Η Ντόρα Μπακογιάννη περιέγραφε σε συναδέλφους της στη Βουλή πώς έως τώρα βρέθηκε ο αριθμός των 172 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τους προέτρεψε μάλιστα να τρέξουν για να βρουν τους υπολοίπους. Και είπε ότι τις πληροφορίες τις πήρε από την… «κουβαρίστρα» της! Βεβαίως το ερώτημα των βουλευτών προς την Ντόρα ήταν «ποιος σου είπε ότι ήδη έχουμε 172 βουλευτές;». Και η Ντόρα, ψύχραιμη και μυστήρια, απάντησε: «Μου το είπε η… κουβαρίστρα μου». Λίγοι κατάλαβαν, λίγοι άκουσαν (άσε που ορισμένοι μπέρδεψαν την κουβαρίστρα με την… καθαρίστρια) και συνέχεια δεν δόθηκε. Ελα όμως που έψαξα το θέμα και η λεγόμενη «κουβαρίστρα» της Ντόρας που της λέει τόσο σημαντικά μυστικά και τόσες εντυπωσιακές προβλέψεις δεν είναι άλλος από έναν… υπουργό. Μόνο που η ίδια δεν αποκαλύπτει με τίποτα το όνομά του, για να μη χάσει προφανώς τις προβλέψεις και την ενημέρωση. Εμαθα όμως ότι ο εν λόγω κύριος ορκίζεται συνεχώς στους συνομιλητές του πως δεν κάνει τίποτε άλλο (ούτε καταρτίζει ψηφοδέλτια ούτε βολιδοσκοπεί ανεξάρτητους βουλευτές) παρά μόνο να ασκεί τα υπουργικά καθήκοντά του. Και εμείς καταλάβαμε…
nnn
«Κλείδωσε» απ’ ό,τι μαθαίνω ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος μετά την απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Ο καραμανλικός βουλευτής της Α’ Αθηνών και πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος διήνυσε μεγάλη περίοδο ψυχρότητας με το Μέγαρο Μαξίμου, θα είναι τελικά το πρόσωπο που θα ηγηθεί της διαδικασίας που θα ξεκινήσει πριν από την έναρξη των ψηφοφοριών για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Κατά καιρούς ο Π. Παυλόπουλος έχει εκφραστεί με επικριτικό τρόπο για την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος τα χρόνια του Μνημονίου. Ενδεικτικά αναφέρω την εξής επισήμανσή του το περασμένο καλοκαίρι: «Αυτά που βιώνει η Ελλάδα σήμερα είναι απότοκο του πρώτου Μνημονίου, το οποίο όχι μόνο δεν ψηφίσαμε αλλά το καταγγείλαμε. Τότε μάλιστα με άρθρα μου είχα καταγγείλει πρωτόγνωρες στρεβλώσεις του Συντάγματος, με κορυφαία στρέβλωση το γεγονός ότι η Ελλάδα υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση χωρίς καν να περάσει από τη Βουλή για να κυρωθεί».


Υποδοχή… «εθνάρχη»

Υποδοχή… «εθνάρχη», σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα στην Κύπρο, ετοιμάζουν οι Κύπριοι στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Και τούτο επειδή ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, όπου λαμβάνονται οι πιο κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία του Κυπριακού. Στο Εθνικό Συμβούλιο μετέχουν όχι μόνο οι αρχηγοί των κομμάτων αλλά και οι διατελέσαντες πρόεδροι της Δημοκρατίας. Επιπλέον ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου και η ομιλία του αναμένεται με ενδιαφέρον.


ΑΝΕΛ, μάχη επιβίωσης

Κινητικότητα επικρατεί στο κόμμα του Π. Καμμένου μετά και τις κακές δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τους Ανεξάρτητους Ελληνες να δίνουν μάχη επιβίωσης αφού πρέπει να παλέψουν σκληρά για να κερδίσουν το εισιτήριο για την επόμενη Βουλή. Μετά την κίνηση πριν από λίγο διάστημα να συμμαχήσει με τον Π. Καμμένο ο Ν. Νικολόπουλος, τώρα ήταν η σειρά του Β. Πολύδωρα να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων. Η κίνηση του βουλευτή και πρώην υπουργού να συνυπογράψει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα «κόκκινα» δάνεια φούντωσε εκ νέου τα σενάρια για το αν θα συμμαχήσει με τον Π. Καμμένο. Ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει. Το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι από χθες ο Π. Καμμένος έχει μαζί του τον πρώην βουλευτή και πρώην υφυπουργό Αθ. Γιαννόπουλο που προανήγγειλε ότι δεν είναι μόνο αυτός αλλά και άλλοι συνάδελφοί του.


Γιατί χαίρεται η Σοφία

Ανακάλυψε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μια αιγυπτιακή ιστοσελίδα, πληροφορήθηκε ότι έχει 2 εκατ. επισκεψιμότητα την ημέρα και ότι της είχε… αφιέρωμα. Τώρα, θα πείτε, αφιέρωμα για τι; Οχι μόνο επειδή θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στην επίσκεψή του στο Κάιρο (για να συμμετάσχει στην τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου) αλλά και επειδή είναι η πρώτη γυναίκα κυβερνητική εκπρόσωπος. Η αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Γιουχφ Αλ Σάπε» έγραψε πολλά για τη Σοφία εκτοξεύοντας τη διάθεσή της στα ύψη. Εγραψε ότι είναι…«μαχητική», ότι «δίνει αιχμηρές απαντήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε για τον πατέρα της, παρέθεσε το βιογραφικό της. Τώρα, θα ρωτήσετε, πώς αντέδρασε η Σοφία διαβάζοντάς τα όλα αυτά στα… αραβικά; «Αμάν, με περιμένουν οι… τζιχαντιστές»! Αφήστε που στις αποσκευές της παίρνει και μια… μαντίλα.


Σκρέκας συνέχεια…

Ο γαλάζιος βουλευτής Αθ. Δαβάκης συνάντησε στη Βουλή τον νέο υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα και αντί συγχαρητηρίων του είπε: «Θα σου πω τι έλεγε ο Αβέρωφ. Η πολιτική είναι σαν το… σεξ. Δεν έχει σημασία η προσπάθεια αλλά το αποτέλεσμα»! Ο υπουργός έχασε τη φωνή του, αλλά μια άλλη γαλάζια βουλευτής (που έχει μάλιστα και αδελφό ηγούμενο) προσέθεσε: «Καμιά φορά πονάς αλλά σου αρέσει…».

HeliosPlus