Αντικατάσταση
  • «Κλείδωσε» η επί της ουσίας αντικατάσταση του προέδρου του ΣΟΕ. Τις αρμοδιότητες του κ. Χρήστου Στεφανάδη αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Τάσος Αναστασάτος. Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι ο κ. Στεφανάδης αναλαμβάνει σύμβουλος του κ. Αντώνη Σαμαρά για οικονομικά θέματα.
  • Για την ιστορία, η τοποθέτηση του κ. Στεφανάδη στο πόστο του ΣΟΕ το καλοκαίρι συνοδεύτηκε από ένα «μίνι επεισόδιο» στις σχέσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος προτιμούσε τον καθηγητή χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο του Sussex κ. Μανώλη Μαματζάκη. Φαίνεται όμως ότι στην πορεία ο υπουργός άλλαξε γνώμη…
Κατηγορία
  • Μετά την τελεσίδικη απόρριψη από το Εφετείο Αθηνών της αγωγής του δικηγόρου κ. Νίκου Γοργία κατά του κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, με την οποία ζητούσε περίπου 200 εκατ. ευρώ για δικηγορικές αμοιβές, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του επιχειρηματία θα καθήσει και πάλι στις 7 Ιανουαρίου στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
  • Τη φορά αυτή αντιμετωπίζει την κατηγορία της απάτης σε βάρος του κ. Αγγελόπουλου, για την οποία έχει ήδη καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 10 ετών. Στο πλαίσιο αυτής της δίκης, ο κ. Γοργίας για να αποκρούσει την κατηγορία ότι απέσπασε περίπου 30 εκατ. ευρώ από τον κ. Αγγελόπουλο, είχε ισχυρισθεί ότι το ποσό αυτό αποτελούσε δικηγορική αμοιβή του!
Απόφαση
  • Και μιας ο λόγος για δικαστικές αποφάσεις, στις 30 Οκτωβρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου της Πάφου, σχετικά με τη μήνυση που έχει καταθέσει κύπριος πολίτης κατά των κ.κ. Ανδρέα Βγενόπουλο και Ευθύμιου Μπουλούτα για τους χειρισμούς τους στη Λαϊκή Τράπεζα πριν από την κρίση.
  • Η υπόθεση εκκρεμεί πάνω από χρόνο και τα εντάλματα σύλληψης των κ.κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα –όπως προβλέπει το κυπριακό δίκαιο –παραμένουν ανεκτέλεστα μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης.
Εκπληξη
  • Μια αρνητική έκπληξη επεφύλασσε στους βιομηχανικούς καταναλωτές φυσικού αερίου το νομοσχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς, καθώς προβλέπει πως για τις υπηρεσίες διανομής θα καταβάλλουν 4 ευρώ ανά MWh από περίπου 1 ευρώ που πληρώνουν σήμερα.
  • Είναι εύλογο ότι ένα τέτοιο κόστος ακυρώνει όποια σκέψη για επενδύσεις. Παράγοντες της βιομηχανίας καταγγέλλουν πως η αύξηση αυτή είναι το αντάλλαγμα προς τους μετόχους της ΔΕΠΑ και των ΕΠΑ, οι οποίοι χάνουν τα γεωγραφικά μονοπώλια που τους έχουν εκχωρηθεί…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ