Με τους… Pink Floyd και συγκεκριμένα με τον διάσημο πρώην μπασίστα τους Ρότζερ Γουότερς (φωτογραφία) τα έχουν βάλει τώρα οι χρυσαυγίτες, τον οποίο μάλιστα αποκαλούν και… «ξεφτι(λι)σμένο» και «(που)ρόκερ». Ο λόγος; Επειδή ο Γουότερς σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή και στα μέλη της και την απαίσια, όπως τη χαρακτηρίζει, πολιτική που ακολουθούν, της φυλετικής καθαρότητας. Κάτι τέτοια δεν αρέσουν στον κ. Ν. Μιχαλολιάκο και στο κόμμα του, που με μακροσκελή ανακοίνωσή τους (τέτοια μεγάλη ανακοίνωση δεν έχουν εκδώσει ούτε για τους μετανάστες ούτε για το μνημόνιο) επιτίθενται με σφοδρότητα και χυδαιότητα εναντίον του διάσημου μπασίστα:
***
«Είναι 70 ετών, έχει βγάλει πολλά χρήματα από την καριέρα του ως μουσικού. Τόσο πολλά που μπορεί να θρέψει τις τέσσερις γυναίκες τις οποίες έχει παντρευτεί ισάριθμες φορές» αναφέρουν οι χρυσαυγίτες στην ανακοίνωσή τους και συμπληρώνουν: «Φαίνεται όμως ότι ο Γουότερς χρειάζεται κι άλλα, γι’ αυτό, σε μια ηλικία που θα έπρεπε να τον απασχολούν τα αρθριτικά, η ακράτεια και γενικώς να πηγαίνει προς… νερού του, αυτός επιμένει να αρμέγει τις τσέπες των θαυμαστών του κάνοντας «αρπαχτές» ανά τον κόσμο». Χαρακτηρίζουν «κορόιδα» όσους θα πάνε στη συναυλία του και δίνουν και ένα σύνθημα: «Γέρο, γερά, φά’ τους τα λεφτά».
Προτιμούν τον… Καιάδα


Αυτόκλητος υπερασπιστής των Pink Floyd και του Ρότζερ Γουότερς εμφανίστηκε στο… Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου. Αφού διερωτάται με ποιο δικαίωμα «ο… τζόβενος Μιχαλολιάκος αποκαλεί «(που)ρόκερ» τον Ρότζερ Γουότερς», σημειώνει ότι ο «αρχηγός» της Χρυσής Αυγής μάλλον θα προτιμά τα τραγούδια των Iron Maiden, «που το όνομά τους τού ταιριάζει εννοιολογικά». Υπάρχουν βεβαίως και τα τραγούδια του… Καιάδα της Χρυσής Αυγής, του κ. Γ. Γερμενή, με τους φοβερούς σκοτεινούς στίχους τους.
**
Το ωραιότερο όμως στην ανακοίνωση εναντίον τoυ Ρότζερ Γουότερς είναι η κατηγορία που του εκτοξεύουν: ότι, αν και επικαλείται Πλάτωνα και Αριστοτέλη, δεν τους έχει διαβάσει. «Αντιθέτως, τα μέλη της Χρυσής Αυγής όχι απλώς έχουν διαβάσει αλλά έχουν μελετήσει τους δύο αυτούς γίγαντες της ελληνικής σκέψης και ακολουθούν τις διδαχές τους». Αυτά λένε στην ανακοίνωσή τους, αλλά μία μόνο ματιά στα πρακτικά της Βουλής να ρίξετε και θα διαπιστώσετε πόσο καλά έχουν εμπεδώσει τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη οι χρυσαυγίτες βουλευτές. Κυρίως σε φράσεις, σε χαρακτηρισμούς και σε ύβρεις τους.
Νόμος και τάξη στη Βουλή


Στη Βουλή πάντως όλα αλλάζουν, όπως με διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Ευ. Μεϊμαράκης, όσον αφορά τη συμπεριφορά χαμαιτυπείου που επέδειξαν το τελευταίο διάστημα (κυρίως κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου) ορισμένοι βουλευτές. «Θα αποβάλλονται πάραυτα» όπως λέει. Για να ληφθεί τέτοια απόφαση μεσολάβησε και επιστολή της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία προτού αναχωρήσει για διακοπές στην Κέρκυρα ζήτησε αυστηρή τήρηση του Κανονισμού: «Δεν μπορεί 50 άνθρωποι μέσα στη Βουλή να ξεφτιλίζουν τους 300» σημειώνει η κυρία Μπακογιάννη και επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για την απαίσια, προκλητική και χυδαία συμπεριφορά τους.
Ευκαιρία ο ΦΠΑ


Στα τηλέφωνα ήταν όλη τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Τηλεφωνούσε στους υπουργούς του λέγοντας ότι πρέπει να αρχίσει άμεσα η εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου αλλά και για τον ΦΠΑ. Είναι μια ευκαιρία που, αν την αρπάξουμε και αν την εφαρμόσουμε πλήρως, τότε ανοίγει ο δρόμος και για άλλες μειώσεις φόρων, έλεγε στους υπουργούς του ο Πρωθυπουργός.
Εδώ και τώρα σοσιαλισμός


Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν εδώ και τώρα σοσιαλισμό. «Εμείς ευαγγελιζόμαστε τον σοσιαλισμό» είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Κοντονής. Και όταν σημειώθηκε ότι το ίδιο ευαγγελίζεται και το ΠαΣοΚ, είπε ότι «το ΠαΣοΚ μετά το ’89 παραδόθηκε στη νεοφιλελεύθερη κυριαρχία». Κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη δεκαετία του ’80 υπήρχαν δύο μεγάλα αστικά κόμματα. «Τώρα έχουμε δύο κόμματα, ένα αριστερό και ένα που εκφράζει τον ακραίο φιλελευθερισμό. Ενα κόμμα της αστικής τάξης και ένα κόμμα που εκπροσωπεί τους εργαζομένους» είπε συγκεκριμένα σβήνοντας από τον πολιτικό χάρτη τόσο το ΠαΣοΚ όσο και το ΚΚΕ.
Φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ


Είναι και ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος που εσχάτως φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο, μου λένε, κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ: φλερτάρει με τον ΣΕΒ. Μου λένε επίσης ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ έστειλε επιστολή στον κ. Αλ. Τσίπρα με την οποία χαιρετίζει τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. Αλλωστε ο κ. Δασκαλόπουλος σε όσους τον επικρίνουν απαντά ότι «δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τον ΣΥΡΙΖΑ». Και πιστεύει ότι για λόγους «συστημικής ευστάθειας» το κενό που άφησε το ΠαΣοΚ στην Κεντροαριστερά πρέπει να καλυφθεί άμεσα.

Αύγουστος σημαίνει για τους περισσότερες ηγέτες της Ευρώπης διακοπές. Διακοπές όμως πού; Στην Ελλάδα. Θέλετε ένα παράδειγμα; Ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ με τη σύντροφό του κυρία Βαλερί Τριερβελέρ θα βρίσκονται – όπως έχουν ήδη ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές- στο Ιόνιο, στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Θα έρθουν στην χώρα μας με σκάφος, με πρώτο σταθμό τα νησιά του Ιονίου και εν συνεχεία στο Αιγαίο και είναι πολύ πιθανόν να επισκεφθούν και την Σύρο (αγαπημένο νησί του Γάλλου προέδρου). Αν συμβεί αυτό ξέρετε ποιος θα τον υποδεχτεί στη Σύρο; Ο κ. Ι. Στουρνάρας.

***

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο κ. Γιούγκερ βρίσκεται στην Ελλάδα για διακοπές, αλλά επίσημες πηγές θέλουν τον πρώην πρόεδρο του Γιούρογκρουπ και πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου να πηγαίνει στην Ιθάκη στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

HeliosPlus