Ζητείται άραβας σεΐχης ή ρώσος μεγιστάνας να αγοράσει την αλεξίσφαιρη και αλεξίβομβη κρατική BMW, αξίας 750.00 ευρώ, η οποία μένει προς το παρόν στα αζήτητα. Ποιος αλήθεια θα αγοράσει ένα τέτοιο ακριβό αυτοκίνητο και τι να το κάνει, διερωτάται και ο αρμόδιος για τα κρατικά αυτοκίνητα, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος (φωτογραφία). Η εντολή ωστόσο του Πρωθυπουργού είναι να πωληθούν τα υπουργικά αυτοκίνητα και είναι σαφής, αλλά μη νομίζετε ότι για να γίνει αυτό είναι εύκολη υπόθεση. Να σας αποκαλύψω ότι το κράτος (διάβαζε η κυβέρνηση) δεν διαθέτει μόνο μία πανάκριβη BMW, αλλά δύο και η «δίδυμη αδελφή της πανάκριβης και πολυτελούς Μπέμπας του Μνημονίου» βρίσκεται παρκαρισμένη στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε αγοραστεί επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου, είχε παραχωρηθεί στον εκάστοτε υπουργό Δημόσιας Τάξης και εν συνεχεία παραχωρήθηκε στον πρωθυπουργό. Η πρώτη της εμφάνιση ως πρωθυπουργικό αυτοκίνητο έγινε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όταν ο τότε πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς πήγε να παραλάβει την Ανγκελα Μέρκελ. Να σημειώσω ότι η καγκελάριος της Γερμανίας διαθέτει και αυτή BMW, αλλά το πιο φθηνό μοντέλο.
nnn
Είτε πουληθούν είτε όχι τα δύο θωρακισμένα αυτά αυτοκίνητα, η εξοικονόμηση χρημάτων για το κράτος (αφήνοντάς τα ανενεργά) θα είναι μεγάλη. Να σκεφτείτε ότι θέλουν περίπου 10.000 ευρώ τον χρόνο το καθένα για συντήρηση και δεκάδες χιλιάδες ευρώ για βενζίνη. Την ίδια ώρα άρχισε από την επομένη των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού η απογραφή των κρατικών αυτοκινήτων που διαθέτουν (μόνο) τα υπουργεία. Δεν θα το πιστέψετε αλλά βρέθηκαν έως σήμερα 700 κάθε κατηγορίας και κάθε κυβισμού. Μόνο το σέρβις τους στοιχίζει στους φορολογουμένους 2.100.000 ευρώ τον χρόνο (και εάν τρακάρει κανένα απ’ αυτά προσθέστε και άλλα χρήματα). Αρχισαν όμως και οι πρώτες εξαιρέσεις από την απόφαση του Πρωθυπουργού: τα κρατικά αυτοκίνητα που διατίθενται για τη μεταφορά των υψηλόβαθμων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (περίπου 680) δεν θα πειραχθούν.
nnn
Στο σφυρί βγήκε και το ένα από τα τρία πρωθυπουργικά αεροσκάφη. Είναι αυτό που το πήρε τζάμπα η κυβέρνηση (τρόπος του λέγειν, δηλαδή), βραζιλιάνικης κατασκευής ως αντιστάθμισμα για την αγορά των ιπτάμενων ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για το μικρό Εμπραέρ, το οποίο και στο παρελθόν έγινε ανεπιτυχώς προσπάθεια να πωληθεί και επειδή κανένας δεν το αγόραζε, αποφασίστηκε τότε να εκπαιδεύονται σε αυτό οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας ή να χρησιμοποιείται για αερομεταφορές. Εδώ για το μοιραίο Φάλκον (με το οποίο είχε σκοτωθεί ο Γιάννος Κρανιδιώτης) έκαναν τρία χρόνια να βρουν αγοραστή, αφού «σκότωσαν» την τιμή του και τελικά αυτός που το αγόρασε το έκανε όπως έμαθα… καντίνα.


Κι άλλος ένας… Καραμανλής

Ηταν ο τρίτος Καραμανλής που βρέθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού. Ο Κ. Καραμανλής έφερε τον 11χρονο γιο του Αλέκο στη Βουλή και ο πιτσιρικάς πολύ το χάρηκε. Προφανώς είδε από την τηλεόραση το προεκλογικό σποτ του Π. Καμμένου (αυτό με το τρενάκι και τον μικρό Αλέξη) και πήγε κατευθείαν στον άνθρωπο που έβλεπε τα τρένα να περνούν και να μην εκτροχιάζονται. Αυτό στάθηκε αφορμή να είχε συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ και ο πατέρας του, πρώην πρωθυπουργός. Εμειναν αρκετή ώρα μαζί και τι νομίζετε ότι έλεγαν; Ανέκδοτα. Και μάλιστα επιτυχημένα, εάν κρίνει κανείς το ανέκδοτο που ψιθύρισε στο αφτί του κ. Καμμένου ο κ. Καραμανλής και ο υπουργός Αμυνας κρατούσε την κοιλιά του από τα γέλια. Ο έτερος Καραμανλής, βουλευτής Σερρών Κ. Αχ. Καραμανλής, ήταν από τους λίγους βουλευτές της ΝΔ που παρακολούθησε με προσοχή τις προγραμματικές δηλώσεις. Σε κάποια στιγμή, την ώρα που μιλούσε ο κ. Τσίπρας, είπε στον διπλανό καθήμενο βουλευτή: «Κλείνω τα μάτια μου και είναι ωσάν να ακούω τον Ανδρέα Παπανδρέου»


Γαλάζιες προβοκάτσιες

Εχουν χιούμορ οι γαλάζιοι βουλευτές τώρα που βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Σκεφτείτε ότι οι μεν δικαιολόγησαν την απουσία πολλών βουλευτών από τις προγραμματικές δηλώσεις ως εντολή που δόθηκε από τον Αντ. Σαμαρά να μην παρακολουθήσουν τον κ. Τσίπρα. Οι δε ότι οι βουλευτές απουσίαζαν επειδή πήγαν να δουν τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού. Οι μεν σχολίαζαν ότι οι τρεις σαμαρικοί βουλευτές (ήτοι Αδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου) που κάθησαν στα ορεινά δίπλα στον Κ. Καραμανλή τους έβαλε ο κ. Σαμαράς για να διαπιστώσουν τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού όσον αφορά την επόμενη ημέρα της ΝΔ, οι δε ότι οι τρεις πήγαν εκεί για να «κτίσουν γέφυρες» και με το καραμανλικό στρατόπεδο, γιατί σου λένε «δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει…».


Τέλος οι φυλακές ανηλίκων

Αυτό που κράτησα από την ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου είναι ότι προτίθεται να καταργήσει τις φυλακές ανηλίκων γιατί, όπως είπε, δεν προσφέρουν τίποτε. Στις φυλακές ανηλίκων θα εκτίουν ποινή μόνο όσοι ανήλικοι έχουν καταδικαστεί για φόνο. Οπως επίσης, κατά τον υπουργό δεν προφέρουν τίποτε και οι φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού, οι οποίες επίσης καταργούνται. Εκείνο όμως που εξήγγειλε ο υπουργός και είμαι βέβαιος ότι θα έρθει σε σύγκρουση με τους ΑΝΕΛ είναι η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο διάλογος με όλους, ακόμη και με τους κουκουλοφόρους και η αναθεώρηση του ρατσιστικού νόμου.

Κοτζιάς: Εγραψα ανοησίες κατ΄εντολήν

Ρώτησαν (το SPIEGEL) τον υπουργό Εξωτερικών πως στέκεται απέναντι σε παλαιότερα κείμενά του στα οποία υπερασπιζόταν την καταστολή του πολωνικού συνδικάτου «Αλληλεγγύη» (επικεφαλής του οποίου ήταν ο μετέπειτα Πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα) και ιδού τι απάντησε: «Δεν έριξα ποτέ πέτρες, όπως ένας άλλος υπουργός Εξωτερικών (σ.σ. προφανώς εννοεί τον Γιόσκαρ Φίσερ). Παρ΄όλα αυτά μερικοί πιστεύουν ότι είμαι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Ήμουν στην κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ. Εγραψα κατ΄εντολήν του κόμματός μου πράγματα π.χ. για την Πολωνία, το οποίο ήταν ανοησίες…». Να σημειώσω ότι κ. Κοτζιάς δεν αποσύρει την αγωγή κατά της «Athens Review», η οποία δημοσίευσε το 2010 επιστολή που αναφερόταν σε φανατική στάση του. Η αγωγή εκδικάζεται στο Εφετείο στις 5 Μαρτίου.

Όταν ο Ψινάκης ξενυχτά με την Ρένα

Ας αρχίσω πρώτα από τα επίθετα με τα οποία αναφέρεται ο δήμαρχος Μαραθώνας Ηλ. Ψινάκης για την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου: «Ωραία», «πολύ μάγκας», «πολύ ξεκάθαρη», «εκπληκτική», «παλικάρι», «εργατική» και «ρεαλιστική». Αυτά είπε ο δήμαρχος για την περιφερειάρχη μετά από έξι ώρες συνεχούς συνεργασία που είχε μαζί της στην Περιφέρεια Αττικής. Συναντήθηκαν στις 8 το βράδυ και ξενύχτησαν έως τις 2 το πρωί. Συζήτησαν, όπως είπε, όλα τα θέματα, από «πώς θα τρέξουμε το ΕΣΠΑ, έως και την αναμόρφωση της παραλίας του Μαραθώνα». Ο κ. Ψινάκης αποκάλυψε μάλιστα ότι η κυρία Δούρου θα επισκεφθεί λίαν συντόμως τον Μαραθώνα. Και κάτι ακόμα. Ξέρετε ότι σχεδόν η μισή εισαγγελία ασχολείται τούτες τις ημέρες με τις καταγγελίες που έκανε ο κ. Ψινάκης για οικονομικές ατασθαλίες στον Δήμο Μαραθώνα;

Κουϊζ για μυημένους

Ποιος διπλωμάτης, ο οποίος στη συνέχεια διετέλεσε και υπουργός (με βραχύβια πάντως θητεία…), επιδιώκει εναγωνίως μετά την αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εξωτερικών να βρει θέση, ει δυνατόν σε πρεσβεία του εξωτερικού, ώστε να επιστρέψει στο προσκήνιο;

HeliosPlus