Υπάρχουν βουλευτές που ομιλούν για τη Χρυσή Αυγή. όπως η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή με τα παραάτω λόγια «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μού συμπεριφέρθηκαν στη Βουλή άψογα, πολύ καλύτερα από ορισμένους βουλευτές της ΝΔ» είπε, αποκαλύπτοντας ότι πολλές φορές έχει συνεργαστεί μαζί τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και ότι οι χρυσαυγίτες έχουν ζητήσει τη γνώμη της.
nnn
Η κυρία Ραχήλ Μακρή όμως προχώρησε ένα βήμα περισσότερο και σχολιάζοντας όσα εγκληματικά συνέβησαν με τη Χρυσή Αυγή είπε ότι είναι ένα σοβαρό θέμα και θα πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Οσον αφορά τις πληροφορίες για πιθανή μαζική παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, απλώς είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, αφού αυτομάτως θα αρθεί και η βουλευτική τους ασυλία και θα βρεθούν οι περισσότεροι βουλευτές της σιδηροδέσμιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης.
nnn
Ολοι γνωρίζουν ότι η Χρυσή Αυγή έχει διεισδύσει πλέον στα σχολεία, λέει η κυρία Μαρία Ρεπούση, η πρώτη που επεσήμανε την προσπάθεια των χρυσαυγιτών να προσηλυτίσουν μαθητές και μαθήτριες: «Εχουν διεισδύσει τα μέλη της Χρυσής Αυγής κυρίως στα σχολεία της περιφέρειας και αυτό το γνωρίζουν οι καθηγητές, οι διευθυντές των σχολείων, ακόμη και γονείς. Πρέπει να πάρει τα μέτρα της η Πολιτεία» έλεγε η κυρία Ρεπούση, η οποία σας πληροφορώ ότι έχει επεξεργαστεί δικές της προτάσεις για την πολιτική αντιμετώπιση του ακραίου αυτού μορφώματος.
nnn
Και μια και μιλάμε για τις φήμες που κυκλοφόρησαν (για τις οποίες ήδη σας ενημέρωσα από χθες) ότι ενδέχεται να υπάρξει μαζική παραίτηση των βουλευτών, ανέλαβε ο (πολύς) κ. Ηλ. Κασιδιάρης να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Κάλεσε τις κάμερες, πήρε το γνωστό του αλαζονικό ύφος και, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί… «υπερκοριούς», είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα μεταχειριστεί κάθε νόμιμο μέσο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση από μια παράνομη, όπως τη χαρακτήρισε, κυβέρνηση. Δηλαδή τι εννοεί «κάθε νόμιμο μέσο»; Γιατί δεν μας το ξεκαθαρίζει τι είναι αυτό που ο χρυσαυγίτης θεωρεί νόμιμο και ποιο είναι αυτό που θεωρεί παράνομο; Γιατί ως τώρα όλα νόμιμα τα θεωρούσε, ακόμη και τις φοβερές νυχτερινές περιπολίες της στις φτωχογειτονιές της Νίκαιας και της Αμφιάλης, που βάφτηκαν με αίμα.
nnn
Μαθαίνω ότι η οικογένεια του δράστη της εγκληματικής επίθεσης κατά του ράπερ στο Κερατσίνι έχει φρικτά παράπονα με τη Χρυσή Αυγή που απαρνήθηκε με τον χειρότερο τρόπο τον πιστό οπαδό της Ρουπακιά, παρά τα όσα (πολλά) είχε «προσφέρει» στην οργάνωση. Μου είπαν μάλιστα ότι ούτε νομική βοήθεια δεν της πρόσφεραν (παρ’ ότι τη ζήτησε), ή μάλλον της έδωσαν το όνομα κάποιου δικηγόρου, ο οποίος όμως δεν τους ικανοποίησε, τον έδιωξαν και αναζητούν τώρα άλλον.
nnn
Αυτοί οι «κολλημένοι και πωρωμένοι» (όπως τους αποκαλούν) με τον στρατό και με τον πατριωτισμό στρατομανείς έφεδροι αξιωματικοί δεν έχουν τον Θεό τους και κυρίως στερούνται σοβαρότητας. Δεν έχουν κατανοήσει οι ένστολοι αυτοί άνθρωποι πόσο σοβαρή ήταν η προτροπή τους στους πολίτες να ρίξουν την κυβέρνηση, μια προτροπή που προκάλεσε και την εισαγγελική έρευνα, και επιμένουν. Με περισσή θρασύτητα λένε ότι ο ελληνικός λαός αποδέχεται τις προτάσεις τους και –το σοβαρότερο –όπως αναφέρουν… «τα πραξικοπήματα δεν προαναγγέλλονται»! Και βεβαίως δεν παραλείπουν να βεβαιώσουν ότι δεν αποδέχονται τον όρο ότι είναι εν δυνάμει πραξικοπηματίες.


Στρος-Καν, Γιάννος και «σχέδιο Μάρσαλ»

Πώς νομίζετε ότι αντιμετώπισε ο κ. Ντομινίκ Στρος-Καν την εκλογική νίκη της κυρίας Μέρκελ; Οχι βεβαίως με ενθουσιασμό. Αυτό είπε στον πρώην υπουργό κ. Γιάννο Παπαντωνίου με τον οποίο συνέφαγε χθες ένα χορταστικό αντρεκότ καφέ ντε Παρί, στο σικάτο εστιατόριο «Ροτόντ» στο Μονπαρνάς στο Παρίσι (ο λογαριασμός πληρώθηκε από κοινού). Κύρια θέματα στη συζήτηση ήταν οι γερμανικές εκλογές και η οικονομική κατάσταση στον ευρωπαϊκό Νότο, και ο κ. Στρος-Καν δεν έκρυψε τα λόγια του, σημειώνοντας ότι όλα αυτά που λέγονταν για «κούρεμα», για ευρωομόλογα, για τραπεζική ένωση και άλλα πάνε περίπατο, ή μάλλον μετατίθενται στο απώτερο μέλλον, με τη νίκη της Μέρκελ. Αναφέρθηκε όμως και στο ελληνικό θέμα και συμφώνησε με τον κ. Παπαντωνίου ότι, αντί η Ελλάδα να «ζητιανεύει» (χρησιμοποίησαν αυτή τη λέξη) «κούρεμα» ή επιμήκυνση, είναι προτιμότερο να υπάρξει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα βοήθειας προς τις χώρες του Νότου. Δεν ειπώθηκε βεβαίως η φράση «σχέδιο Μάρσαλ», αλλά σίγουρα αυτό εννοούσαν.



Η Αντζελα στο σημείο… G

Δεν είχε καλά-καλά μεσημεριάσει και ένα βουλευτικό αυτοκίνητο σταμάτησε στο νέο σικ καφέ «G» στο Κολωνάκι. Από αυτό βγήκε η βουλευτής του ΠαΣοΚ και πρώην υφυπουργός Τουρισμού κυρία Αντζελα Γκερέκου συνοδευόμενη από έναν συνεργάτη της. Πήρε το μοναστηριακό τραπέζι (στο κέντρο της καφετέριας), παρήγγειλε τον φρέντο καπουτσίνο της και άρχισε να μελετά κάποια έγγραφα που είχε φέρει μαζί της.

HeliosPlus