Ουδέποτε φίλοι και συγγενείς (ακόμη και ψηφοφόροι) του κ. Γερ. Γιακουμάτου τον είδαν τόσο οργισμένο. Ηταν έξω φρενών με τη σύλληψη της συζύγου του Ελένης Θεοδώρου και του αδελφού του Δημήτρη για χρέη: «Θέλουν να χτυπήσουν εμένα, αλλά ψώνισαν από σβέρκο, θα δείτε τι θα πάθουν μόλις τελειώσουν τις απολογίες» ήταν η οργίλη αντίδραση του πρώην υφυπουργού και βουλευτή της ΝΔ στη Β’ Αθηνών. Απειλεί θεούς και δαίμονες επειδή, όπως λέει, ήταν μια παράβαση σε βαθμό πλημμελήματος για μια οφειλή κάτω από 20.000 ευρώ (αυτό το επαναλαμβάνει συνεχώς), για χρέη του οίκου ευγηρίας της οικογενείας στο Νέο Ψυχικό.
nnn
Ο κ. Γιακουμάτος είναι όμως οργισμένος και για έναν άλλον λόγο: επειδή πέρασαν χειροπέδες στη σύζυγό του, η οποία, όπως λέει, είναι πρόεδρος της οικογενειακής αυτής επιχείρησης και ως πρόεδρος, λέει, δεν φέρει ευθύνη. Μόνο ο διευθύνων σύμβουλος που είναι ο αδελφός του έχει εκ του νόμου ευθύνη. Και ακόμη μεγαλύτερη οργή φάνηκε ότι είχε όταν διαπίστωσε πως ορισμένα sites τον εμφανίζουν ότι απέφυγε τη σύλληψη επειδή έχει βουλευτική ασυλία. «Δεν έχω καμία σχέση εγώ ούτε με τις συλλήψεις ούτε με τον οίκο ευγηρίας» έλεγε στα απανωτά τηλεφωνήματα που είχε από τους ψηφοφόρους του.


Το «όχι» της Ζωής…

Ο κ. Αλ. Τσίπρας ψάχνει υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων. Και προτού τον βρει ανακοίνωσε ότι επιθυμεί ο υποψήφιος να είναι πολιτικό στέλεχος. Σας πληροφορώ ότι είχε χθες συνάντηση με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και της πρότεινε να είναι υποψήφια. Η Ζωή απάντησε με ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» και αποχώρησε. Ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε πρόθυμο υποψήφιο, αν και, όπως έμαθα, άρχισε να κάνει «εκπτώσεις». Ψάχνει και από τον καλλιτεχνικό χώρο, μου είπαν. Αλλά δεν μπορεί να ψάχνει για πολύ ακόμη, γιατί ορισμένα στελέχη της μειοψηφίας, δηλαδή του Αριστερού Ρεύματος, του έθεσαν χρονοδιάγραμμα και του είπαν ότι ως την Τετάρτη πρέπει να ανακοινώσει ονόματα γιατί το Σαββατοκύριακο υπάρχει Κεντρική Επιτροπή ώστε να τα συζητήσουν.
…το «όχι» του στρατηγού…

Ο στρατηγός εν αποστρατεία, πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Φραγκούλης Φράγκος είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος του ζήτησε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Τι απάντησε ο στρατηγός; «Οχι, ευχαριστώ». Αργότερα μιλώντας σε συνεργάτες του ο στρατηγός έλεγε: «Ούτε μία περίπτωση στο ένα εκατομμύριο δεν υπάρχει να δεχθώ τέτοια πρόταση. Εγώ δεν πρόκειται να κατέβω με καμιά γαλάζια σημαία. Τη μόνη σημαία που αναγνωρίζω είναι η ελληνική και αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι ενδιαφερόμενοι».


…και το «όχι» του Αδωνη

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθώ να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Τώρα που περιμένω και δεύτερο παιδί να τρέχω για δήμαρχος;». Αυτά έλεγε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης στον σύμβουλό του κ. Αθ. Πλεύρη το βράδυ του Σαββάτου όταν πήγαν να δειπνήσουν στο «Prime Grill» στο Νέο Ψυχικό. Πάντως οι συναντήσεις των κκ. Γεωργιάδη και Πλεύρη έχουν πυκνώσει τελευταίως και οι λόγοι μου είπαν ότι είναι δύο. Πρώτον, ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του κ. Γεωργιάδη στην υπόθεση Καμμένου και, δεύτερον, ο κ. Πλεύρης είναι ο πρώτος επιλαχών στην Α’ Αθηνών. Συνεπώς, αν εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων οποιοσδήποτε γαλάζιος βουλευτής από την Α’ Αθηνών εισέρχεται αυτομάτως στη Βουλή. Πάντως, όπως μου μετέφεραν, εκείνο το βράδυ οι κ.κ. Γεωργιάδης και Πλεύρης έκαναν μια λεπτομερή συζήτηση και για τη… μισθοδοσία του δημάρχου!
nnn
«Ναι» είπε ο κ. Α. Λοβέρδος και εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου για συστράτευση. «Δεν θα έβλεπα αρνητικά την πρόσκληση του ΠαΣοΚ. Πρέπει να δω τι είναι γιατί έγινε ονομαστική αναφορά στη Νέα Ελλάδα και σε μένα προσωπικά» είπε και επανέλαβε ότι οι «58» δεν είναι η Κεντροαριστερά η οποία έχει ανθρώπους που έχουν εκφραστεί στη Βουλή. Ο κ. Λοβέρδος όμως έλεγε τη Δευτέρα στη Βουλή και κάτι άλλο: «Σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 175 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή». Και συμπλήρωσε: «Φτάνει να μην έρθουν τα πάνω κάτω στις ευρωεκλογές».
nnn
Εν αναμονή βρίσκονται όλες οι πτέρυγες της Βουλής για την άφιξη την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο της ομάδας που θα εξετάσει τη συμπεριφορά της τρόικας απέναντι στη χώρα μας. Ολα τα κόμματα έχουν πραγματοποιήσει συσκέψεις για να συντονίσουν τις ερωτήσεις αλλά και τις απαντήσεις τους που θα δώσουν στον επικεφαλής της ομάδας Αυστριακό κ. Κάρας.
Το ιχθυοτροφείο στην Κεφαλλονιά

Δεν τον ένοιαζε τόσο για το ιχθυοτροφείο αν έπαθε ή όχι ζημιές όσο για τους 100 εργαζομένους σ’ αυτό, και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος βρέθηκε αμέσως κοντά τους στην Κεφαλλονιά μετά τον σεισμό καθώς όλοι παραμένουν χωρίς στέγη ώστε να φροντίσει για τη στέγασή τους. Η εταιρεία Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς ανήκει στην οικογένεια του κ. Γερουλάνου και διευθύνεται από τη σύζυγό του κυρία Λάρα Γερουλάνου-Μπαραζί και ήταν το ιχθυοτροφείο από το οποίο παρήχθη τη δεκαετία του ’80 ο πρώτος ελληνικός γόνος.

Τα μοιραία Airbus

Θυμάστε εκείνα τα κακόμοιρα 4 Airbus της Ολυμπιακής; Δύο πουλήθηκαν σε Αμερικανούς για scrap, όμως η πώληση των άλλων δύο «κόλλησε» στο Ελεγκτικό Συνέδριο (όταν ξεκόλλησε, ήταν πια αργά) και οι αγοραστές κατήγγειλαν τη σύμβαση, η οποία προέβλεπε ότι θα πωλούνταν έναντι 9 εκατ. δολάρια έκαστο. Τελικά, το ΤΑΙΠΕΔ θα προκηρύξει διαγωνισμό τις επόμενες ημέρες για να προσλάβει τεχνικό σύμβουλο για τα άλλα δύο. Εάν πιάσουν από 9 εκατ. δολάρια, θα είναι θαύμα για αεροσκάφη που σταμάτησαν να παράγονται…

Ο Άδωνις η Εύα και τα μπριζολάκια

Να επανέλθω όμως στο δείπνο που έγινε στο εστιατόριο- κρατάδικο στο Νέα Ψυχικό με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, γιατί υπήρξαν ορισμένα πράγματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Πρώτον δεν ήταν ένα αθώο δείπνο ανάμεσα σε δύο φίλους, όπως οι κκ. Πλεύρης και Γεωργιάδης, αλλά ήταν μία άτυπη συνεδρίαση γιατρών, μεγαλογιατρών, φαρμακοβιομήχανων και φαρμακέμπορων και το δείπνο το διοργάνωσε ο σύμβουλος του υπουργού κ. Πλεύρης. Προσκεκλημένες (του υπουργού) ήταν και οι αδελφές Καϊλή (Εύα και Μανταλένα). Τώρα θα πείτε τι γυρεύουν οι αδελφές Καϊλή με φαρμακοβιομήχανους και μεγαλογιατρούς; Κάποιος από το τραπέζι έλεγε ότι τους δίνουν συμβουλές επικοινωνίας. Ας είναι. Πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε όταν ο υπουργός διαπίστωσε ότι η Εύα δεν κάθησε στο τραπέζι του και στη θέση της κάθησε, η αδελφή της Μανταλένα. Το θέμα το έλυσε ο κ. Πλεύρης αλλάζοντας την χωροταξία. Έφαγαν μπριζολάκια και λουκάνικα (και η Εύα σαλάτα). Και κάτι ακόμα έξω από το εστιατόριο πάλι εμφανίστηκε η γνωστή…τζάκουαρ, με τους φουσκωτούς. Ο ιδιοκτήτης της συνέτρωγε με τον υπουργό.

Οι ένστολοι του βεστιαρίου

Υπήρχαν, προ μνημονίου στη Βουλή δύο καθαρίστριες οι οποίες πέραν των καθηκόντων τους ανελάμβαναν, όποτε τις χρειαζόταν το Κοινοβούλιο και υπεύθυνες στο βεστιάριο. Το βεστιάριο βρίσκεται στο Περιστύλιο, μπροστά από το υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης. ΟΙ δύο αυτές καθαρίστριες κρίθηκαν υπεράριθμες και είτε απολύθηκαν είτε αναγκάστηκαν να φύγουν με πρόωρη σύνταξη. Έτσι το βεστιάριο από τότε δεν λειτούργησε ελλείψει προσωπικού. Τη δευτέρα όμως υπήρξε στη Βουλή η Διάσκεψη Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας. Τοποθετήθηκαν σημαίες, έκλεισαν για λόγους ασφαλείας πόρτες κτλ και ξανάνοιξε το βεστιάριο. Όχι με τις δύο γυναίκες καθαρίστριες, αλλά με δύο… ένστολους από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Οι μουτσούνες

Την σημαία της υποψηφιότητάς του για την περιφέρεια Αττικής μοίρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος. Σε αυτήν απεικονίζεται η Ελλάδα ενώ γράφει: «Παπούλια Παραιτήσου»! Και από κάτω αναφέρει: «Ανατροπή με τον Νίκο Νικολόπουλο για την Περιφέρεια Αττικής». Τώρα πού κολλάει ο Παπούλιας με την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια, είναι άλλο θέμα. Όπως εξήγησε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Βουλή (όπου και μοίρασε την σημαία, έχοντας από πίσω του μια τεράστια αφίσα με το πρόσωπό του), για να καταγγείλει τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη επειδή δεν του παραχώρησε το Πνευματικό Κέντρο για πολιτική εκδήλωση, η αναφορά στην παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας γίνεται «για να φύγει ο Σαμαράς». Ο κ. Νικολόπουλος επεφύλαξε για τη ΝΔ τα χειρότερα λέγοντας ότι «έσβησαν τον Πυρσό» της παράταξης, τον οποίο ο ίδιος θα ξανανάψει, όπως υποσχέθηκε, ενώ προειδοποίησε την Συγγρού ότι «εμείς οι νοικοκυραίοι θα τους διώξουμε τους γύφτους». Κατά τα λοιπά, θύμισε ότι είναι Πατρινός και ότι στο καρναβάλι που έρχεται θα μοιράσει μουτσούνες με τα πρόσωπα των πολιτικών.

Ένα ψάρι που το έλεγαν… Ρετζέπ

Δείτε τώρα πως καλοπιάνουν τον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ερευνητές του ομόνυμου πανεπιστημίου ανακάλυψαν τρία νέα είδη κυπρίνου στον Ευφράτη. Και τα ονομάτησαν. Το ένα τον ονόμασαν Ρετζέπ, το δεύτερο το ονόμασαν… Εμινέ (σύζυγος του κ. Ερντογάν) και το τρίτο (ίσως το μικρότερο) το ονόμασαν Velioglui, προς τιμή του χειρουργού, διοικητή του νοσοκομείου της Ρίζας κ. Χασάν Μπαρσί Βελίογλου!

HeliosPlus