Σκηνές αντίστοιχες με αυτές που έχουν ζήσει κατά καιρούς όσοι ζουν στο Ζεφύρι και στο Μενίδι με κινητοποιήσεις αθιγγάνων έζησαν το πρωί της Τρίτης κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί στο Χαλάνδρι.
Οι αθίγγανοι αντιδρούν στη μεταφορά τους -ύστερα από πολλά χρόνια- σε μια περιοχή που, όπως λένε αλλά και φαίνεται από φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, δεν είναι κατάλληλη για εκείνους και βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τις τωρινές εστίες τους.
Απειλές και διορίες για κατεδαφίσεις, φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, συνθήματα, κλείσιμο της λεωφόρου Μεσογείων συνέθεταν το σκηνικό που στήθηκε το πρωί στο ύψος του Νομισματοκοπείου.
Ωστόσο λύση στο θέμα με τους καταυλισμούς των Ρομά δεν είναι οι μπουλντόζες και τα ΜΑΤ.
Παράλληλα θεωρώ πως είναι θλιβερή η εικόνα όσων χρησιμοποιούν τους Ρομά για μικροπολιτική.
Για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα χρειάζεται διάλογος και κοινωνική πολιτική.Να μην αντιμετωπίζεται το θέμα από τοπικούς άρχοντες όπως οι χωματερές! Μακριά από εμάς και όπου αλλού ας πάνε. Είναι άντρες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι. Είναι άνθρωποι.
Χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων αυτών.
Έχουν δικούς τους «κανόνες» ζωής. Με βάση αυτούς πρέπει να τους προσεγγίσει κάποιος. Όχι να τους επιβάλει άλλους. Αλλά να δουν από κοινού πώς θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους. Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο. Ας αποτελέσει αφορμή το σκηνικό της λεωφόρου Μεσογείων για έναν ουσιαστικό διάλογο με προοπτική να βρεθεί λύση.