Συνέβη το εξής εκπληκτικό στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στη φιέστα που οργάνωσε ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος. Ο αγώνας με τον Απόλλωνα είχε τελειώσει, από τα μεγάφωνα ακουγόταν στη διαπασών το «We are the Champions» των Queen, όταν ξαφνικά κάνει την εμφάνισή του στην εξέδρα (εκεί όπου συνήθως κάθονται οι προσκεκλημένοι της UEFA) ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Κάθησε ανάμεσα στον (νεοφιλελεύθερο, πρώην υπουργό της ΝΔ) κ. Α. Ανδριανόπουλο και στον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο. Πίσω ακριβώς καθόταν μία ομάδα βουλευτών, πρώην βουλευτών και στελεχών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, όπως οι κ.κ. Τ. Νεράντζης, Γερ. Γιακουμάτος (πάντοτε με το κασκόλ της ομάδας του), Γρ. Νιώτης, Ι. Διαμαντίδης, Δ. Καρύδης και ο κ. Α. Λοβέρδος (φορώντας το γνωστό χοντρό κόκκινο μπουφάν του με το οποίο παρακολουθεί τους αγώνες του Ολυμπιακού): «Μόλις εμφανίστηκε στην κερκίδα ο Μητροπολίτης Πειραιώς μύρισε έντονα… λιβάνι. Εκκλησιαστικό λιβάνι σας λέω και όλοι όσοι βρίσκονταν πίσω του το πρόσεξαν» έλεγε ο κ. Λοβέρδος.
nnn
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς παρακολούθησε μόνο την απονομή (και όχι τον αγώνα) και χειροκροτούσε και αυτός όπως οι άλλοι. Οι μόνοι μάλλον που δεν αντελήφθησαν την παρουσία του στο γήπεδο ήταν ορισμένοι φανατικοί οπαδοί, που συνέχιζαν ωσάν να μη συνέβαινε τίποτα να φωνάζουν τα γνωστά υβριστικά συνθήματα για τη Λεωφόρο και τον ΠΑΟΚ. Οι βουλευτές έκαναν διάφορα νοήματα προς την απέναντι κερκίδα να σταματήσουν τα συνθήματα και να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στον σεβασμιότατο. Για να ξανάρθει στο γήπεδο.
nnn
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς πήγε στο γήπεδο. Δεν πήγε ωστόσο ο δήμαρχος κ. Β. Μιχαλολιάκος: «Αφού δεν με θέλουν εκεί τι να πάω να κάνω;» έλεγε. Εστειλε πάντως, όπως αποκάλυψε, τους «δικούς του». Τους έστειλε όμως για ποιον λόγο; Για να δουν προφανώς ποιοι πήγαν. Την επομένη (Δευτέρα) όμως ο κ. Μιχαλολιάκος πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά: «Τον διαβεβαίωσα ότι θα κερδίσω τη δημαρχία από τον πρώτο γύρο». Αυτό τουλάχιστον έλεγε έξω από το Μαξίμου.


Ο Πυξ Λαξ στη Βουλή

Παραιτείται από βουλευτής στις 8 Μαΐου ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Νότης Μαριάς, αφού θα συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του. Ελπίζει, όπως έλεγε, ότι θα εκλεγεί. Αλλωστε είναι ο μοναδικός βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που τόλμησε να παραιτηθεί για να εκτεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο. Τη θέση του καταλαμβάνει ο κ. Κ. Δαμαβολίτης, προπονητής του κικ μπόξινγκ στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος στις εκλογές του 2012 ήρθε δεύτερος με 4.000 σταυρούς και διατηρεί γυμναστήριο με την ονομασία… «Πυξ Λαξ».
Ο Ζουράρις, ο αντάρτης, ο εκκλησιαστικός

«Εγώ είμαι ο Ζουράρις. Ο αντάρτης, ο εκκλησιαστικός» με τη διευκρίνιση ότι το «εκκλησιαστικός βγαίνει από την εκκλησία του δήμου», έλεγε μόλις ανακοινώθηκε ότι συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Καμμένου για τις ευρωεκλογές. Για το αντάρτης δεν λέει και πολλά παρά μόνον ότι είναι ΕΑΜίτης αντάρτης. Τώρα θα πείτε πώς ένας, όπως χαρακτηριζόταν, αριστερός συνεργάζεται με ένα δεξιό κόμμα, είναι μία εξήγηση που δίνει μόνο ο κ. Ζουράρις. Πρώτον, «από νεαρός φοιτητής έτρεχα να τα βρει η νεολαία της ΕΔΑ με την νεολαία του Μαρκεζίνη», όπως λέει. Δεύτερον, το κόμμα που ίδρυσε πριν από μερικούς μήνες με την ονομασία «Η Πυρίκαυστος Ελλάς» (με παράλληλη συμμετοχή στη Σπίθα του κ. Μ. Θεοδωράκη) συμφωνεί με ορισμένες αρχές των ΑΝΕΛ, κυρίως όσον αφορά τα αντιμνημονιακά πιστεύω τους και το γεγονός ότι αρνείται η Ελλάδα να καταστεί ομοσπονδιακό κράτος της Ευρώπης: «Ζητούμε την Ευρώπη των εθνών» αναφέρει χαρακτηριστικά. Και τρίτον, γνώρισε τον κ. Καμμένο πριν από 25 χρόνια σε ένα συνέδριο στη Γλασκώβη, από τότε τον είδε μόνο τρεις φορές και συμφωνεί με τις ιδέες του.
nnn
Από τις πρώτες δηλώσεις που έκανε ο κ. Ζουράρις ως υποψήφιος ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ ήταν για τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη. Αφού αυτοχαρακτηρίστηκε πάλι ως «μη ποταμίσιος και ως μη σούργελο» θυμήθηκε ότι κάποτε είχε ως μαθητή σε μία σχολή δημοσιογραφίας τον αρχηγό του Ποταμιού. Και ξέρετε, όπως λέει, τι θυμάται από τον δάσκαλο Ζουράρι και τον μαθητή Σταύρο; Οτι, «ο Σταύρος ήταν φτωχοαλαζών και πάντοτε αδιάβαστος». Ο χαρακτηρισμός «φτωχοαλαζών», σπεύδει να εξηγήσει, προέρχεται από τον Παπαδιαμάντη.
Σχέδιο Β’ μόνο ψάχνει

Μόνο του στις ευρωεκλογές κατεβαίνει το Σχέδιο Β’ του κ. Αλ. Αλαβάνου. Ο ίδιος θα είναι υποψήφιος και συνεχίζει τις περιοδείες στην Ελλάδα (τη Δευτέρα βρισκόταν στα Τρίκαλα). Επιμένει στην έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, στην παύση πληρωμών και στη μετατροπή του κράτος σε επενδυτικό, ισχυρό και δημοκρατικό και βεβαίως ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην τεχνολογία και στην παιδεία. Τα ονόματα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του θα τα ανακοινώσει αμέσως μετά το Πάσχα και όσον αφορά την επιστροφή της χώρας στις αγορές θεωρεί ότι ήταν μία επιτυχία της κυρίας Μέρκελ.

HeliosPlus