Το πρώτο πράγμα που λέει ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης στους συνομιλητές του είναι ότι θα είναι, ότι κι αν συμβεί, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ: «Δεν υπάρχει κανείς άλλος που να μπορεί να μαζέψει για τη ΝΔ σκληρές δεξιές ψήφους» λέει. Οταν ρωτάται τι θα κάνει εάν το ΠαΣοΚ φέρει αντιρρήσεις στην υποψηφιότητά του, δηλώνει ότι δεν μπορεί να επιβάλει το ΠαΣοΚ στη ΝΔ ποιος θα είναι υποψήφιος ή όχι: «Κι αν το κάνει αυτό και εμείς το αποδεχτούμε, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας» αναφέρει με νόημα.
nnn
Το δεύτερο πράγμα που λέει στους συνομιλητές του είναι ότι «με την υπόθεση του Μπαλτάκου έχουν πέσει τα μαλλιά μου. Δεν το περίμενα». Αποκαλύπτει μάλιστα ότι μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο του τηλεφώνησε και τον ρώτησε: «Ρε Τάκη, τι είναι αυτό που έκανες;». Του απάντησε, όπως λέει, τα γνωστά, ότι δηλαδή το έκανε για την πατρίδα και την παράταξη και αυτός τον διέκοψε λέγοντάς του «σταμάτα τις… παπαριές». Τον συμβούλευσε μάλιστα να μη μιλάει άλλο για την υπόθεση, αλλά ο κ. Μπαλτάκος δεν τον άκουσε και έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη. Τηλεφώνησε επίσης και στο Μέγαρο Μαξίμου και ρώτησε αν τόσο καιρό δεν κατάλαβαν τίποτα με τον κ. Μπαλτάκο. Και ιδού η απάντηση που έλαβε: «Και πού ξέραμε εμείς τι έκανε στο γραφείο του; Μήπως είμαστε πάνω από το κεφάλι του;».

nnn
Το τρίτο πράγμα στο οποίο αναφέρεται ο Φαήλος είναι για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «χρυσαυγίτες δεν… εξημερώνονται με τίποτα. Γιατί είναι αλήτες». Γιατί το λέει αυτό; Πιθανόν ήθελε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του κ. Μπαλτάκου ότι συνομιλούσε μαζί τους για να μάθει πληροφορίες: «Δεν ήξερε με ποιους έχει να κάνει;». Κατά τη γνώμη του κ. Κρανιδιώτη, την επομένη κιόλας της δίωξής τους οι χρυσαυγίτες «είχαν ξαμοληθεί με κρυφές κάμερες για να καταγράψουν τον κόσμο». Λέει πάντως ότι δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε συνομιλία, πέραν των συζητήσεων στα τηλεοπτικά πάνελ.


Παλιά μου τέχνη κόσκινο

Αποσκιρτήσαντα μέλη της Χρυσής Αυγής (ορισμένα από αυτά έφυγαν καταγγέλλοντας τους πρώην «συναγωνιστές» τους ότι μετείχαν σε εγκληματική οργάνωση) λένε ότι η τέχνη της κρυφής κάμερας ήταν ευρέως διαδεδομένη μέθοδος ανάμεσα στους χρυσαυγίτες από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ορισμένοι είχαν νοικιάσει μία… γκαρσονιέρα στους Αμπελοκήπους και κατέγραφαν με κρυφές κάμερες τις «συναντήσεις» που είχαν με γυναίκες. Μία φορά μάλιστα δημιουργήθηκε και επεισόδιο όταν μία γυναίκα τους πήρε είδηση και τους κατήγγειλε στην αστυνομία


Οπλα, παλάσκες και παγούρια

Σας έχω νέα για τα νέα ευρήματα των δικαστικών αρχών που αφορούν τις έκνομες ενέργειες των χρυσαυγιτών. Ανακαλύφθηκε έγγραφο με οδηγίες προς «δόκιμους» χρυσαυγίτες για το πώς να κάνουν ασκήσεις… βολής! Το έγγραφο, το οποίο αναφέρεται λεπτομερώς στη λειτουργία της θερινής κατασκήνωσης της Χρυσής Αυγής στο ποτάμι Νέδα, υπογράφεται από συγκεκριμένο άτομο (διαθέτει μάλιστα και… σφραγίδα). Ανάμεσα στα άλλα φαιδρά (όπως σε ποιον καταρράκτη πρέπει να… λουστούν και πώς πρέπει να γεμίζουν τα παγούρια τους) υπάρχουν συγκεκριμένες στρατιωτικές οδηγίες για το πώς θα γίνονται οι ασκήσεις βολής, χωρίς όμως να προσδιορίζεται με τι είδους όπλα.


Καραμπίνες με τη χρυσαυγίτικη βούλα

Επιπλέον, όπως πληροφορούμαι εγκύρως, βρέθηκαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ενός βουλευτή της Χρυσής Αυγής (δεν είναι προφυλακισμένος) φωτογραφίες να κρατά και να επιδεικνύει με καμάρι καραμπίνες, που στο κοντάκι τους έχουν τον μαίανδρο, το σήμα της Χρυσής Αυγής. Τέτοιο εύρημα πρώτη φορά βρέθηκε και εξετάζεται πολύ προσεκτικά, με δεδομένο ότι έως τώρα οι χρυσαυγίτες (και κυρίως ο κ. Κασιδιάρης) ισχυρίζονταν ότι τα όπλα που οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τους παρουσίαζαν ότι κρατούσαν είναι από μοντάζ, δηλαδή από φωτογραφίες στο Ιnternet ή ότι είναι αεροβόλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για καραμπίνες (σύμφωνα με τις γνωματεύσεις πυροτεχνικών), οι οποίες κατατάσσονται στα πυροβόλα όπλα. Θα έχει ενδιαφέρον πώς θα τις δικαιολογήσει ο συγκεκριμένος βουλευτής όταν (και όποτε) κληθεί στην ανάκριση.
nnn
Εκείνο που γνωρίζω όσον αφορά τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή και τα βίντεο με τις υποκλοπές συνομιλιών που κυκλοφορούν, ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν, είναι ότι ουδόλως επηρεάζονται οι δικαστικές ανακρίσεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσης. Η Δικαιοσύνη εκτός από τυφλή είναι και κουφή και δεν θεωρεί, όπως μαθαίνω, σημαντικό το τι είπε ο Μπαλτάκος, τι βίντεο θα παρουσιάσει ο Κασιδιάρης ή ακόμα τι λέει ο Κασιδιάρης και η παρέα του. Ισως εκείνο που να ενοχλεί περισσότερο είναι ότι υπάρχουν πολιτικοί (και άλλοι) που δίνουν στους χρυσαυγίτες σημασία.
Πλαστό πτυχίο διοικητή νοσοκομείου

Ξηλώνουν, όπως με διαβεβαίωσαν αρμοδίως, από τη θέση της αναπληρώτριας διοικητού του Νοσοκομείου Ελενα την κυρία Μαίρη Φουρναράκη. Και γιατί θα πείτε. Διαπίστωσαν, λένε, ότι η αναγνώριση του πτυχίου της από το ΔΙΚΑΤΣΑ ήταν πλαστή. Εκείνο που έμαθα είναι ότι η κυρία Φουρναράκη είχε την ίδια θέση στο ίδιο νοσοκομείο όταν υπουργός Υγείας ήταν ο κ. Δ. Αβραμόπουλος.

HeliosPlus