Εκεί στην Καγκελαρία τρώνε (και μαγειρεύουν) καλά και δεν καταλαβαίνουν ούτε από κρίση ούτε από οικονομία. Θέλετε ένα παράδειγμα; Τι νομίζετε ότι πρόσφερε για γεύμα η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στον Αντ. Σαμαρά και στην ακολουθία του; Εχουμε και λέμε λοιπόν: Λεπτές φέτες μοσχάρι μαριναρισμένες με κολοκύθα Βρανδεμβούργου και ψητά μανιτάρια. Ακολούθησε το κύριο πιάτο με καλκάνι γαρνιρισμένο με φρέσκα αγγουράκια Κρήτης και «πατατούλες» Βαμβέργης σε φύλλα σπανακιού. Και εκεί που έγινε ο χαμός ήταν στα γλυκά. Η κυρία Μέρκελ πρόσφερε ως πρώτο γλυκό κρέμα με… ιπποφαές και στη συζήτηση που ακολούθησε (για το ιπποφαές και όχι για την κρέμα) ενεπλάκη για πρώτη φορά και ο Μέγας Αλέξανδρος και ο… Βουκεφάλας. Γιατί οι δικοί μας πληροφόρησαν τους Γερμανούς ότι το ιπποφαές καλλιεργείται με επιτυχία από την αρχαιότητα στην Ελλάδα και ότι η Ιστορία αναφέρει ότι με κάτι τέτοιο ο Μέγας Αλέξανδρος τάιζε τον Βουκεφάλα (και έγινε δυνατός). Εν συνεχεία σερβιρίστηκαν καραμελωμένα μήλα, ένα εξαίσιο ζελέ… μελιού και το γεύμα έκλεισε με δύο μπάλες παγωτό στον καθένα με άνθη χαμομηλιού.
nnn
Και ενώ οι δικοί μας στην Καγκελαρία πανηγύριζαν με αυτά που είπε ο κ. Σαμαράς και φάνηκε να τα αποδέχεται η κυρία Μέρκελ, δηλαδή ότι όχι μόνο δεν θα χρειαστούμε άλλο μνημόνιο αλλά δεν θα χρειαστούμε ούτε τα χρήματα για τα επόμενα χρόνια (κάπου 8,7 δισ.), άρχιζε η συζήτηση για την Αμφίπολη. Ο κ. Σαμαράς πήγε στην Καγκελαρία προετοιμασμένος. Ενα ολόκληρο άλμπουμ, όπως με πληροφορούν οι γερμανικές πηγές, με φωτογραφίες από τις Σφίγγες και τις Καρυάτιδες πήρε μαζί του και τις έδειξε στην κυρία Μέρκελ, η οποία ζήτησε μάλιστα να κρατήσει το άλμπουμ για να το μελετήσει. Η απορία των Γερμανών ήταν «μα πώς ανακαλύψατε ξαφνικά τέτοιο μεγαλοπρεπές ταφικό μνημείο;». Τους εξήγησαν ότι επί χρόνια γίνονταν οι ανασκαφές και ότι το εύρημα είναι μοναδικό.
Το mea culpa του Αδωνη

Εδώ και καιρό ο Αδ. Γεωργιάδης γκρίνιαζε ότι δεν έχει χρήματα, ότι του χρωστούσαν λεφτά, ότι αναγκάστηκε για να τα βγάλει πέρα να αρχίσει και πάλι τις τηλεπωλήσεις βιβλίων. Και ξαφνικά από τηλοψίας αποκάλυψε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα αποσύρει τα χρήματά του από την τράπεζα. Η δήλωσή του όμως αυτή προκάλεσε ένα ντόμινο αντιδράσεων. Πρώτα απ’ όλα από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα, στον οποίο δεν άρεσαν καθόλου οι απειλές του Αδωνη και σκεφτόταν μάλιστα να τον πάρει τηλέφωνο, να του ζητήσει εξηγήσεις και να του πει ότι τέτοια πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα να λέγονται σε περιόδους κρίσης. Δεύτερον από τους Συριζαίους, που εξέλαβαν τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη ως ένα είδος… προτροπής και για άλλους να βγάλουν τα χρήματά τους έξω σε περίπτωση που γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Ο κ. Δ. Στρατούλης ζήτησε μάλιστα και την επέμβαση του εισαγγελέα.


Γεωργιάδης: Δεν μετανιώνω

Και μέσα σε όλα αυτά, αργά το απόγευμα της Τρίτης επανήλθε ο Αδ. Γεωργιάδης επιμένοντας ότι δεν μετανιώνει για όλα αυτά που είπε περί απόσυρσης χρημάτων όταν και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Μου είπε μάλιστα ότι «ποτέ δεν είπα ότι θα βγάλω τα χρήματά μου από την τράπεζα και θα τα μεταφέρω στο εξωτερικό. Απλώς είπα ότι θα αποσύρω όσα χρήματα έχω στην τράπεζα και θα τα πάρω… σπίτι μου. Και αυτό κανείς δεν μπορεί να μου το απαγορεύσει». Δηλαδή ο πρώην υπουργός θα βάλει όσα χρήματα έχει την επομένη των εκλογών (εάν τις κερδίσει ο κ. Τσίπρας) κάτω από το μαξιλάρι του. Και όταν ρωτήθηκε εάν έχει χρήματα, αφού κατά καιρούς παραπονέθηκε ότι έχει οικονομικά προβλήματα, η απάντηση που έδωσε ήταν «όσα έχω εκείνη την ημέρα στην τράπεζα».
Το babysitting του Καμμένου

Μεγάλο παράπονο (και δικαίως) έχει η Ραχήλ Μακρή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση και ελάχιστοι βουλευτές του κόμματός της τηλεφώνησαν για να μάθουν για την υγεία της: «Η πιο συγκινητική προσφορά αγάπης και ενδιαφέροντος ήταν από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος προθυμοποιήθηκε όσο καιρό βρισκόμουν στην κλινική να φροντίζει τα παιδιά μου. Αφήστε που τηλεφώνησε πέντε φορές στους γιατρούς για να μάθει την πορεία της υγείας μου» έλεγε η Ραχήλ μόλις πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Είπε μάλιστα ότι της τηλεφώνησαν τρεις βουλευτές της ΝΔ (αλλά δεν αποκάλυψε τα ονόματά τους), δύο του ΣΥΡΙΖΑ (δεν ήταν όμως ανάμεσά τους η φίλη της Ζωή Κωνσταντοπούλου) και ορισμένοι από τους Ανεξάρτητους. Πάντως να σημειώσω ότι με το που πήρε εξιτήριο πήγε κατευθείαν στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και εν συνεχεία σε ουζερί στη Ραφήνα παρέα με το ζεύγος Νίκου Νικολόπουλου.

Ε, όχι και ο Ανθιμος!

Εως και ο Μητροπολίτης Ανθιμος παρενέβη στις εκλογές προϊσταμένων στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης που έγιναν το περασμένο Σάββατο. Οπως βασίμως πληροφορήθηκα, μεταξύ των τεχνασμάτων που χρησιμοποίησε υποψήφιος για τη θέση προϊσταμένου ήταν το ότι παρότρυνε τον Επίσκοπο Θεσσαλονίκης να πιέσει θρησκευόμενους δικαστικούς λειτουργούς υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Είπαμε ότι «η υποψηφιότητα τέχνας κατεργάζεται» αλλά αυτά μπορεί να γίνονται και μέσα στους κόλπους της Δικαιοσύνης;

HeliosPlus