Καβγάς ξέσπασε ξαφνικά ανάμεσα στον επικεφαλής του Σχεδίου Β′ κ. Αλέκο Αλαβάνο και στον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη. Η αιτία; Τα… βιβλία που πωλούσε μέσω τηλεόρασης ο κ. Γεωργιάδης. Ο κ. Αλαβάνος από την Πάτρα όπου βρισκόταν καυτηρίασε την υπουργοποίηση του κ. Γεωργιάδη, λέγοντας ότι δεν μπορεί σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα που αφορά την υγεία της κάθε οικογένειας να επιλέγεται ένας «ακροδεξιός ιεροκήρυκας, ένας πλασιέ ρατσιστικών βιβλίων».
nnn
Ο Αδωνις πληροφορήθηκε τις δηλώσεις Αλαβάνου, την ώρα που τηλεφωνούσε στην υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη και της ζητούσε… ραντεβού (μόλις φύγει η τρόικα) για να συζητήσουν τα περί ιατρικού τουρισμού, στον οποίο τόσο πολύ επενδύει η υπουργός. Και έδωσε αμέσως απάντηση στον κ. Αλαβάνο: «Την τελευταία φορά που τον συνάντησα ήταν στον προθάλαμο τηλεοπτικού σταθμού, πριν από έναν μήνα. Εδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα βιβλία των μεγάλων συγγραφέων. Με έκπληξη μαθαίνω ότι θεωρεί τώρα τον Πλάτωνα, τον Ομηρο και τον Θουκυδίδη ως ρατσιστικά βιβλία. Σε κάθε περίπτωση δεν τον τιμά η επίδειξη ρατσισμού προς το επάγγελμά μου. Θα δεχθώ όση κριτική θέλει για τις πράξεις μου, αλλά κριτική για το επάγγελμά μου είναι άδικη». Τώρα εγώ τι να πω;


Λένε τον πόνο τους

Καζάνι που (εξακολουθεί) να βράζει είναι η ομάδα των βουλευτών της ΝΔ που είτε δεν υπουργοποιήθηκαν είτε αποπέμφθηκαν από την κυβέρνηση. Συναντώνται στο καφενείο της Βουλής και εκεί λένε τον πόνο τους. Οπως για παράδειγμα ο κ. Γ. Βλάχος που λέει ειρωνικά ότι «ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό που δεν με προτίμησε. Τον ευγνωμονώ. Τώρα θα κινούμε με ρυθμούς Σαμαρά». Ή ακόμη ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδης (που εμφανίστηκε με μούσι τριών ημερών) που όλοι τον άκουσαν να λέει με νόημα ότι «ο Σαμαράς έκανε υφυπουργό Αθλητισμού ένα… κανάλι». Ή ακόμη η κυρία Κατερίνα Παπακώστα, όπως και η κυρία Φωτεινή Πιπιλή που έλεγαν ότι δεν ήθελαν να εισέλθουν στην κυβέρνηση, φέροντας ως παράδειγμα την άρνηση της κυρίας Σοφίας Βούλτεψη. Μέσα σε όλα αυτά συνεχίστηκε και η θερμή υποδοχή από βουλευτές όλων των κομμάτων προς τον κ. Κ. Τζαβάρα που έμεινε εκτός κυβέρνησης.
Πήραν μήνυμα

Τα κινητά απενεργοποιούνται στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Ιδού το ερώτημα, αφού όπως έμαθα, μόλις ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς πήρε τη θέση του στο Gulfstream, δέχθηκε ένα μήνυμα στο κινητό του. Το ίδιο μήνυμα δέχθηκαν στα κινητά τους και οι κκ. Ι. Βρούτσης, Παπασταύρου και Σ. Κεδίκογλου που συνταξίδευαν μαζί του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής. Τι έλεγε το μήνυμα; Προερχόταν από κάποιον σύνεδρο της ΝΔ που ζητούσε να τον… ψηφίσουν στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν δίστασε ο δυστυχής ακόμη να ζητήσει και τη βοήθεια του προέδρου του κόμματος για να πάρει μία ψήφο.
nnn
Στα 35.000 πόδια στην πτήση προς τις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός άνοιξε φακέλους, αλλά και συζήτηση με τους συνεπιβάτες του για τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής, δηλαδή αυτό της ανεργίας (κυρίως των νέων), αλλά και της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σε κάποια στιγμή, λίγο πριν από την προσγείωση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ο Πρωθυπουργός έλυσε στα γρήγορα και ένα… Sudoku. Αλλωστε γεύμα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος δεν σερβιρίστηκε. Αυτό αποτελεί (λόγω περικοπών) παρελθόν. Προσφέρθηκε μόνον… ψωμοτύρι!
Τα συνεργεία του κ. Στουρνάρα

Τώρα που καταργήθηκε η ΕΡΤ, πώς κλείνονται τα τηλεοπτικά συνεργεία για την κάλυψη των πρωθυπουργικών δραστηριοτήτων και των ταξιδιών του κ. Σαμαρά; Μαθαίνω ότι αυτή την αρμοδιότητα την έχει αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας. Αυτός διαπραγματεύεται την τιμή και δίνει το τελικό «ΟΚ» για την τηλεοπτική κάλυψη. Μου είπαν μάλιστα ότι το συνεργείο που έκλεισε για να καλύψει τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες είναι… ιδιωτικό! Πόσο στοίχισε ουδείς ακόμη γνωρίζει.
nnn
Επιστρέφουμε στην γκρίνια των βουλευτών της ΝΔ και στον κ. Ιορδάνη Τζαμτζή που υπενθύμιζε και χθες ότι «από το 1974 κανένας πρωθυπουργός δεν δέησε να υπουργοποιήσει βουλευτή από την Πέλλα». Ακόμη και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου έσπευσε μέσω twitter να σχολιάσει τον ανασχηματισμό κάνοντας λόγο «για παγκόσμια πρωτοτυπία της κυβέρνησης συνεργασίας. Πρώτα ορκίζονται οι υπουργοί και μετά συμφωνούν στο πρόγραμμα οι κυβερνητικοί εταίροι», αφήνοντας αιχμές και στη ΝΔ αλλά και στο ΠαΣοΚ.
nnn
«Εγώ δεν πρόκειται να κλειστώ στο κουτί της αντιπροεδρίας της Βουλής» έλεγε ο κ. Π. Κουκουλόπουλος στους βουλευτές (κυρίως της ΝΔ) που τον ρωτούσαν εάν θα πάει αντιπρόεδρος της Βουλής στη θέση του κ. Λ. Γρηγοράκου, που έγινε υφυπουργός. Φαινόταν κατηγορηματικός και έλεγε πως δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή την απόφαση που πήρε. Οπως δεν άλλαξε και όταν του πρότειναν να γίνει υπουργός ή υφυπουργός και αρνήθηκε.

***

Σε ποιον Θεό πιστεύουν οι Κινέζοι; Την απορία αυτή είχε ένας από τους συνεργάτες του ΤΑΙΠΕΔ στη συνάντηση που είχε ο ισχυρός άνδρας της Cosco Κάπτεν Γουέί Τζαφού με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στ. Σταυρίδη και τον νέο υπουργό Ναυτιλίας κ. Ι. Βαρβιτσιώτη. Μία συνάντηση που ο «κατακόκκινος, αρρωστημένος Ολυμπιακάρας» – κατά δήλωσή του) κ. Σταυρίδης επιχείρησε να κάνει οπαδό του Ολυμπιακού το αφεντικό της Cosco. Τον προσκάλεσε μάλιστα και σ΄ένα αγώνα του Ολυμπιακού «για να πάρει την ατμόσφαιρα των οπαδών».

***
Ο Κάπτεν Γουέι Τζαφού υποσχέθηκε ότι θα πάει στο γήπεδο Καραϊσκάκη και ο κ. Σταυρίδης πανευτυχής τότε αναφέρθηκε στην επένδυση λέγοντας ότι «είναι ευλογία Θεού η επένδυση των Κινέζων στο λιμάνι». Κάποιος από το ΤΑΙΠΕΔ είπε «μα δεν έχουμε τον ίδιο Θεό με τους Κινέζους», ο ισχυρός άνδρας της Cosco προσπαθούσε να καταλάβει τι γινόταν με τον Θεό και τον Ολυμπιακό, οπότε ανέλαβε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ να δώσει λύση: «Δεν έχει σημασία σε τι Θεό πιστεύουμε. Άλλωστε ο θεός είναι το υπέρτατο Ων». Και η συζήτηση έληξε εκεί.

HeliosPlus