Ξεπερνά πλέον κάθε όριο λογικής, η κατάρριψη του αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών , στα σύνορα Ουκρανίας -Ρωσίας και η απώλεια εκατοντάδων αθώων συνανθρώπων μας, που ταξίδευαν αμέριμνοι για το τι τούς περιμένει, για τις δουλειές ή τις διακοπές τους. Οι δηλώσεις ανησυχίας και αμηχανίας που ακολούθησαν από ένα πλήθος ηγετών, αλλά και η προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών, από τις δυο πλευρές που εμπλέκονται στις συγκρούσεις, δεν προϊδεάζουν δυστυχώς , ότι θα αποκαλυφθούν σύντομα οι υπεύθυνοι που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους αθώους επιβάτες και το πλήρωμα της μοιραίας πτήσης.
Η διεθνής κοινότητα, όμως δεν μπορεί να παραμείνει πλέον θεατής σε μια τέτοια τραγωδία, αλλά και άλλες παρόμοιες που συμβαίνουν γύρω μας. Τα γεωπολιτικά παιγνίδια, οι επιδιώξεις κυριαρχίας των δυνάμεων που ηγεμονεύουν στη διεθνή σκηνή αποτελούν μόνιμο ανασχετικό παράγοντα σε οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης , διευθέτησης συγκρούσεων και εθνικιστικών διεκδικήσεων. Η κρίση στην Ουκρανία που εξελίσσεται εδώ και μήνες, μπορεί να κυριάρχησε για κάποιο διάστημα στη διεθνή επικαιρότητα και να προκάλεσε μια οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, για να περάσει μετά ουσιαστικά στο περιθώριο, λόγω της σύγκρουσης διαφορετικών συμφερόντων.

Η συνέπεια αυτής της αδιαφορίας, ήταν να πληρώσουν με τη ζωή τους οι επιβάτες της πτήσης των μαλαισιανών αερογραμμών. Είναι πάρα πολλές οι εστίες αναταραχής και συγκρούσεων σήμερα, από την Ουκρανία μέχρι την Παλαιστίνη και από τη Μέση Ανατολή μέχρι την Αφρική, για να τις παρακολουθούν απλώς οι ηγέτες του κόσμου, χωρίς να είναι σε θέση να βρουν την ελάχιστη δυνατή συνεννόηση. Γιατί όπως αποδεικνύεται , σε ένα ταραγμένο και σπαρασσόμενο κόσμο , κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής. Ακόμα και όταν ταξιδεύει στα 10.000 μέτρα ύψος…

ΤΟ ΒΗΜΑ