«Θα πάρω μια χωριάτικη σαλάτα και τίποτα άλλο». Αυτή ήταν η παραγγελία που έδωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς στη σερβιτόρα της «Βιβλιοθήκης» στο Κολωνάκι όταν, την ώρα που έπαιρναν φωτιά οι αγορές για την έκδοση ομολογιακού δανείου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει γεύμα εργασίας παρέα με τον κ. Ι. Στουρνάρα (φωτογραφία). Η αλήθεια είναι ότι κάθησαν διακριτικά στο βάθος της καφετέριας (κάποια στιγμή στην παρέα τους προστέθηκε και ένας διευθυντής εφημερίδας) και συζητούσαν για τα επιτόκια. Οχι γενικώς για τα επιτόκια, αλλά για το πώς θα μειωθούν τα επιτόκια, με τον κ. Στουρνάρα σίγουρο ότι θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν. Κάποια στιγμή μάλιστα ακούστηκε να λέει «κάτω από το… πέντε». Οσοι τους είδαν δεν πίστευαν στα μάτια τους. Πρωθυπουργός με υπουργό Οικονομικών χαλαροί, τρώγοντας χωριάτικη σαλάτα (και πίνοντας «Σουρωτή») συζητούσαν για την ιστορική έξοδο της χώρας μας στις αγορές. Η χαρά και η ικανοποίηση στο πρόσωπο του κ. Στουρνάρα ήταν εμφανείς, τόσο που πλήρωσε ευχαρίστως τον λογαριασμό.


Οι υποκριτές του Αρη

Ως «θύμα θρησκευτικής ελευθερίας» αρέσκεται να δηλώνει ότι έπεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος, με αφορμή την απόφασή του να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για το τζαμί στην Αθήνα. Επιμένει στο δημοψήφισμα και χαρακτηρίζει όσους του επιτίθενται «υποκριτές και φαρισαίους». Γιατί, όπως λέει, το δημοψήφισμα δεν θα είναι για το αν θα πρέπει να ανεγερθεί ή όχι τζαμί στην Αθήνα, αλλά πού θα πρέπει αυτό να ανεγερθεί. Κάτι βεβαίως, όπως λέει, για το οποίο οι συνυποψήφιοί του δεν πολυνοιάζονται, αφού κανείς από αυτούς, κατά τους ισχυρισμούς του, δεν μένει στην Αθήνα.
nnn
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος φαίνεται ότι περνά στην αντεπίθεση και επιτίθεται και εναντίον υπουργών που προχώρησαν σε κριτική στην απόφασή του: «Θέλω να πω σε όλους αυτούς, τους επίσης υποκριτές, ότι είναι δεύτερη φορά που πέφτω θύμα θρησκευτικής ελευθερίας. Η μία είναι με το τζαμί και η άλλη όταν έλεγα στον Καραμανλή να μην πάρει πάνω του το θέμα με τις ταυτότητες με την αναγραφή του θρησκεύματος». Ποιους όμως υπουργούς αποκαλεί «υποκριτές και φαρισαίους» δεν αποκαλύπτει προς το παρόν, όπως λέει.


Εμπαινε, Γιούτσο

Το τι γίνεται στον Πειραιά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για τον Δήμο του κ. Ι. Μόραλη δεν περιγράφεται. Ο νυν δήμαρχος κ. Β. Μιχαλολιάκος, πρώτα απ’ όλα προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι… Ολυμπιακός και μάλιστα όπως λέει «από γεννησιμιού μου». Δεύτερον, φαίνεται ότι δεν αρκεί να δηλώνει ότι είναι Ολυμπιακός, τη στιγμή που απέναντι στην υποψηφιότητα είναι σχεδόν… ολόκληρος ο Ολυμπιακός. Ετσι αποφάσισε να καλέσει μαζί του παλαιούς ποδοσφαιριστές (και δημοφιλείς, όπως τους χαρακτήρισε) και καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού για να αποδείξει προφανώς ότι αυτός είναι περισσότερο Ολυμπιακός από τους Ολυμπιακούς: «Μου τηλεφώνησαν οι Νίκος Γιούτσος, Ηλίας Υφαντής και Γιώργος Σιδέρης και μου είπαν «είμαστε μαζί σου, δήμαρχε». Αφήστε που μου τηλεφώνησε και ο Γιώργος Σιγάλας και σκέφτομαι να τον βάλω και στο ψηφοδέλτιο». Τι απάντησαν οι αντίπαλοί του; «Δεν έχει καμία ελπίδα…».


Ο Φιλιππίδης βολτάρει στο Κολωνάκι

Παρ’ ολίγον να τον ξεχάσουμε με τα τόσα που συμβαίνουν γύρω μας. Ο λόγος για τον βασικό κατηγορούμενο για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελο Φιλιππίδη, τον οποίο είδα να περιφέρεται με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια στο Κολωνάκι. Τον ρώτησα εάν πλήρωσε την εγγύηση για να κυκλοφορεί ελεύθερος και ξέρετε τι μου απάντησε; «Νομίζω ότι δεν θα γίνει ποτέ δίκη. Καθάρισα, έδωσα όλα τα στοιχεία στις δικαστικές αρχές. Ναι, πλήρωσα την εγγύηση γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα με βλέπατε άνετο στο Κολωνάκι. Θα ήμουν μέσα». Τα έλεγε με τέτοια άνεση ωσάν να μη συνέβαινε τίποτα, ωσάν να μην είχε συλληφθεί ποτέ, ωσάν να μην έχει περάσει από τις τουρκικές φυλακές, αφήστε που επιχείρησε να υπερασπιστεί και τον Κυρ. Γριβέα λέγοντας ότι και αυτός είναι αθώος.
Αδωνις: Μου χρωστούν 100.000 ευρώ

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει την οικονομική του κατάσταση ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι η επιχείρηση του με τις τηλε-πωλήσεις βιβλίων «πάει χάλια. Χειρότερα δεν γίνεται» και ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε από τότε που έγινε υπουργός και δεν βγαίνει ο ίδιος να πουλήσει τα βιβλία του. Αλλά υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα, το οποίο επιχειρεί επί ματαίω να λύσει. Του χρωστούν διάφοροι πελάτες του από τα βιβλία που τους πούλησε 100.000 ευρώ. Τον ξεγέλασαν. Γιατί όταν πουλούσε ο ίδιος τα βιβλία έπαιρνε επιταγές, πολλές από τις οποίες (κατά την έκφρασή του…«έσκασαν»), ενώ άλλες ήταν ακάλυπτες.
Ελεγχος και στα γιαούρτια

Με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία υπογράφηκε την Τετάρτη, θα περνά εφεξής από ηλεκτρονικό έλεγχο ό,τι μπαίνει μέσα στη φυλακή και προορίζεται για τους έγκλειστους. Ειδική αναφορά γίνεται και για τρόφιμα, τη στιγμή που οι χρυσαυγίτες έγκλειστοι δεν τρώνε από το συσσίτιο της φυλακής, αλλά επιμένουν στα τρόφιμα που τους φέρνουν οι συγγενείς τους γιατί, όπως λένε, φοβούνται τη δηλητηρίαση. Κάτι που έμαθε ήδη η κυρία Ελένη Ζαρούλια (σύζυγος του κ. Ν. Μιχαλολιάκου), η οποία τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα φέρνει στον αρχηγό της σπιτικό φαγητό και δεν της άρεσε καθόλου.

HeliosPlus