Το μονοπώλιο…
  • Ανώτατο διοικητικό στέλεχος του ΟΠΑΠ σε συνάντηση με τους εργαζομένους αποκάλυψε ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιάννης Σπανουδάκης προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του σε μία από τις 24 εταιρείες του διαδικτυακού στοιχήματος που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, η οποία ανταγωνίζεται ευθέως τον ΟΠΑΠ.
  • Στη συγκεκριμένη εταιρεία διατηρεί μετοχική συμμετοχή και ιδιοκτήτης μεγάλου εκδοτικού ομίλου.
  • Σημειώνεται ότι οι εταιρείες αυτές αλλά και γενικότερα η Ενωση Διαδικτυακού Στοιχήματος (Remote Gambling Association) έχουν προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Ενωση κατά της επικείμενης δραστηριοποίησης του ΟΠΑΠ στο Διαδίκτυο και του μονοπωλιακού χαρακτήρα που θα έχει αυτή ως το 2020.
…και η DG Comp
  • Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος του ΟΠΑΠ, η πρόσληψη από τον ανταγωνιστή του Οργανισμού του κ. Σπανουδάκη, ο οποίος σημειωτέον γνωρίζει απέξω και ανακατωτά την εταιρεία, έχει να κάνει με τα επιχειρήματα που ανταλλάσσουν αυτή την περίοδο οι δύο πλευρές –Ελληνικό Δημόσιο και RGA –για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στο Ιnternet, με διαιτητή τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Com) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η εκκρεμότητα…
  • llΜπορεί το θέμα των πλειστηριασμών να έχει λήξει, αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα ο καθορισμός των «απαραίτητων δαπανών διαβίωσης». Επ’ αυτού όμως το υπουργείο Ανάπτυξης και ιδιαίτερα ο υφυπουργός κ. Θανάσης Σκορδάς έχει αναλάβει να τις καθορίσει κατά περίπτωση: άγαμος, ζευγάρι, ζευγάρι με ένα παιδί και ζευγάρι με δύο παιδιά.
  • Κάθησαν λοιπόν οι μαθηματικοί εγκέφαλοι της πλατείας Κάνιγγος και κατέληξαν σε ορισμένα αποτελέσματα.
  • Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες της στήλης τα κατ’ αρχήν ποσά των «απαραίτητων δαπανών διαβίωσης» αφορούν τέσσερις κατηγορίες.
…η πρόταση…
  • Ετσι ο άγαμος δανειολήπτης στεγαστικού δανείου έχει απαραίτητες δαπάνες διαβίωσης από 500 ευρώ ως 700 ευρώ τον μήνα, το ζευγάρι χωρίς παιδιά από 800 ευρώ ως και 1.000 ευρώ και για καθένα παιδί το κόστος αυξάνεται κατά 350 ευρώ τον μήνα. Το ζευγάρι με δύο παιδιά φθάνει τα 1.700 ευρώ.
  • Βέβαια αυτούς τους αριθμούς έβγαλαν οι μαθηματικοί υπολογισμοί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτοί θα είναι και στην τελική ρύθμιση. Και τούτο διότι πλέον οι αμοιβές έχουν συμπιεστεί και φυσικά με αυτά τα ποσά υπάρχει κίνδυνος να πληρώνουν ελάχιστοι τα στεγαστικά τους δάνεια.
…και το παζάρι
  • Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι «απαραίτητες δαπάνες διαβίωσης» στην κατηγορία «ζευγάρι με δύο παιδιά» φαίνεται να «προσγειώνονται» στα 1.200-1.300 ευρώ τον μήνα.
  • Βέβαια οι τελικοί αριθμοί έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους ώσπου να διαμορφωθούν, διότι θα περάσουν από την «κρισάρα» του υπουργείου Οικονομικών και κυρίως των τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος. Ως τότε οι δανειολήπτες που διαθέτουν τα παραπάνω μηνιαία εισοδήματα μπορούν να χαίρονται…
Ευκαιρίες…
  • Τις σημαντικές αλλαγές που επιφέρει η ψηφιακή τεχνολογία στην τηλεθέαση σκιαγράφησε ο κ. Θοδωρής Κυριακού,διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αntenna, σε ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο Διαφήμισης στη Σλοβενία.
  • «Στην Ευρώπη το 73% των τηλεθεατών είναι online ενώ παρακολουθούν τηλεόραση και οι μισοί και παραπάνω από αυτούς ισχυρίζονται ότι η online δραστηριότητά τους συνδυάζεται με αυτό που παρακολουθούν» είπε.
  • Οπως τόνισε, «αυτό αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τα μέσα ενημέρωσης», διότι «οι θεατές μπορούν να επιλέξουν πώς, πότε και με ποιον τρόπο προτιμούν να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους προγράμματα, να αλληλεπιδράσουν μέσω των κοινωνικών δικτύων, να τα δουν μέσω τηλεόρασης, smartphones, tablets, υπολογιστών, στο σπίτι, στη δουλειά, παντού!».
…και επενδύσεις
  • Αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχημένη συνεργασία του Αntenna με τη Vice Media, καθώς και στη δημιουργία καναλιών Web TV στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπηςπου έχουν συνάψει μαζί με τον πρόεδρο του ομίλου Αntenna κ. Μίνωα Κυριακού. «Επενδύσαμε στη Vice Media, τον παγκόσμιο νεανικό ψηφιακό όμιλο μέσων ενημέρωσης» είπε και επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει ο όμιλος στην ανάπτυξη του Production Hub.
  • «Αυτή τη στιγμή χτίζουμε έναν ισχυρό κόμβο παραγωγής (Production Hub) στην περιοχή, μέσω του οποίου σχεδιάζουμε να επενδύσουμε σημαντικά ποσά στις τηλεοπτικές και διαδικτυακές παραγωγές, οι οποίες θα διανέμονται σε όλες τις χώρες της Νότιας Ανατολικής Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ