Ποιος, αλήθεια, το περίμενε… Στο γεύμα που παρέθεσε ο αιγύπτιος ηγέτης Σίσι στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και στον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη προσφέρθηκαν ελληνικά βερίκοκα και μήλα. Πρόκειται, όπως εξήγησαν οι Αιγύπτιοι, για τις ποσότητες αγροτικών προϊόντων που προορίζονταν για εξαγωγή στη Ρωσία, αλλά μετά το εμπάργκο που επέβαλε το Κρεμλίνο τα ελληνικά προϊόντα κατέληξαν στην Αίγυπτο που αγόρασε αρκετές ποσότητες. Πάντως, για να λέμε την αλήθεια, τόσο στη Λευκωσία όσο και στην Αίγυπτο τα γεύματα ήταν τόσο πολλά και πλούσια (ανάμεσά τους και σεφταλιά, κουπέπια κ.ά.) που, όπως έλεγε η Σοφία Βούλτεψη, όλη η αντιπροσωπεία πήρε σε δύο ημέρες δύο… κιλά.
Μήπως… παραιτήθηκες και δεν το λες;

Και ξαφνικά εισέρχεται στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η ελληνική αντιπροσωπεία στο Προεδρικό Μέγαρο του Καΐρου ο πρεσβευτής στην Αίγυπτο Χριστόδουλος Λάζαρης. Φαινόταν αγχωμένος, βιαστικός και κρατούσε ένα έγγραφο στα χέρια του. Μόλις τον βλέπει ο Ευ. Βενιζέλος, σταματά τη συνομιλία που είχε εκείνη την ώρα με τον Αντ. Σαμαρά και λέει στον πρεσβευτή: «Μήπως μου φέρνεις και εσύ την παραίτησή σου, όπως έκανε ο άλλος στο Βερολίνο, και δεν το λες;». Ο πρεσβευτής τα έχασε, ο Πρωθυπουργός περίμενε να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, αλλά ο κ. Βενιζέλος επέμενε: «Επειδή δεν σε είδα στην πενταμελή με τον Σίσι, έχει γούστο να μου φέρνεις την παραίτησή σου;» είπε στον πρεσβευτή. Ο Χρ. Λάζαρης μόλις συνήλθε από την έκπληξη είπε: «Σας φέρνω τη διακήρυξη την οποία όλοι περιμένουμε και είναι πολύ καλή και για την Ελλάδα και για την Κύπρο». Εκείνο που έμαθα είναι ότι οι πάντες έβαλαν τα γέλια, αλλά αυτός που γέλασε περισσότερο από όλους ήταν ο Αντ. Σαμαράς.
Το ηθικό και το νόμιμο του Μουζακίτη

Και να λοιπόν που ήρθε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας Γ. Σούρλας να θέσει ορισμένα ερωτήματα για τις σημερινές δραστηριότητες του πρώην εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη που παραιτήθηκε πριν από μερικούς μήνες από το δικαστικό σώμα. Ο κ. Σούρλας μαθαίνω ότι ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου και έθεσε το ερώτημα κατά πόσον επιτρέπεται σε εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς να δικηγορούν μετά την παραίτησή τους. Με δεδομένο ότι ο κ. Μουζακίτης ήταν εισαγγελέας κατά των οικονομικών εγκλημάτων, ο κ. Σούρλας διερωτάται αν μπορούν εισαγγελείς που παραιτούνται να αναλαμβάνουν (ως δικηγόροι) «την υπεράσπιση ακόμη και υποθέσεων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του Δημοσίου». Ζήτησε μάλιστα από τον υπουργό να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης.
Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Ο Γ. Καρατζαφέρης μίλησε. Μίλησε στη σιγουριά του δικού του τηλεοπτικού σταθμού και δεν έδωσε εξηγήσεις ούτε για τις offshore εταιρείες ούτε για τα εμβάσματα που ελέγχονται ότι βρέθηκαν στον λογαριασμό του. Είπε απλώς ότι δεν γνωρίζει ονόματα, ότι τον πολεμούν και ότι υπάρχει ένας πόλεμος εναντίον του «που περιέχει πολλή αιματοχυσία». Ούτε λέξη για παραίτηση, ίσα-ίσα είπε το αντίθετο: ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ότι θα βοηθήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης. Τώρα, θα πείτε, για ποιον πόλεμο κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ; Είπε ότι προσπάθησαν να τον… φλερτάρουν το καλοκαίρι για να γυρίσει (μάλλον εννοεί να επιστρέψει στη ΝΔ), αλλά σε αυτό το φλερτ είπε «όχι». Α, να μην το ξεχάσω. Εκανε και πάλι λόγο (όπως έκανε όταν έμεινε εκτός Βουλής) για το ότι τον πολεμούν και… ξένοι και ότι πληρώνει το «όχι» στην κυρία Ανγκελα Μέρκελ.
Η Λουκά δεν συγχρονίστηκε

Κάποιο λάθος στους υπολογισμούς της πρέπει να έκανε η γνωστή για τις φωνές της κυρία Λουκά και αυτή τη φορά την πάτησε. Εχει έρθει με… ταξί στο Προεδρικό Μέγαρο για να φωνάξει τα δικά της μπροστά στις κάμερες (για «προδότες», «Γερμανούς» κ.τ.λ.), αλλά ήρθε λίγη ώρα νωρίτερα προτού ο Ευ. Βενιζέλος εξέλθει του Προεδρικού Μεγάρου και κυρίως προτού «οπλίσουν» οι κάμερες. Κατάφερε όμως αυτή τη φορά αντί να αιφνιδιάσει τους δημοσιογράφους, να αιφνιδιάσει τη φρουρά του Προεδρικού και φορώντας ένα… τζόκεϊ εισήλθε στον περίβολο του Μεγάρου. Την άρπαξαν δύο αστυνομικοί και την οδήγησαν έξω, ενώ αυτή εξακολουθούσε να φωνάζει. Καμία κάμερα δεν ασχολήθηκε μαζί της.

Τι έχει στην τσάντα η Γιάννα;
Ηρθε στη Βουλή με τη Μερτσέντες της φορώντας μαύρο μαντό, λευκή κρεπ βερμούδα, κρατώντας κόκκινη κροκό handle bag και με δίχρωμες γόβες τύπου Μary James και πήγε κατευθείαν στο γραφείο του Αλ. Τσίπρα στο ισόγειο της Βουλής. Για τη Γιάννα Αγγελοπούλου ήταν, όπως είπε, η πρώτη της φορά που συναντούσε τον κ. Τσίπρα. Πέρασε από τον έλεγχο της Βουλής (στον οποίο οι πάντες είναι υποχρεωμένοι να περάσουν), έδωσε την κροκό τσάντα της για έλεγχο από τα μηχανήματα X-ray αποσκευών της Βουλής και η μόνη που γνωρίζει τι ακριβώς περιείχε η τσάντα της κυρίας Αγγελοπούλου ήταν η αστυνομικός που εποπτεύει τα μηχανήματα. Αλλά δεν είπε λέξη. Επαγγελματικό καθήκον. Κανένα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρευρισκόταν στη συνάντηση. Ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το συνέδριο του Ιδρύματος Clinton Global Initiative που θα γίνει στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2015. Το τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνάντηση ουδείς γνωρίζει.

HeliosPlus