Τη δόξα του κ. Γ. Παπανδρέου πιθανώς θα ζήλεψε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης και είπε αμέσως «οk» στην πρόσκληση που του απηύθυνε η έδρα John F. Kennedy του ξακουστού Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ για μια σειρά από διαλέξεις σε αμερικανούς φοιτητές. Ετσι αναχωρεί την Τετάρτη για τις ΗΠΑ, όπου θα δώσει δύο διαλέξεις για σημαντικά θέματα. Με μία όμως διαφορά. Για τις διαλέξεις του στο Χάρβαρντ ο κ. Γεωργιάδης δεν θα αμειφθεί –ούτε με ένα δολάριο. Θα της δώσει δωρεάν.


Υπουργός ή δήμαρχος;

Παράξενα πράγματα για τα κομματικά και πολιτικά ήθη συμβαίνουν τούτες τις ημέρες με αφορμή τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπουργός καλείται από τον αρχηγό του κόμματός του και του ζητεί να «ριχτεί στη μάχη» των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα και ο υπουργός αρνείται: «Προτιμώ να είμαι υπουργός, έχω έργο ακόμη να κάνω». Από την άλλη πλευρά, βουλευτής καλείται από τον αρχηγό του κόμματός του και του ζητεί να μη θέσει υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Αθήνας με αντάλλαγμα να τον κάνει με την πρώτη ευκαιρία υπουργό και αυτός αρνείται: «Προτιμώ να γίνω δήμαρχος» είπε στον έκπληκτο αρχηγό του.
nnn
Οσον αφορά τον βουλευτή που του ζητήθηκε να μη θέσει υποψηφιότητα με αντάλλαγμα να γίνει υπουργός, δεν είναι άλλος, όπως έμαθα, από τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη: «Σε θέλω δίπλα μου στη μητέρα όλων των μαχών, που είναι οι εθνικές εκλογές». Μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης ότι όλα αυτά του είπε ο Πρωθυπουργός. Αυτός όμως αρνήθηκε και να δώσει τη μάχη στη «μητέρα όλων των μαχών για τις εκλογές» αλλά και να γίνει υπουργός. Τον ρώτησα πάντως ποιο υπουργείο τού πρόσφερε και η απάντησή του ήταν «δεν μου είπε…».
Ρεπούση: «Αιφνιδιάστηκα»
«Ξαφνιάστηκα όταν άκουσα την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με αιφνιδίασε» έλεγε η κυρία Μαρία Ρεπούση, το όνομα της οποίας περιλαμβάνεται στις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι έβγαλε, μαζί με άλλους δύο βουλευτές (τους κ.κ. Κικίλια και Καπερνάρο), χρήματα στο εξωτερικό. Και αμέσως μετά εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση: «Τα εμβάσματα στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι με αφορά καλύπτονται απολύτως από τις φορολογικές μου δηλώσεις τις οποίες ήδη προσκόμισα στις φορολογικές Αρχές της χώρας. Στάλθηκαν για λόγους σπουδών και υγείας οικείων προσώπων μου. Μετά την εξυπηρέτηση των εν λόγω αναγκών το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού επέστρεψε στην Ελλάδα».


Η Ολγα με μαντίλα

Φορώντας μια μαύρη μαντίλα, αλλά με έντονο μακιγιάζ, εμφανίστηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη στον σουλτάνο Μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας για να υπογράψει μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του Τουρισμού. Η κυρία Κεφαλογιάννη φόρεσε τη μαντίλα στον αέρα, όταν το αεροσκάφος που τη μετέφερε εισήλθε στον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας, όπως προβλέπουν τα ήθη (αλλά και οι νόμοι) του αραβικού αυτού πάμπλουτου βασιλείου. Η Ολγα, όπως με πληροφόρησαν, παρουσίασε και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να δεχθεί ξένες επενδύσεις στον τουριστικό αλλά και σε άλλους τομείς.
Διορίζουν και οι… ανεξάρτητοι

Διαγράφηκαν από το κόμμα τους, εντάχθηκαν στην ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών και άρχισαν πάλι να διορίζουν. Ο λόγος για τον κ. Θ. Παραστατίδη, ο οποίος διόρισε όχι έναν, ούτε δύο αλλά τρεις μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή. Δύο γυναίκες και δύο άνδρες. Και οι τρεις διορισμοί γίνονται για…«πλήρωση κενών θέσεων» (σ.σ.: πόσες ακόμη άραγε θέσεις κενές υπάρχουν στη Βουλή;) και φέρουν την υπογραφή του Προέδρου του Κοινοβουλίου κ. Ευ. Μεϊμαράκη.

Πιπιλή: «Γιορτή του αίσχους»

Γιορτή του αίσχους χαρακτηρίζει τη γιορτή των ερωτευμένων, τη γιορτή δηλαδή του Αγίου Βαλεντίνου, η βουλευτής της ΝΔ κυρία Φωτεινή Πιπιλή. Η βουλευτής χαρακτηρίζει ως γιορτή του αίσχους ακόμη και την 8η Μαρτίου, ημέρα της Γυναίκας, λέγοντας ότι πρέπει να γιορτάζεται όλο τον χρόνο. Μετά τα όσα ειπώθηκαν στην Επιτροπή Ισότητας για σεξιστικές επιθέσεις εναντίον γυναικών βουλευτών, η κυρία Πιπιλή προειδοποιεί: «Μην τολμήσει κανείς να μου προσφέρει λουλούδια εκείνη την ημέρα…».


Ραχήλ: Εχασα το κομπλιμέντα

Η κυρία Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραπονέθηκε σε συναδέλφους της ότι όλη αυτή η ιστορία που έγινε με την Επιτροπή Ισότητας για τις σεξιστικές επιθέσεις ανδρών βουλευτών προς γυναίκες βουλευτές είχε… παράπλευρες απώλειες: «Μου λένε οι συνάδελφοι βουλευτές ότι «τώρα δεν μπορούμε πια να σου πούμε πόσο ωραία είσαι μήπως και φάμε καμία επίπληξη»». Η κυρία Ραχήλ λέει ότι τα κομπλιμέντα τα είχε (και εδώ είναι η είδηση) από βουλευτές όλων των κομμάτων. Και κάτι ακόμη. Αποκάλυψε σε συναδέλφους της ότι ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης της είπε κάποτε ότι τον εμπνέει και ότι «μπορώ για σένα να γράψω βιβλίο».

HeliosPlus