υπηρεσιακή κυβέρνηση ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο προερχόμενος από την Κρήτη και δέχθηκε το «τιμητικό» (όπως το χαρακτήρισε) αυτό κάλεσμα ευχαρίστως. Να προσθέσω εδώ ότι προσφάτως είχε την ευθύνη για μια μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος για τον ρόλο των επενδύσεων στην οικονομική ανάπτυξη.
Οι φίλοι της Ζωής
Σας είχα ενημερώσει από χθες εγκαίρως για τα fan clubs της Ζωής Κωνσταντοπούλου και βουλευτής μου θύμισε τη σκηνή που εκτυλίχθηκε σε μία από τις επισκέψεις κάποιων εκ των μελών τους σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. Ηταν στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις φυλακές, το οποίο είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των συγγενών θυμάτων της 17Ν, καθώς με αυτό αναμενόταν να απελευθερωθεί ο Σάββας Ξηρός. «Ηταν μαύρα μεσάνυχτα και από τα θεωρεία παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση κάποιοι πολύ νεαροί με μαύρες μπλούζες και οργισμένο ύφος το οποίο γλύκανε μόλις η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήρε τον λόγο προκειμένου να εξάρει την πρωτοβουλία Παρασκευόπουλου. Τελείωσε την ομιλία της και κατέβηκε από το βήμα καταχειροκροτούμενη από το σύνολο της άλλοτε ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα την αποφεύγει σαν να έχει χολέρα. Οι νεαροί κοίταξαν με ικανοποίηση τη Ζωή, με απροκάλυπτη περιφρόνηση το υπόλοιπο σώμα των βουλευτών και αποχώρησαν. Μόλις αποχώρησαν, τη θέση τους πήραν εκείνοι οι οποίοι κάθονταν πίσω τους: η Αλεξία Μπακογιάννη, η Σταυρούλα Αξαρλιάν και ο Γιώργος Μομφεράτος».

Οταν ο Σταύρος κλίνει επί δεξιά
Τώρα θα κινηθεί προς τα δεξιά ή θα στρίψει αριστερά; Αυτή ήταν η αγωνία όσων κάθονταν στην πρώτη σειρά στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Ποταμιού μόλις ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης κατέβηκε από την εξέδρα με εμφανή πρόθεση να χαιρετήσει τους παρευρισκομένους. Εκείνος άρχισε από τη δεξιά μεριά χαιρετώντας πρώτα την Αντιγόνη Λυμπεράκη, αλλά γρήγορα το ξανασκέφτηκε και στράφηκε προς τα… αριστερά, όπου βρίσκονταν οι Σπ. Λυκούδης, Ζωή Αποστολοπούλου, Χριστίνα Ταχιάου, Π. Τατσόπουλος και Γ. Γραμματικάκης. «Θα είμαι εδώ για όσο χρειαστεί για να σας δω όλους» είχε πει ο Σταύρος τελειώνοντας και όντως δεν σταμάτησε επί πολλή ώρα να χαιρετά στελέχη και wanna be βουλευτές. Το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη ήταν γεμάτο με πολλούς «συνήθεις υπόπτους» αλλά και πολύ νέο κόσμο, τόσο ηλικιακά όσο και ως παρουσίες σε εκδηλώσεις του Ποταμιού. Ο Σταύρος δηλώνει πολύ αισιόδοξος. Το «Εμείς μπορούμε» φαίνεται να περνά ως σλόγκαν, αν και στην αρχή κάποιοι ξίνισαν τα μούτρα τους επειδή «θυμίζει Ομπάμα». Εδώ που τα λέμε, όμως, όπως έλεγε, αυτό δεν είναι κακό, άσε δε που μπορεί να είναι και γούρικο.

HeliosPlus