Ολα αυτά που ακούτε στα αεροσκάφη πριν από την απογείωσή τους, όπως «προσδεθείτε», «απενεργοποιήστε τα κινητά σας» ή «για λόγους ασφαλείας μείνετε προσδεμένοι στη θέση σας», δεν ίσχυσαν για τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά (φωτογραφία) όταν απογειωνόταν με το Gulfstream από την Ουαλία. Και ξέρετε γιατί; Την ώρα που το πρωθυπουργικό αεροσκάφος απογειωνόταν, ο Πρωθυπουργός (από τη χαρά του) παρ’ ολίγον να απογειωθεί… όρθιος. Μόλις και πρόλαβε να καθήσει στο κάθισμά του αλλά δεν πρόλαβε να δεθεί με τη ζώνη του. Είχε πάρει στο iPad του (που ξέχασε να απενεργοποιήσει) τη φωτογραφία με τις δύο Καρυάτιδες που ανακαλύφθηκαν στην Αμφίπολη, έβγαλε ένα επιφώνημα χαράς και ανέκραξε προς τους συνεπιβάτες του, Δ. Αβραμόπουλο και Σ. Βούλτεψη: «Παιδιά, κοιτάξτε ένα πράμα που βρέθηκε πριν από λίγο στην Αμφίπολη. Εκπληκτικής ομορφιάς». Το αεροσκάφος στο μεταξύ απογειωνόταν.


Οι εκλογικές προβλέψεις Τσίπρα

Θυμάστε που ο Αλ. Τσίπρας αρχικά προέβλεπε εκλογές το φθινόπωρο. Και έκανε καλοκαιριάτικα ένα σωρό κομματικές συσκέψεις για να βρίσκεται εν εγρηγόρσει ο κομματικός προεκλογικός μηχανισμός. Οι βουλευτές του μάλιστα έλεγαν πως με την Ολομέλεια της Βουλής δεν θα χρειαστεί καν να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, αφού θα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι ο κ. Τσίπρας τώρα (που μπαίνουμε στο φθινόπωρο) κάνει νέες προβλέψεις και τις εκμυστηρεύτηκε μάλιστα στους… Αμερικανούς: «Στην Ελλάδα θα γίνουν εκλογές στις αρχές του 2015» είπε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Το είπε αρχές Σεπτεμβρίου. Εως τις αρχές του 2015 (κι αν δεν γίνουν εκλογές) αλήθεια ποιος θα το θυμάται;


Ο καλύτερος φίλος του Πρόντι

Εκείνο που ίσως πέρασε απαρατήρητο είναι ότι στη σούπερ φιλελεύθερη Λέσχη στην οποία μετείχε ο κ. Τσίπρας στο Κόμο έκανε φίλους ό,τι πιο φιλελεύθερο κινείται σήμερα στην Ευρώπη. Δύο πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας, οι Μόντι και Πρόντι, συναγωνίζονταν ποιος θα μιλήσει μαζί του και ποιος από τους δύο θα τον καλούσε στη Λέσχη αυτή. Ιδού ορισμένα παραδείγματα: 1. Πρόντι: «Πολύ θετικός ο διάλογος που είχα με τον κ. Τσίπρα. Δεν πρέπει να περιθωριοποιείται από την Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ». 2. Πρόντι: «Αν δεν είχε προσκαλέσει τον κ. Τσίπρα ο κ. Μόντι θα τον προσκαλούσα εγώ». 3. Αμερικανικό δίκτυο CNBC: Δέκα λεπτά συνέντευξη στον Τσίπρα, όπου είπε ότι η πολιτική αλλαγή (σ.σ.: εννοεί εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές) δεν είναι απειλή για την Ευρώπη, αλλά πρόκληση για κοινές ευρωπαϊκές λύσεις, στα κοινά προβλήματα. 4: Γεύμα με τον Πρόντι κοντά στη λίμνη Κόμο. Οι μόνοι που τόλμησαν να βγουν για φαγητό έξω από τις εγκαταστάσεις της Λέσχης. Οι υπόλοιποι έμειναν μέσα για λόγους ασφαλείας.


Μοίρασε κρις κραφτ ο Τασούλας

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θαλασσίου σκι που έγινε στη λίμνη Ιωαννίνων «πρωταθλητής» αναδείχθηκε ο… υπουργός Πολιτισμού Κ. Τασούλας. Και ξέρετε γιατί; Πρώτα απ’ όλα παραμέρισε μία ολόκληρη… αυτοκρατορία και δεύτερον χάρισε και ένα κρις κραφτ, αξίας 50.000 ευρώ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Φτάνει ο υπουργός Πολιτισμού στην εξέδρα για να παρακολουθήσει τους αγώνες. Τον βλέπουν τα μέλη της αθλητικής ομάδας της Βρετανίας και σηκώνονται ευγενικά από τη θέση τους ώστε να δημιουργηθεί πέρασμα στον κ. Τασούλα. Ο υπουργός αντί άλλης ατάκας είπε στους Βρετανούς: «Είναι μεγάλη ιδέα να παραμερίζω ολόκληρη βρετανική αυτοκρατορία». Κόκαλο οι βρετανοί αθλητές. Εν συνεχεία δώρισε ένα κρις κραφτ στον Ομιλο Θαλασσίου Σκι Ιωαννίνων με σκοπό να ξαναζωντανέψει ο θαλάσσιος αθλητισμός και τα Ιωάννινα (εκλογική του περιφέρεια) να καταστούν κέντρο θαλασσίων αγώνων.


Ποτάμι και Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μπορεί οι περισσότεροι από εσάς να μην το είχατε αντιληφθεί αλλά τούτες τις ημέρες επικρατεί «πολιτικός οργασμός» στο Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη. Την Παρασκευή (εάν δεν αλλάξει κάτι) το κόμμα ανακοινώνει την πρότασή του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρότι δεν έχουν ακόμη κανέναν βουλευτή στη Βουλή (και συνεπώς δεν ψηφίζουν) το Ποτάμι έχει λόγο και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Θεοδωράκης δεν λέει ακόμη ποιον θεωρεί ως ικανό και άξιο να καταλάβει το ύπατο αξίωμα της χώρας, αλλά σημειώνει ότι δεν πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο: «Δεν μπορούμε πλέον να έχουμε προέδρους συνταξιούχους της πολιτικής» λέει.


Η Βίκυ θέλει ανοιχτό… κελί

Για άλλη μία φορά η Βίκυ Σταμάτη προκάλεσε αναστάτωση στις φυλακές με την αιφνιδιαστική απαίτησή της να μην κλείνει η… πόρτα του κελιού της. Επικαλέστηκε κλειστοφοβία και ζήτησε (στην αρχή ευγενικά) από τις γυναίκες δεσμοφύλακές της να της αφήνουν τη νύχτα ανοικτή την πόρτα του κελιού της στο ψυχιατρείο των φυλακών. Οι δεσμοφύλακες της εξήγησαν επίσης ευγενικά ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό των φυλακών και εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί να έχει προνομιακή μεταχείριση. Η Βίκυ όμως επέμενε και προκλήθηκε επεισόδιο με το να απειλεί («θα σας δείξω κάποια μέρα εσάς») και να εξυβρίζει τις δεσμοφύλακες, αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημά της.

Ο Καραϊσκάκης πεθύμισε τον Μιχαλολιάκο

Ήθελε οπωσδήποτε να τον συναντήσει. Τον… πεθύμησε ακούστηκε να λέει, τον έγκλειστο στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού «αρχηγό» του Ν. Μιχαλολιάκο. Έτσι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης (αποκαλούμενος λόγω κόμης και μουστακιού και… «Καραϊσκάκης») κατέθεσε στις 3 Σεπτεμβρίου αίτημα για να επισκεφθεί τον«αρχηγό» του στη φυλακή. Δεν είναι συγγενής πρώτου βαθμού με τον Μιχαλολιάκο και απαιτείται αίτημα για το επισκεπτήριο. Με την ευκαιρία, μια που πάει στις φυλακές, θα συναντήσει και τους άλλους «συναγωνιστές» του, όπως του αποκαλεί. Το αίτημά του έγινε, μαθαίνω, αποδεκτό από το Συμβούλιο της Φυλακής.

HeliosPlus