Ηταν, δεν ήταν 8.30 το πρωί της Πέμπτης όταν είδα την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να βγαίνει (χαρούμενη ομολογουμένως) από το γραφείο του κ. Κ. Καραμανλή στην οδό Παναγή Κυριακού (πίσω από την αμερικανική πρεσβεία). Τι γύρευε πρωινιάτικα στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού; «Οπως καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να σου πω τι συζήτησα με τον Καραμανλή. Δεν γίνεται να πω. Αλλά αν γράψεις ότι συζητήσαμε για την κατάσταση στη Συρία και για το πόσο μειώνεται ο αριθμός της χελώνας Caretta caretta, θα είσαι μέσα» είπε με το γνωστό χαμόγελό της και απομακρύνθηκε βιαστικά.


Σγουρός καλεί Γιάννα

Μια ευχή εξέφρασε από τα ερτζιανά ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Ι. Σγουρός: «Ευχής έργον να διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας η Γιάννα Αγγελοπούλου». Ο περιφερειάρχης, ο οποίος να σημειώσω δεν έχει εξασφαλίσει το χρίσμα για να είναι και πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης, σπεύδει από τώρα (χωρίς να έχει καμία εξουσιοδότηση, αρμοδιότητα ή ευθύνη) να εκφράσει τις προσωπικές επιθυμίες του για το ποιος πρέπει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Και ξέρετε γιατί προτιμά Γιάννα; Επειδή, όπως είπε, «Εγώ τη Γιάννα την αγαπάω. Γιατί έχει προσφέρει στον τόπο. Η κυρία Αγγελοπούλου είναι πολύ σοβαρή και αποτελεσματική, με ό,τι ασχοληθεί θα είναι καλή, βάζει χρήμα από την τσέπη της». Και έκανε στο τέλος και τις απαραίτητες… συστάσεις: «Και για το βιβλίο, θα έπρεπε να πει κάτι παραπάνω» είπε για το… My Greek Drama.
Ο κ. Καμίνης στον κ. Σημίτη

Ενώ ο νυν δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης τι νομίζετε ότι έκανε την ώρα που ο κ. Σγουρός επαινούσε από ραδιοφώνου τη Γιάννα; Πήγε στη Βουλή! Οχι για κάποια κοινοβουλευτική ενημέρωση αλλά για να συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη. Και επειδή τέτοιες ημέρες αυτού του είδους οι επισκέψεις μπορεί να παρεξηγηθούν, ο κ. Καμίνης έσπευσε να διευκρινίσει ότι η επίσκεψή του στο γραφείο του κ. Σημίτη δεν έχει σχέση με τα αυτοδιοικητικά. Και μόνο από αυτή τη δήλωση, οι πάντες κατάλαβαν ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν (ίσως και το μοναδικό) ήταν οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Και εγένετο «Ελιά»

Ισως μέσα στη γενική αναμπουμπούλα που επικρατεί με τις απεργίες οι περισσότεροι να μην πρόσεξαν ότι υπήρξε και μια αναγγελία για την ίδρυση νέου κόμματος. Η αναγγελία έγινε από ραδιοφώνου. Ο κ. Ν. Μπίστης ούτε λίγο ούτε πολύ προανήγγειλε τη δημιουργία της νέας σοσιαλδημοκρατικής παράταξης «Ελιά». Και βεβαίως με την προαναγγελία αυτή ανακοίνωσε και την οριστική αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ: «Με τη ΔΗΜΑΡ, έτσι όπως πηγαίνει, έχει κλείσει ο κύκλος μου, ενώ η υπόθεση της Κεντροαριστεράς έχει δρόμο μπροστά της» είπε. Νέο κόμμα ιδρύεται, ποιοι όμως θα το στελεχώσουν; Κατά τον κ. Μπίστη στη νέα παράταξη θα πρέπει να συμμετάσχουν το ΠαΣοΚ και η ΔΗΜΑΡ. Δεν θέλει στο νέο σχήμα τον κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θέλει να πατήσει σε δύο βάρκες».
Αδωνις φωτογραφίζει διαδηλωτές

Αλλο πάλι και τούτο. Να βλέπεις έναν υπουργό κρεμασμένο στο παράθυρο του υπουργείου του να τραβάει φωτογραφίες της διαδήλωσης κάτω στον δρόμο δεν νομίζω να ξανάγινε. Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης όχι μόνο το έκανε, αλλά «τουίταρε» τη φωτογραφία των διαδηλωτών, βάζοντας μάλιστα και λεζάντα: «Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις». Η αλήθεια είναι ότι η συγκέντρωση εργαζομένων στα νοσοκομεία έξω από το υπουργείο δεν ήταν μεγάλη, κάτι που τον… εντυπωσίασε (και τον χαροποίησε).
nnn
Προηγουμένως ο κ. Γεωργιάδης είχε διώξει από τη χώρα την… τρόικα. Είπε ότι η εποχή των μνημονίων τελείωσε. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ξεχάστε την τρόικα, το μνημόνιο τέλειωσε». Αυτά λέει ο Αδωνις. Η τρόικα το ξέρει; Μάλλον δεν το γνωρίζει, αφού κατά τον υπουργό Υγείας ο Τόμσεν, ο Μορς και ο Ματίας είναι οι μοναδικοί άνθρωποι στον κόσμο που ενδιαφέρονται να μας δώσουν λεφτά, γιατί ούτε Ρώσοι υπήρχαν ούτε Κινέζοι ούτε… φούφουτοι.


Απόλυση από το γραφείο της Αλέκας

Πρόσεξα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ότι υπάρχει μία ακόμη απόλυση από το ΚΚΕ. Και συγκεκριμένα από το γραφείο της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα. Η κυρία Παπαρήγα λοιπόν εισηγήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη την απόλυση ενός μετακλητού υπαλλήλου που εργαζόταν στο πολιτικό γραφείο της στο Κοινοβούλιο. Και κ. Μεϊμαράκης, ύστερα από τέτοιο αίτημα, δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά και απέλυσε τον μετακλητό. Τους λόγους της απόλυσης δεν τους έμαθα.

Συνεργάτες βουλευτών στα έδρανα

Το αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ. κ. Κ. Γιοβανόπουλου να παραστεί συνεργάτης του στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής που συζητούσε το νομοσχέδιο περί κώδικα δικηγόρων, προκάλεσε μεγάλη σύγχυση και η αλήθεια είναι ότι και ο ίδιος το μετάνιωσε εκ των υστέρων οικτρά. Και αυτό διότι πήρε διάσταση μεγαλύτερη από αυτή που περίμενε, καθώς προκάλεσε αναταράξεις. Αφ’ ενός κάποιοι έλεγαν –και δικαίως- ότι δεν μπορεί ο βουλευτής να νομοθετεί …δια συνεργατών και ειδικών συμβούλων. Οφείλει λοιπόν να προετοιμάζεται ο ίδιος άριστα για τα υπό επεξεργασία νομοσχέδια και στα διάφορα στάδια που μεσολαβούν και φυσικά να συμβουλεύεται τους συνεργάτες που έχει.

***

Πέραν όμως των παραπάνω, η πρόταση Γιοβανόπουλου άνοιξε την όρεξη σε όσους βουλευτές θα ήθελαν πολύ να περιτριγυρίζονται από συμβούλους. Αλλιώς δεν ερμηνεύεται η επιμονή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, άριστα καταρτισμένης περί τα νομικά, η οποία με αφορμή το αίτημα του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. ζήτησε να επιτρέπεται σε όλους τους βουλευτές να έχουν τους συνεργάτες τους στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, όπως οι …υπουργοί (οι οποίοι ωστόσο εκ του Κανονισμού της Βουλής έχουν αυτό το δικαίωμα όταν συζητείται νομοσχέδιο της αρμοδιότητάς τους). Το αίτημά της, βεβαίως, απορρίφθηκε αλλά η «ρετσινιά» έμεινε στον Γιοβανόπουλο, ο οποίος βρέθηκε εν τέλει τσάμπα και βερεσέ στο μάτι του κυκλώνα καθώς, τελικώς, ο συνεργάτης του δεν παρέστη στην συνεδρίαση

HeliosPlus